Rybízová šťáva
Potřebné ingredience
rybíz a cukr krystal
Postup přípravy
Červený rybíz umelu na mlýmku na ovoce,zůstane jen čistá šťáva,na 1kg šťávy dám 1kg cukru a rozmixuji,toť vše.
Slít do lahví a dát do lednice,jelikož to není jinak uprave,pro…
Růžičky z jablek
Potřebné ingredience
Potřebujeme pěkná jablíčka.Z jednoho jablka uděláme 2 růžičky.
Jablko nakrájíme na plátky a necháme sušit.Třetí den už jsou zkroucená tak seskládáme od největšího plátku do nejmenšího.Skládáme z pěti plátků.
Potom ještě dosušíme.
Můžeme je použít na adventní věnec,nebo jako dekoraci na stůl.
Postup přípravy
Také je po dosušení můžeme potřít bílkem s cukrem a namočit do skořice a máme voňavou dekoraci.
Fantastický letní osvěžující ovocný salát!!!!!
Potřebné ingredience
různé druhy ovoce, nejlepší jsou jahody, meloun, jablíčko, borůvky, třešně, banán, broskve, meruňky, rybíz, hroznové víno... dá se tam dát cokoliv.
voda a cukr a limetková šťáva
Postup přípravy
Ovoce očistíme, nakrájíme na kostičky (meloun a hroznové víno vypeckujeme) a dáme do mísy. Předtím si ještě svaříme vodu s cukrem - v poměru 1:1, dávala jsem malý hrnek cukru a…
Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny
Potřebné ingredience
ovoce a zelenina
Postup přípravy
Pri spravnem zmrazeni si ovoce a zelenina zachovavaji vyssi vyzivnou hodnotu nez pri nakladani ci sterilizaci. Pri teplotach od 6-12 stupnu se zastavi zivot mikroorganismu.…
JABLEČNÝ DEZERT
Potřebné ingredience
1kg jablek, 1 a 1/2 sklenice vody, 1/2 sklenice cukru, 2 ananasové pudinky, 1 velké balení dětských piškotů (nebo dvě malé), sladké kakao, šlehačka
Postup přípravy
Oloupaná a nastrouhaná jablka povaříme v hrnci se sklenicí vody. Po změknutí jablek do hrnce přidáme cukr, pudinky a zbytek vody. Vše promícháme a povaříme cca 2 minuty na maximum…
"Crumble" - (jablkovo-švestkový)
Potřebné ingredience
Jablka, švestky, šťáva z 1 citronu, mletá skořice ***** Crumble: 100 g ovesných vloček, 50 g hladké mouky, 70 g másla, 70 g hnědého cukru
Postup přípravy
Jablka a švestky pokrájíme na větší kusy, zakapeme šťávou z citronu a poprášíme skořicí. Ovocnou směs nasypeme do hlubší zapékací misky.
Na "crumble" z vloček, mouky a…
Labuť z jablíčka
Potřebné ingredience
Jablko, čím vybarvenější, tím lépe - labuť celkově lépe vynikne, slabý, ostrý nožík
Postup přípravy
jablko seřízneme aby stálo, odřezky schováme na krk. Opatrně vyřízneme křídla, která poskládáme do sebe a nakonec uděláme výřezem krk. Celková doba přípravy zabere asi 4 minuty.
Teplý jablečný kompot - zpracujte letní jablka
Potřebné ingredience
cca 4 porce - 3-4 jablka, jeden kousek celé skořice, 5 hřebíčků, kapka citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, pokud jsou jablka moc kyselá, přidáme lžičku až lžíci krystalového cukru, voda
Postup přípravy
Jablka oloupeme a nakrájíme na tlustější měsíčky. Zalijeme vodou a přidáme koření, citr. šťávu a cukr. Uvedeme do varu a vaříme necelou minutu. Zralejší jablka ještě kratší dobu.…
Růžičky z jablíček-pro inspiraci
Potřebné ingredience
Usušená jablíčka(usušená jen na půl nesmí být úplně suchá nedala by se motat) -nakrájená na klečka, špejle a provázek
Postup přípravy
Jablíčka nakrájíme na kolečka (tak jak se krájí aby byly hvězdičky :)), poté je necháme uschnout-já nechávám na plechu na topení asi 3 dny. Potom si připravíme špejly a každé…
SUŠENÁ DÝNĚ
Potřebné ingredience
4,5 kg dýně 1 kyselina citronová 1,2 kg cukru krystalu
Postup přípravy
4,5 kg dýně nakrájíme na kostky asi 2x2cm ne menší!
dáme je do hrnce a zasypeme 1 sáčkem kyseliny citronové a 1,2 Kg cukru krystalu, promícháme a 24 hod. necháme stát, občas…