Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Celozrnný kváskový chléb

Celozrnný kváskový chléb

Potřebné ingredience

žitný kvásek, voda, celozrnná žitná, celozrnná pšeničná, celozrnná špaldová, sůl, kmín (celý či mletý), slunečnicová a lněná semínka

Postup přípravy

Inspirováno stránkami varimezdrave.cz (kváskový chléb se srdíčky)

V 8 hod.: Smícháme 360 g aktivního kvásku, 410 ml vlažné vody,300 g směsi (žitné celozrnná, pšeničná…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí žitný kvásek

Domácí žitný kvásek

Potřebné ingredience

žitnou mouku, vodu

Postup přípravy

3-4 lžíce žitné mouky rozmícháte s vlažnou vodou ve větší nádobě na řídké těstíčko, asi jako na palačinky. Přikryjete utěrkou a dáte na teplejší místo (stačí pokojová teplota). 2…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Výborné těsto na pizzu

Výborné těsto na pizzu

Potřebné ingredience

350 g hladké mouky 5 g cukru 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí kávová lžička soli (7 g) 20 ml olivové oleje 220 ml vody

Postup přípravy

Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), Plníme čím nás…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bráškův chleba

Bráškův chleba

Potřebné ingredience

1 hrnek žitné (tmavé) mouky 1 hrnek hladké mouky 2 hrnky polohrubé mouky 1 lžička instantního droždí 1 lžička kmínu 2 lžičky soli Tyto ingredience promícháme v míse, pak přidáme : 1 lžičku octa 2 hrnky studené vody (plné po okraj)

Postup přípravy

Vše promícháme, zaprášíme hladkou moukou ( lehce na povrchu), mísu přikryjeme utěrkou a dáme kynout 12 – 18 hodin. Po uvedené době těsto propracujeme, můžeme přidat různá…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
VLÁČNÉ DOMÁCÍ HOUSTIČKY- zvládne i začátečník

VLÁČNÉ DOMÁCÍ HOUSTIČKY- zvládne i začátečník

Potřebné ingredience

na 12 kusů: 30 g čerstvého droždí, 1 lžička krupicového cukru, 500 g polohrubé mouky, cca 250 ml vlažného mléka nebo vody, 50 g másla nebo domácího sádla, 1 velké vejce, 1 žloutek, 1 lžička soli navrch:1 zbylý bílek na potření, hrubá sůl, mák, sezam

Postup přípravy

Z droždí, lžičky cukru, hrstky mouky a 150 ml vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbývající mouku dejte do mísy, přilijte kvásek, trochu mléka (nejprve cca 50 ml, pak přidávejte…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rajčatová pizza

Rajčatová pizza

Potřebné ingredience

Ingredience Droždí 20 g Hladká mouka 500 g Sůl 1 špetka Cherry rajčátka 700 g Mozzarella 450 g Česnek 1 stroužek Rajčatový protlak 200 g Olivový olej 3 lžíce Pepř Snítky bazalky 2

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme, přelijeme je 250 ml vlažné vody a asi 15 minut necháme vzejít kvásek.
Kvásek přilijeme k mouce, přidáme špetku soli a vypracujeme vláčné těsto, které…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Potřebné ingredience

Ingredience Hladká mouka 480 g Voda 240 g Sůl (vrchovatá) 1,33 lžička Droždí 6,67 g Olivový olej (kávové) 2,67 lžička Obloha Konzervovaná rajčata (nikdy ne kečup!) Mozzarella

Postup přípravy

Receptů na pizzu je na internetu hodně, bohužel musím říct, že naprostá většina z nich má od pravé italské pizzy velice daleko, hlavně ty, které používají v receptu tzv. kvásek. …

Zobrazit více...

Kategorie