Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Zelí s křenem od mojí babičky - NEZAVAŘUJE SE!!!

Zelí s křenem od mojí babičky - NEZAVAŘUJE SE!!!

Potřebné ingredience

5 kg zelí nakrouhat 1/2 kg cibule nakrájet na jemno 1/2 kg cukru krupice 3/4 l octa 2 hořčičné skl.oleje 1 balíček Deka 2 necelé hořčičné sklenice křenu nastrouhat

Postup přípravy

Nakrouhané zelí smícháme s nakrájenou cibulí . Až zelí pustí šťávu tak přidáme nastrouhaný křen a olej. Já nikdy nečekám až zelí pustí šťávu a vůbec to nevadí.
Uděláme si nálev…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Šípkový sirup s rakytníkem - vitamínová bomba

Šípkový sirup s rakytníkem - vitamínová bomba

Potřebné ingredience

3 litry vody, 300g šípků, 100g plodů rakytníku, hrst máty, hrst meduňky, 2kg cukru, 10g kyseliny citronové

Postup přípravy

Vodu společně se šípky, rakytníkem a bylinkami povařte. Vařím 5 minut a odstavím. Déle ne, at se neztrácejí vitamíny. Tohle jsem nechala přes noc odstát a druhý den slila přes…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
JAHODOVÝ DŽEM

JAHODOVÝ DŽEM

Potřebné ingredience

2 kg jahod, 2 balíčky želírovací cukr Dr. Oetker 2:1, Kyselina citronová 50g

Postup přípravy

Jahody opereme a rozkrájíme do velkého hrnce, použijeme výhradně bezvadné ovoce...v hrnci smícháme s oběma želírovacími cukry (připravovala jsem vše podle receptu na balíčku a je…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Snila jsem o Africe - povidla hrušky, dýně, zázvor

Snila jsem o Africe - povidla hrušky, dýně, zázvor

Potřebné ingredience

2 kg hrušek, 2 kg dýně, 0,75kg cukru, 2 celé skořice, 7 hřebíčků, cca 8 cm dlouhý oddenek čerstvého zázvoru, 1 citrón

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, dýni zbavíme semínek a také oloupeme a vše nastrouháme na robotu na plátky. Směs dáme na plech, přidáme cukr, koření MIMO zázvoru a citrónu a dobře promícháme.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Vánoční jablečný džem s rozinkami

Vánoční jablečný džem s rozinkami

Potřebné ingredience

1 kyselejší jablko, 700ml jablečného moštu, 400g cukru, 50g rozinek, 2x gelfix, skořice

Postup přípravy

Jablko nakrájíme na menší kousky. Do hrnce dáme jablečný mošt, rozinky, 1ks skořice a jablko. Gelfix smícháme s cukrem a přisypeme do hrnce s ostatními přísadami. Vše přivedeme k…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Levandulový med

Levandulový med

Potřebné ingredience

2 hrsti levandulových květů ( já dělala z potravinářské, sušené a je výborný), 1 litr vody, 3 bio citrony, kousek celé skořice, 1 kg třtinového cukru

Postup přípravy

Květy dáme do hrnce, zalejeme vodou, přidáme pokrájené citrony i s kůrou, skořici a asi 20 minut povaříme na mírném ohni. Pak necháme den odstát, poté scedíme, přidáme cukr a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Luxusní hruškovo-mangová marmeláda

Luxusní hruškovo-mangová marmeláda

Potřebné ingredience

700 g hrušek, 300 g manga, vanilkový cukr, cukr krystal /300 g/, gelfix

Postup přípravy

Hrušky oloupat, zbavit jádřinců , mango oloupat, nakrájet na kousky. Vše rozvařit, rozmixovat a přidat cukr /dle chuti/ a gelfix. Nalít do sklenic a zavíčkovat a otočit dnem…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červená řepa se zelím a křenem

Červená řepa se zelím a křenem

Potřebné ingredience

1 kg červené řepy, 20 dkg cibule, 1 kg bílého zelí, křen (podle chuti), 1/4 l octa, 20 dkg cukru, 2 lžíce soli, 1/2 l vody

Postup přípravy

1. Řepu si uvaříme den předem a studenou jí oloupeme a sestrouháme.

2. Zelí zbavíme košťálu, nakrouháme na nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno.

3. Z octu, cukru,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýně kompot

Dýně kompot

Potřebné ingredience

2,60 g dýně, 1/2 locta, 3,5 l vody, namočit na 24 hodin N ÁLEV: 1a1/2 l vody, 1/2 kg cukru, celá skořice, celá vanilka, ( nemusí být nmůžem nahrdit vanilkovým cukrem), 10 ks hřebíčku, šťáva z 1 citronu. Pak tam přijde ananasová tresť, ananasový džus ( nebo ananasový kompot)

Postup přípravy

Zralou dýni oloupeme vybereme jádřinec a nakrájíme na kostky. N amočime v nepříliš kyselém nálevu ( voda+ocet) na 24 hodin. Druhý den vodu slejeme a dýni propláchneme. Připravíme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborný pomerančový džem

Výborný pomerančový džem

Potřebné ingredience

1,5 kg pomerančů, 1 kg želírovacího cukru, 0,05 dcl rumu, šťáva ze dvou citrónů...........

Postup přípravy

Velký pomeranč pořádně umyjeme pod horkou vodou, kůru oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Dalších cca 1,2 kg oloupeme, nakrájíme na kostičky a šťávu přitom zachytíme. Vše…

Zobrazit více...

Kategorie