Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Dýňová marmeláda (skoro jak pomerančová)

Dýňová marmeláda (skoro jak pomerančová)

Potřebné ingredience

750 g dýně,0,5 l vody,1 pomeranč a 1 žlutý citron nakrájené na tenké půlměsíčky,50 g čerstvého, najemno nastrou­haného zázvoru,0,5 kg želírovacího cukru 2:1 Dr. Oetker, dvě lžičky kyseliny citónové, rumové a pomerančové aroma, popř. i celá skořice a hřebíček

Postup přípravy

Dýni podélně rozkrojíme,lžící vydlabeme semena a měkkou dužinu,odkrojíme slupku a dužinu nakrájíme na malé kousky.Přes noc namočíme do vody s octem(0,5 l vody,0,125 litru octa)…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Potřebné ingredience

1kg oloupaných a vykrájených hrušek,1 Extra želírovací cukr (2:1) ,2 lžičky kys. citronové,rum

Postup přípravy

Hrušky rozemeleme nebo rozmixujeme.Dáme do hrnce,přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou.Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 3-5 minut.Vypneme a podle chuti můžeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodový kompot

Jahodový kompot

Potřebné ingredience

jahody, cukr

Postup přípravy

Na 1 kg jahod dáme 25 dkg cukru /já dávala moučku/. Večer promícháme jahody s cukrem, přes noc krásně pustí šťávu.Měla jsem je v hrnci normálně na lince. Ráno plníme do sklenic i…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Znojemské okurky

Znojemské okurky

Potřebné ingredience

0,7l sklenice,okurky nakladačky,kopr,mrkev,petržel,cibule,nové koření,pepř celý,bobkový list,sůl,ocet,cukr,cukeryn. Na jednu sklenici:na dno dám kopr,3kuličky pepře,1 kuličku nového koření,bobkový list,kořenovou zeleninu+cibulku,2 cukeryny.Naskládám okurky a přidám 1 lžičku soli plnou,2 lžíce cukru,deci octa a doliju vodou.Kdo má rád může přidat feferonku,česnek nebo křen.U nás frčí feferonka.Hodím do horkovzdušné trouby na 250 cca 12-15 minut dle velikosti kurek.Jsou moc dobré.

ZAVAŘENINY
Dýnová  přesnídávka  pro děti s pudinkem

Dýnová přesnídávka pro děti s pudinkem

Potřebné ingredience

3 kg dýně | 500 ml vody | 250 g cukru krupice | 2 balíčky vanilkového prášku

Postup přípravy

Oloupané a nakrájené gýně rozvaříme se 1/4 litrem vody a 1/4 kg cukru. Vychladlé rozmixujeme.
Pudinkové prášky smícháme s trochou cukru, rozmícháme ve 1/4 litru vody, přidáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pálivec

Pálivec

Potřebné ingredience

1kg rajčat, 1větší cibule, 1dcl ocet, 1dcl cukr, 1 kávová lžička kari, 1 1/2 kávová lžička ml.zázvoru, 1 1/2 lžičky pál.papriky, 1 pol.lžíce soli, 6-10 str. česneku

Postup přípravy

Rajčata spaříme a zbavíme slupek,. nakrájíme na kousky, cibuli také. Necháme 1/2 hod povařit.Rozmixujeme. Přídáme ocet, cukr a vaříme na hustotu marmelády.Před dokončením přidáme:…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečný džem se zázvorem a rozinkami

Jablečný džem se zázvorem a rozinkami

Potřebné ingredience

1 kg jablek (už oloupaných a vykrájených), 3 citrony (tak to bylo v původním receptu, měla jsem jen jeden), 1 kg želírovacího cukru, 100 g rozinek, čerstvý zázvor (zhruba kousek 3x3cm)

Postup přípravy

Oloupaná a vykrájená jablíčka jsem pokrájela na kousky. Zázvor oloupala a nastrouhala na jemno. Rozinky jsem zalila horkou vodou a nechala chvíli namočit, pak okapat a přidala…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
marmeláda z dýně hokaido

marmeláda z dýně hokaido

Potřebné ingredience

1200g dýně (na kostičky se slupkou) 2citróny (oloupané ,na plátky pokrájené) 5pomerančů (oloupané, na plátky krájené) (celkem váha asi 1 000g) 50-100g zázvoru (nastrouhaný) Dávala jsem jen 50g. Je jen lehce cítit. 1kg cukru 2 Gelfix 2-1

Postup přípravy

V litru vody povařit dýni, citrusy a zázvor. Do změknutí dýně. Potom rozmixovat, přidat gelfix s trochou cukru a po minutě přidat zbytek cukru a nechat provařit min. 5minut. Ihned…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pečená povidla

Pečená povidla

Potřebné ingredience

2kg vypeskovaných švestek, 4 lžíce rumu, 1/4 - 1/2 lžičky skořice, 500g cukru, 2 lžíce octa

Postup přípravy

Švestky nasypeme do pekáčku (vyššího plechu),polijeme octem a dáme do vyhřáté trouby na 250 C, pečeme 25min. Poté posypeme polovinou cukru a pečeme dalších 25min na 250 C, ještě…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZAVAŘENÝ ŠTRUDL

ZAVAŘENÝ ŠTRUDL

Potřebné ingredience

Jablka, třtinový cukr, skořice, vanilkový cukr, hřebíček

Postup přípravy

Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrajíme na kostky a dáme do hrnce vařit, nepodléváme, pustí se hodně šťávy, podle chuti osladíme, posypeme jedním sáčkem vanilkového cukru,…

Zobrazit více...

Kategorie