Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ovoce

Přidat recept
OVOCE
Růžičky z jablek

Růžičky z jablek

Potřebné ingredience

Potřebujeme pěkná jablíčka.Z jednoho jablka uděláme 2 růžičky.
Jablko nakrájíme na plátky a necháme sušit.Třetí den už jsou zkroucená tak seskládáme od největšího plátku do nejmenšího.Skládáme z pěti plátků.
Potom ještě dosušíme.
Můžeme je použít na adventní věnec,nebo jako dekoraci na stůl.

Postup přípravy

Také je po dosušení můžeme potřít bílkem s cukrem a namočit do skořice a máme voňavou dekoraci.

Zobrazit více...
OVOCE
Jak usušit jablíčka na dekorat.účely (křížaly)

Jak usušit jablíčka na dekorat.účely (křížaly)

Potřebné ingredience

???

Postup přípravy

Vánoce se blíží,včera jsem si zakoupila na stromek slaměné ozdoby,ráda bych přihodila občas i nějakou křížalu -o)) také dávám sušená jablíčka i pomeranče na adventní věnce, jako…

Zobrazit více...
OVOCE
RUMOVÉ KOULE

RUMOVÉ KOULE

Potřebné ingredience

Suroviny: 25 dkg másla, 30 dkg moučkového cukru, 15 dkg strouhaného kokosu, 15 dkg strouhaných ořechů, rum podle chuti, 15 dkg strouhaného kokosu na obalení

Postup přípravy

Postup: změklé máslo smícháme s cukrem, kokosem, ořechy a rumem v těsto a necháme ho odležet. Potom tvoříme stejně velké kuličky a obalujeme v kokosu.

Zobrazit více...
OVOCE
Vitamínová bomba

Vitamínová bomba

Potřebné ingredience

1 pomeranč, ½ ananasu, 3 mandarinky, 1 jablk,4 kiwi

Postup přípravy

Ovoce očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Zamícháme a naplníme poháry. Pro milovníky sladkého doporučuji posypat strouhanou čokoládou a šlehačkou.

Zobrazit více...
OVOCE
Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny

Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny

Potřebné ingredience

ovoce a zelenina

Postup přípravy

Pri spravnem zmrazeni si ovoce a zelenina zachovavaji vyssi vyzivnou hodnotu nez pri nakladani ci sterilizaci. Pri teplotach od 6-12 stupnu se zastavi zivot mikroorganismu.…

Zobrazit více...
OVOCE
Šťáva z černého rybízu- snadno a rychle :-)

Šťáva z černého rybízu- snadno a rychle :-)

Potřebné ingredience

2 kg černého rybízu, 3 kg cukru, 20gkys.citonové

Postup přípravy

Omytý černý rybíz zbavený stopek dáme do velkého hrnce , přilijeme 2 l vroucí vody a přisypeme kys.citronovou.Přikryjeme a necháme 24 hod.vyluhovat.Druhý den přecedíme a do slité…

Zobrazit více...
OVOCE
ROZVÁŘKA Z JABLEK - snadná a nekazí se!!!

ROZVÁŘKA Z JABLEK - snadná a nekazí se!!!

Potřebné ingredience

5 kg jablek (nejlépe letních),1 kg cukru, 3 lžíce octa

Postup přípravy

Jablka zbavíme jadřince (letní jablka neloupeme) a nakrájíme na kousky (čtvrtinky až osminky), přidáme cukr a ocet a necháme 24 hodin uležet. Druhý den svaříme do husta,plníme…

Zobrazit více...
OVOCE
Teplý jablečný kompot - zpracujte letní jablka

Teplý jablečný kompot - zpracujte letní jablka

Potřebné ingredience

cca 4 porce - 3-4 jablka, jeden kousek celé skořice, 5 hřebíčků, kapka citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, pokud jsou jablka moc kyselá, přidáme lžičku až lžíci krystalového cukru, voda

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nakrájíme na tlustější měsíčky. Zalijeme vodou a přidáme koření, citr. šťávu a cukr. Uvedeme do varu a vaříme necelou minutu. Zralejší jablka ještě kratší dobu.…

Zobrazit více...
OVOCE
Fantastický letní osvěžující ovocný salát!!!!!

Fantastický letní osvěžující ovocný salát!!!!!

Potřebné ingredience

různé druhy ovoce, nejlepší jsou jahody, meloun, jablíčko, borůvky, třešně, banán, broskve, meruňky, rybíz, hroznové víno... dá se tam dát cokoliv.
voda a cukr a limetková šťáva

Postup přípravy

Ovoce očistíme, nakrájíme na kostičky (meloun a hroznové víno vypeckujeme) a dáme do mísy. Předtím si ještě svaříme vodu s cukrem - v poměru 1:1, dávala jsem malý hrnek cukru a…

Zobrazit více...
OVOCE
Jahodový sirup

Jahodový sirup

Potřebné ingredience

kolik jahodové šťávy (ideálně z odšťavňovače, nebo rozmixované jahody přeceděné přes plátýnko) tolik vody a tolik krystalového cukru, na litr vody dvě lžíce kyseliny citronové dr oetker a zarovnaná kávová lžička pomůcky ke konzervování dr oetker /tu můžete vynechat, ale počítejte s kratší trvanlivostí/

Postup přípravy

vše svaříme asi 5 minut, dáme do sklenic s víčkem, které do schladnutí necháme dnem vzůru. Stejně uděláte i sirup pomerančový, jablečný.... podle štávy :-)

Zobrazit více...

Kategorie