Chleba domácí s ovesnými vločkami
Potřebné ingredience
250g mouky-(Dávám hladkou a celozrnou tmavou,prostě promíchám,aby toho bylo 250g),50g ovesných vloček,odměrku malou drožní-(1lžička) sušené,1/2lžičky cukru,necelé deci vody-vlažné,1lžička soli,plátek másla,dále koření:cca od každého 1/2 lžičky a to : kmín drcený,tymián,fenykl,anýz,pak kdo má rád přisype dle chuti len,slunečnice.
Postup přípravy
Tento postup dělám a peču v pekárně.Nejdřív si zvážím mouku pak přidám oves,vločky,koření,ale nedávám tam sůl.Do pekárny dám vlažnou vodu a sůl,pak nasypu směs mouky s ostatním a…
domácí chleba
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky,1 a čtvrt hrnku vlažné vody,1 sáček sušených kvasnic,2 lžičky kmínu,2 lžičky soli.
Postup přípravy
Vše smíchat,nechat odpočinout nejlepe přez noc.Pečeme 30 minut přikryté,a 15 minut odkryté na 230 stupnů.Formu vymažeme a vysypeme.podle chuti můžeme přidat česnek,škvarky…
PLETYNKY
Potřebné ingredience
3 hrnky pol. mouky , 1 hrnek mléka , 1/2 droždí , 1 žloutek , 1 lžíce cukru , sůl , 2 lžíce oleje nebo másla. NA POTŘENÍ: vajíčko .. NA POSYPÁNÍ: mák, kmín, krubou sůl
Postup přípravy
Klasika - Necháme vykynout těsto.. Upleteme pletynky , na plechu vypodložený peč.papírem necháme asi tak ještě 10 min. kynout . Dáme do trouby na 200° , asi po 10 min.potřeme…
Další chleba vychytaný s kváskem 1,20kg
Potřebné ingredience
20 dkg kvásku,2 cdl vody,2 čl soli,kmin dle potřeby,PL octa,35 kdg hl.mouky,5 dky celozrnné pšeničné ,5 dkg celozrnné žitné,20 dkg hl.mouky žitné - tmavá,špetku cukru ,1/2 kostky droždí
Postup přípravy
Kvásek,vodu,ocet sul,kmín,mouky,cukr naposled droždí v tomto pořadí dám do pekárny na č.8 Domo pekárna v případě ,že je to husté přidám vodu,těsto spíše tužší.Po vykynutí v…
CHLÉB A BRAMBOROVÉ BULKY
Potřebné ingredience
Chléb - 2 hrnky žitné mouky, 1 hrnek pšeničné mouky, hrnek a půl vlažné vody, půl balíčku klasického droždí, na posyp lněné semínko, slunečnicové semínko\r\nBulky - hrnek vařených brambor (např. zbylých od oběda), 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku vlažného mléka, sůl, 1 vejce, půl balíčku klasického droždí, 2 stroužky česneku,1 vejce na pomazání bulek, koření na posyp (kmín, hrubozrnná sůl, grilovací koření)
Postup přípravy
CHLÉB - Z mouky, vody a droždí uděláme těsto, do něj můžeme přidat např. slunečnicově semínko. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a cca 45 minut necháme kynout. \r\nChléb peču ve…
Pizza s ananasem
Potřebné ingredience
0,5 kg hladké mouky, 1 lžička soli, 2 lžičky cukru, 3,5 dkg droždí, 250 ml mléka, trochu oleje
Postup přípravy
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme tak hodinku kynout. Poté rozdělíme na zhruba 3-4 "bochánky". Vyválíme plaku (peču ve formě na koláč). Vložíme do vymazané…
Chleba druhý pokus s kváskem
Potřebné ingredience
150 dkg hl.tmavé smiřická,350 dkg hl.mouka, 1 PLkmín,ocet,olej ,2 čaj.lžíčky soli,špetku droždí,asi 5 PL lžíc kvásku,1 1/2 dcl vody
Postup přípravy
Vaničku dám na váhy a odvážím všechny suroviny sypké a zbytek dodám a dám na č. 8 DOMO pekárna....
udělám večku a nechám asi 1 h. kynout pod igelitem...aby těsto neoschlo …
**Kmínový pšenično-žitný chleba pečený v troubě**
Potřebné ingredience
350g hl.mouky, 150g žitné chlebové mouky, 3dcl vlažné vody, 1,5 lžičky soli (kdo má rád slanější,dá dvě zarovnané lžičky), 1 lžíce kmínu, 20g droždí, 1 lžíce oleje, lžička krystal cukru, na potření rozšlehaný žloutek s trochou vody a kmín na posypání, pečící papír, skleněná nádoba s víkem,
Postup přípravy
Do větší mísy nasypeme obě mouky, uděláme důlek a do něj vlijeme vlažnou vodu (nemusíme všechnu), pak rozdrobíme droždí, posypeme cukrem. Necháme na teplém místě (třeba v troubě…
Chleba s kváskem
Potřebné ingredience
2 dcl vody 15 dkg hl.tmavý pšeničný,1 PL octa,1,2 g droždí,1 PL oleje,550 g hl.mouky 300 g kvásek,sůl,kmín,špetka cukru
Postup přípravy
suroviny dám do pekárny a zapnu na č.8 a nechám v pekárně pracovat a kynout po vykynutí dám na vál a vytvořím chleba a nechám asi 3/4 h. kynout.Pak pomažu vodou se solí a vložím…
Výborný domácí chleba
Potřebné ingredience
Domácí chleba 1 hrnek žitné mouky (dala jsem žitnou chlebovou) 1 hrnek hladké mouky (dala jsem jsem hladkou pšeničnou chlebovou) 2 hrnky polohrubé mouky (dala jsem obyč, polohr. mouku) 1 lžička kmínu 2 lžičky soli To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme : 1 lžička octa 2 hrnky studené vody ½ lžičky sušeného droždí / dala jsem celé
Postup přípravy
Promícháme, vznikne těsto(lepí se, ale nepřidávat nic:-). Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12 až 18 hodin (nejlépe přes noc). Potom…