Růžičky z jablek
Potřebné ingredience
Potřebujeme pěkná jablíčka.Z jednoho jablka uděláme 2 růžičky.
Jablko nakrájíme na plátky a necháme sušit.Třetí den už jsou zkroucená tak seskládáme od největšího plátku do nejmenšího.Skládáme z pěti plátků.
Potom ještě dosušíme.
Můžeme je použít na adventní věnec,nebo jako dekoraci na stůl.
Postup přípravy
Také je po dosušení můžeme potřít bílkem s cukrem a namočit do skořice a máme voňavou dekoraci.
Jak usušit jablíčka na dekorat.účely (křížaly)
Potřebné ingredience
???
Postup přípravy
Vánoce se blíží,včera jsem si zakoupila na stromek slaměné ozdoby,ráda bych přihodila občas i nějakou křížalu -o)) také dávám sušená jablíčka i pomeranče na adventní věnce, jako…
RUMOVÉ KOULE
Potřebné ingredience
Suroviny: 25 dkg másla, 30 dkg moučkového cukru, 15 dkg strouhaného kokosu, 15 dkg strouhaných ořechů, rum podle chuti, 15 dkg strouhaného kokosu na obalení
Postup přípravy
Postup: změklé máslo smícháme s cukrem, kokosem, ořechy a rumem v těsto a necháme ho odležet. Potom tvoříme stejně velké kuličky a obalujeme v kokosu.
Vitamínová bomba
Potřebné ingredience
1 pomeranč, ½ ananasu, 3 mandarinky, 1 jablk,4 kiwi
Postup přípravy
Ovoce očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Zamícháme a naplníme poháry. Pro milovníky sladkého doporučuji posypat strouhanou čokoládou a šlehačkou.
Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny
Potřebné ingredience
ovoce a zelenina
Postup přípravy
Pri spravnem zmrazeni si ovoce a zelenina zachovavaji vyssi vyzivnou hodnotu nez pri nakladani ci sterilizaci. Pri teplotach od 6-12 stupnu se zastavi zivot mikroorganismu.…
Šťáva z černého rybízu- snadno a rychle :-)
Potřebné ingredience
2 kg černého rybízu, 3 kg cukru, 20gkys.citonové
Postup přípravy
Omytý černý rybíz zbavený stopek dáme do velkého hrnce , přilijeme 2 l vroucí vody a přisypeme kys.citronovou.Přikryjeme a necháme 24 hod.vyluhovat.Druhý den přecedíme a do slité…
ROZVÁŘKA Z JABLEK - snadná a nekazí se!!!
Potřebné ingredience
5 kg jablek (nejlépe letních),1 kg cukru, 3 lžíce octa
Postup přípravy
Jablka zbavíme jadřince (letní jablka neloupeme) a nakrájíme na kousky (čtvrtinky až osminky), přidáme cukr a ocet a necháme 24 hodin uležet. Druhý den svaříme do husta,plníme…
Teplý jablečný kompot - zpracujte letní jablka
Potřebné ingredience
cca 4 porce - 3-4 jablka, jeden kousek celé skořice, 5 hřebíčků, kapka citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, pokud jsou jablka moc kyselá, přidáme lžičku až lžíci krystalového cukru, voda
Postup přípravy
Jablka oloupeme a nakrájíme na tlustější měsíčky. Zalijeme vodou a přidáme koření, citr. šťávu a cukr. Uvedeme do varu a vaříme necelou minutu. Zralejší jablka ještě kratší dobu.…
Fantastický letní osvěžující ovocný salát!!!!!
Potřebné ingredience
různé druhy ovoce, nejlepší jsou jahody, meloun, jablíčko, borůvky, třešně, banán, broskve, meruňky, rybíz, hroznové víno... dá se tam dát cokoliv.
voda a cukr a limetková šťáva
Postup přípravy
Ovoce očistíme, nakrájíme na kostičky (meloun a hroznové víno vypeckujeme) a dáme do mísy. Předtím si ještě svaříme vodu s cukrem - v poměru 1:1, dávala jsem malý hrnek cukru a…
Jahodový sirup
Potřebné ingredience
kolik jahodové šťávy (ideálně z odšťavňovače, nebo rozmixované jahody přeceděné přes plátýnko) tolik vody a tolik krystalového cukru, na litr vody dvě lžíce kyseliny citronové dr oetker a zarovnaná kávová lžička pomůcky ke konzervování dr oetker /tu můžete vynechat, ale počítejte s kratší trvanlivostí/
Postup přípravy
vše svaříme asi 5 minut, dáme do sklenic s víčkem, které do schladnutí necháme dnem vzůru. Stejně uděláte i sirup pomerančový, jablečný.... podle štávy :-)