Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ovoce

Přidat recept
OVOCE
Rybízová šťáva

Rybízová šťáva

Potřebné ingredience

rybíz a cukr krystal

Postup přípravy

Červený rybíz umelu na mlýmku na ovoce,zůstane jen čistá šťáva,na 1kg šťávy dám 1kg cukru a rozmixuji,toť vše.
Slít do lahví a dát do lednice,jelikož to není jinak uprave,pro…

Zobrazit více...
OVOCE
Růžičky z jablek

Růžičky z jablek

Potřebné ingredience

Potřebujeme pěkná jablíčka.Z jednoho jablka uděláme 2 růžičky.
Jablko nakrájíme na plátky a necháme sušit.Třetí den už jsou zkroucená tak seskládáme od největšího plátku do nejmenšího.Skládáme z pěti plátků.
Potom ještě dosušíme.
Můžeme je použít na adventní věnec,nebo jako dekoraci na stůl.

Postup přípravy

Také je po dosušení můžeme potřít bílkem s cukrem a namočit do skořice a máme voňavou dekoraci.

Zobrazit více...
OVOCE
Fantastický letní osvěžující ovocný salát!!!!!

Fantastický letní osvěžující ovocný salát!!!!!

Potřebné ingredience

různé druhy ovoce, nejlepší jsou jahody, meloun, jablíčko, borůvky, třešně, banán, broskve, meruňky, rybíz, hroznové víno... dá se tam dát cokoliv.
voda a cukr a limetková šťáva

Postup přípravy

Ovoce očistíme, nakrájíme na kostičky (meloun a hroznové víno vypeckujeme) a dáme do mísy. Předtím si ještě svaříme vodu s cukrem - v poměru 1:1, dávala jsem malý hrnek cukru a…

Zobrazit více...
OVOCE
Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny

Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny

Potřebné ingredience

ovoce a zelenina

Postup přípravy

Pri spravnem zmrazeni si ovoce a zelenina zachovavaji vyssi vyzivnou hodnotu nez pri nakladani ci sterilizaci. Pri teplotach od 6-12 stupnu se zastavi zivot mikroorganismu.…

Zobrazit více...
OVOCE
JABLEČNÝ DEZERT

JABLEČNÝ DEZERT

Potřebné ingredience

1kg jablek, 1 a 1/2 sklenice vody, 1/2 sklenice cukru, 2 ananasové pudinky, 1 velké balení dětských piškotů (nebo dvě malé), sladké kakao, šlehačka

Postup přípravy

Oloupaná a nastrouhaná jablka povaříme v hrnci se sklenicí vody. Po změknutí jablek do hrnce přidáme cukr, pudinky a zbytek vody. Vše promícháme a povaříme cca 2 minuty na maximum…

Zobrazit více...
OVOCE
"Crumble" - (jablkovo-švestkový)

"Crumble" - (jablkovo-švestkový)

Potřebné ingredience

Jablka, švestky, šťáva z 1 citronu, mletá skořice ***** Crumble: 100 g ovesných vloček, 50 g hladké mouky, 70 g másla, 70 g hnědého cukru

Postup přípravy

Jablka a švestky pokrájíme na větší kusy, zakapeme šťávou z citronu a poprášíme skořicí. Ovocnou směs nasypeme do hlubší zapékací misky.

Na "crumble" z vloček, mouky a…

Zobrazit více...
OVOCE
Labuť z jablíčka

Labuť z jablíčka

Potřebné ingredience

Jablko, čím vybarvenější, tím lépe - labuť celkově lépe vynikne, slabý, ostrý nožík

Postup přípravy

jablko seřízneme aby stálo, odřezky schováme na krk. Opatrně vyřízneme křídla, která poskládáme do sebe a nakonec uděláme výřezem krk. Celková doba přípravy zabere asi 4 minuty.

Zobrazit více...
OVOCE
Teplý jablečný kompot - zpracujte letní jablka

Teplý jablečný kompot - zpracujte letní jablka

Potřebné ingredience

cca 4 porce - 3-4 jablka, jeden kousek celé skořice, 5 hřebíčků, kapka citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, pokud jsou jablka moc kyselá, přidáme lžičku až lžíci krystalového cukru, voda

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nakrájíme na tlustější měsíčky. Zalijeme vodou a přidáme koření, citr. šťávu a cukr. Uvedeme do varu a vaříme necelou minutu. Zralejší jablka ještě kratší dobu.…

Zobrazit více...
OVOCE
Růžičky z jablíček-pro inspiraci

Růžičky z jablíček-pro inspiraci

Potřebné ingredience

Usušená jablíčka(usušená jen na půl nesmí být úplně suchá nedala by se motat) -nakrájená na klečka, špejle a provázek

Postup přípravy

Jablíčka nakrájíme na kolečka (tak jak se krájí aby byly hvězdičky :)), poté je necháme uschnout-já nechávám na plechu na topení asi 3 dny. Potom si připravíme špejly a každé…

Zobrazit více...
OVOCE
SUŠENÁ DÝNĚ

SUŠENÁ DÝNĚ

Potřebné ingredience

4,5 kg dýně 1 kyselina citronová 1,2 kg cukru krystalu

Postup přípravy

4,5 kg dýně nakrájíme na kostky asi 2x2cm ne menší!
dáme je do hrnce a zasypeme 1 sáčkem kyseliny citronové a 1,2 Kg cukru krystalu, promícháme a 24 hod. necháme stát, občas…

Zobrazit více...

Kategorie