Perníčky plněné povidly
Potřebné ingredience
400 g hladké mouky, 140 g - 150 g moučkového cukru - dávám míň - pro nás stačí 135 - 137 g, 100 g másla nebo hery - dávám heru, 2 vejce, 2 polévkové lžíce medu, 1 lžička sody, 1 lžička prášku do perníku, 2 lžičky perníkového koření
Postup přípravy
Máslo, med, cukr a vejce za stálého míchání rozpustit na mírném ohni -ve vodní lázni, do toho přidám perníkové koření a postupně mouku smíchanou s práškem do perníku a sodou.…
Citrónový cukor, zmrazená citrónová šťava
Potřebné ingredience
citróny, trstinový cukor
Postup přípravy
Často, keď kúpim citróny, po pár dňoch plesnivejú. Tak mi napadlo, že z nich skúsim zužitkovať maximum skôr, než zase zmodrejú.
Máslové sušenky - *vynikající*
Potřebné ingredience
350g polohrubé mouky,150g cukru moučka,130g másla (necháme povolit při pokojové teplotě,2 vejce,1 sáček vanilkového cukru
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme dohromady, uděláme hladké těsto a necháme cca 2 hod. v lednici odpočinout.rnVyválíme cca 5mm silný plát a pomocí razítka TESCOMA vykrajujeme kolečka a…
Musli tyčinky
Potřebné ingredience
1 hrneček polohrubé mouky; 1 1/4 hrnečku ovesných vloček; 1 1/4 hrnečku kokosu; 3/4 hrnečku cukru; 5 lžiček medu; 1/2 hrnečku rozpuštěné Hery; 1 lžička kypřícího prášku; 3-4 lžíce vařicí vody; cca 4 kostičky nakrájené čokolády Přísady lze měnit dle chuti, můžeme přidat třeba rozinky, oříšky, sušené ovoce apod.
Postup přípravy
Vše "suché" smícháme a přidáme rozpuštěnou heru s rozpuštěným medem a vodou. Promícháme a rozetřeme na plech. Pečeme při 150°C asi 20-25min do zlatova, vypneme troubu,…
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Potřebné ingredience
600 g polohrubé mouky, 250 g pískového cukru, 250 g hery, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 l mléka, 2 vanilkové pudinkové prášky, 4 lžíce cukru, jahody / čerstvé, mražené, kompotované /
Postup přípravy
Z mléka, pudinkových prášků a 4 lžic cukru uvaříme pudink. Z ostaních přísad vytvořte drobenku. Na plech vyložený pečícím papírem rozložte dvě třetiny drobenky, zalijte uvařeným…
Domácí karamelky
Potřebné ingredience
1kg cukru\r\nvanilkový cukr\r\nkelímek šlehačky 33%\r\nsalko\r\n100g másla
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady ve větším (resp. vyšším hrnci), přivedeme k varu a na středním ohni povaříme směs cca 20min., až je směs hnědavá a začne rychle houstnout, tak vylijeme…
Velikonoční pralinky
Potřebné ingredience
Bílá, mléčná a hořká čokoláda, kokos, máslo, moučkový cukr, jahody (banán) v čokoládě, pistáciové Deli, oříšková čokoláda, šlehačka.
Postup přípravy
Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní (cca 2/3) celkového množství (na deset vajíček jsem použila vždy cca 150 g čokolády). Po rozpuštění vmícháme nadrobno nasekanou zbylou třetinu.…
VELIKONOČNÍ MAKRONKY
Potřebné ingredience
MARKONKY SMĚS, MÁSLO, POTRAVINÁŘSKÉ BARVY A OCHUCOVACÍ PASTY NEBO DŽEMY , DOBRÝ LIKÉR , NUTELU .....
Postup přípravy
SMĚS SE SMÍCHÁ JEN S VODOU A MAKRONKY NASTŘÍKÁM NA PODLOŽKU NEBO NA PEČÍCÍ PAPÍR, NECHÁM OSCHNOUT 1 HODINU. PEČU V TROUBĚ 25 MINUT PŘI TEPLOTĚ 180 STUPŇŮ. VYNDÁM PODLOŽKU A POČKÁM…
Marcipánové tolary
Potřebné ingredience
Těsto: 50 g koupeného marcipánu, 175 g hladké mouky, špetka kypřícího prášku, ½ vanilkového cukru, 75 g zakysané smetany, 100 g másla, 3 kapky mandlového aroma. Na obalení: 1 skořicový cukr.
Postup přípravy
Toto cukroví je výjimečné tím, že je jen velmi málo sladké. A snad právě proto si našlo své místo mezi ostatními sladkými druhy cukroví.
Marcipán nastrouháme nahrubo. Z…
žítné linecké
Potřebné ingredience
20dkg masla, 10dkg mleteho cukru, 1 vanilkovy cukr,30dkg hladke mouky- nahradila jsem ji zitnou chlebovou moukou