Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAKAOVÉ MUFFINKY – bezlepkové

KAKAOVÉ MUFFINKY – bezlepkové

Potřebné ingredience

160 g bezlepkové hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů, 150 g třtinového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g sojového mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.

Postup přípravy

Navazuji na stejné suroviny z předchozího receptu na srnčí hřbet, kde však hladkou mouku zastupuje bezlepková, mléko je nahrazeno sojovým, sladíme třtinovým cukrem a nejsou ani…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SRNČÍ HŘBET s kakaem

SRNČÍ HŘBET s kakaem

Potřebné ingredience

160 g hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 150 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.

Postup přípravy

Ve větší misce smícháme oba cukry, mléko, olej a vsypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a kakaem.
Bokem vyšleháme bílky na tuhý sníh, který pak opatrně přidáváme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SKLÁDANÉ ROHLÍČKY ve tvaru mašliček

SKLÁDANÉ ROHLÍČKY ve tvaru mašliček

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky, 100 ml mléka, 40 g cukru, 30 ml oleje, 1-2 celá vejce střední velikosti, ½ kostky čerstvého droždí, 1/2 deci vlažné vody, špetka soli, 1 žloutek + lžička mléka na potření, čokoládový oříškový krém (nutela nebo jiné náplně), vanilkový cukr.

Postup přípravy

V malé misce spojíme droždí, vlažnou vodu, cukr, zaprášíme moukou, zakryjeme a necháme vzejít.
Pak přelijeme do mísy a spolu se zbývající moukou, mlékem, olejem, vejcem a solí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VÁNOČNÍ HVĚZDA s kokosovou náplní

VÁNOČNÍ HVĚZDA s kokosovou náplní

Potřebné ingredience

Základní ingredience: Piškotový korpus ve tvaru hvězdy. Ingredience-náplň: 250 g mascarpone, 50 g jemně strouhaného kokosu, 125 g moučkového cukru s vanilkou, 125 g kokosového jogurtu (může být i neochucený), 10 g želatiny (rozpuštěné ve dvou PL mléka), 250 ml pevně ušlehané smetany, mírně oslazené. Ostatní ingredience: Drobné čerstvé ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, rybíz).

Postup přípravy

Všechny suroviny na náplň spojíme a necháme vychladit v ledničce.
Korpus hvězdy vydlabeme (zbylé kousky odložíme bokem) a kdo chce, může ho pokapat kávou, rumem nebo vaječným…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TIRAMISU DORTÍK - lahodný dezert

TIRAMISU DORTÍK - lahodný dezert

Potřebné ingredience

Základní ingredience: 1 vyšší piškotový korpus nebo dva nízké, malý šálek oslazené silné kávy, kvalitní kakao. Ingredience-krém: 250 g mascarpone, 200 g čerstvé smetany na šlehání, 1 sáček vanilkového cukru (popřípadě moučkový cukr na doslazení podle podle chuti).

Postup přípravy

Příprava:
Předem uvaříme silnou kávu, osladíme ji a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme na pevnou šlehačku, kterou smícháme s mascarpone, cukrem (kdo chce, může přidat pár…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAŠTANOVÝ KOLÁČ z Toskánska

KAŠTANOVÝ KOLÁČ z Toskánska

Potřebné ingredience

500 g jemné kaštanové mouky, 650-750 g vody, 80 g piniových semínek, 150 g rozinek, 100 g vlašských ořechů (hrubě nasekaných), 4 PL extra panenského olivového oleje, malá špetka soli, snítka rozmarýnu.

Postup přípravy

Kaštanovou mouku si lze připravit i doma, je velmi vhodná pro přípravu chutných palačinek či lívanečků a také všech dalších cukrářských výrobků v kombinaci s ostatními druhy…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
NADÝCHANÉ CAPPUCCINOVÉ MUFFINKY

NADÝCHANÉ CAPPUCCINOVÉ MUFFINKY

Potřebné ingredience

260 g hladké mouky, 100 g jemného krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 220 g vlažného mléka, 115 g vlahého rozpuštěného másla, 1 větší vejce, 30 ml silné kávy, ½ KL soli.

Postup přípravy

Do mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem, přidáme oba cukry, sůl, vše smícháme a odstavíme bokem. Do další misky vložíme vejce s máslem, které spojíme s mlékem a kávou.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ANANASOVÉ MINIKOLÁČKY s kandovanou třešní

ANANASOVÉ MINIKOLÁČKY s kandovanou třešní

Potřebné ingredience

1 balíček domácího listového těsta (nebo kupovaného), ananasová kolečka, kandované třešně, trochu mléka na potírání těsta, tekutý med na pokapání upečených koláčků nebo vanilkový cukr smíchaný s moučkovým.

Postup přípravy

Listové těsto vyválíme a vykrájíme kulatou formičkou na velikost o něco větší, než jsou ananasová kolečka.
Dále z plátu těsta nakrájíme proužky o šířce 1 cm. Ke každému…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLEČNÝ KOLÁČ s piniovými oříšky

JABLEČNÝ KOLÁČ s piniovými oříšky

Potřebné ingredience

Ingredience: 150 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva (BIO), 125 g krystalového cukru, 2 celá vejce, 4 PL mléka, 100 g rozpuštěného vlahého másla, malá špetička soli, drobné kostičky z jednoho oloupaného jablka do těsta, měsíčky ze dvou oloupaných jablek na povrch koláče, 3 PL třtinového cukru (stačí i běžný), rozpuštěné máslo na pokropení koláče, nasekané mandle nebo piniové oříšky.

Postup přípravy

Do pěny vyšleháme vejce s cukrem, přimícháme předem rozpuštěné vlahé máslo. Vaječnou směs dále spojíme se solí a mlékem, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DATLOVÝ KOLÁČ s ořechy - tzv. „Saharský koláč“

DATLOVÝ KOLÁČ s ořechy - tzv. „Saharský koláč“

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 130 g jemného krystalového cukru, 120 g hrubě nasekaných vlašských ořechů, 40 g másla, 150 g vypeckovaných datlí, 1 celé vejce střední velikosti, 400 ml horké vody, 1 malý panák rumu, malá špetka soli.

Postup přípravy

Vypeckované datle nakrájíme na čtvrtky, vložíme do mísy, přidáme máslo, rum, vše zalijeme vařící vodou, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Zvlášť vyšleháme vejce s cukrem a…

Zobrazit více...

Kategorie