Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Med z pampelišek

Med z pampelišek

Potřebné ingredience

400 hlaviček květů z pampelišek
2 l vody
2 citrony
2 kg cukr krystal

Postup přípravy

Hlavičky květů pampelišek opereme pod tekoucí vodou, vložíme do čtyřlitrového hrnce. na květy nalejeme 2 l vody, přidáme oprané na kolečka nakrájené a jader zbavené citrony a dáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SIRUP Z KVĚTŮ ČERNÉHO BEZU

SIRUP Z KVĚTŮ ČERNÉHO BEZU

Potřebné ingredience

30 květů černého bezu, 2 litry převařené studené vody, 2 kg cukru krupice, 70 g kyseliny citronové

Postup přípravy

Květy 24 hodin nechám luhovat v převařené vychladnuté vodě. Druhý den sliji přes cedník, přidám 2 kila cukru a 70 gramů kyseliny citronové. Míchám, dokud se cukr a kyselina celá…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ďábelská pomazánka na tousty

Ďábelská pomazánka na tousty

Potřebné ingredience

1kg paprik, 1kg rajčat, 750g cibule, 1 feferonka, 1 konzerva Luncheon meatu, 1 konzerva vepřového masa, palička česneku, 0,5 balíčku Deka, 500g tvrdého sýra ( měla jsem pár ostřejších paprik tak už jsem nedavala feferonku aby to nebylo moc ostré.. ) Vše pomeleme, smicháme a vaříme 1 hodinu, co chvíli promichame. Potom plníme do skleniček a zavařujeme cca 1 hodinu na 100°C. tento recept mám od kamarádky, minulý rok jsem ho dělala poprvé a letos ho budu dělat znova.. moc nam to chutnalo Budu moooc Ráda, pokud budete pomazanku dělat když mi napíšete jak Vám to chutnalo:))

Postup přípravy

Vše pomeleme, smicháme a vaříme 1 hodinu. Potom plníme do skleniček a zavařujeme cca 1 hodinu na 100°C.
tento recept mám od kamarádky, minulý rok jsem ho dělala poprvé a letos…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
indické chutney

indické chutney

Potřebné ingredience

1 kg rajčat, 3 velké cibule na kostičky, 1 dcl octa, 1 dcl cukru, 2 jablka nastrouhat, 2 lžíce povidel, 4 lžičky soli, 2 lžičky kari, 1 lžička pepře mletého, 1 lžička pálivé papriky, půl lžičky zázvoru, citr. kůra, 5 stroužků česneku, 1 sáček rozinek

Postup přípravy

Rajčata oloupeme (ale není to nutné,já neloupu), přidáme vše krom rozinek a česneku a rozvaříme(ale ne úplně na kaši). Rozinky přidáme později, prolisovaný česnek až úplně nakonec…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí  Uncle Ben´s

Domácí Uncle Ben´s

Potřebné ingredience

1 kg cukety 1/2 kg cibule 1/2 kg paprik(radši červené) 2 lžíce cukru 1 lžíce soli 6 lžic sójové omáčky 2 lžíce worcestru 5 vařených mrkví 2 dcl oleje 300 ml sladkého kečupu

Postup přípravy

Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky, přidáme sójovku, worcester, kečup, olej a trochu vody a dusíme asi 15-20 min. Potom naplníme zavařovací sklenice a zavařujeme asi 15…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ČALAMÁDA

ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

1 velká hlávka zelí, 10 mrkví, 5 salátových okurek, 5 cibulí, 5 paprik nejlépe červených kvůli barevnosti, (křen, kukuřice) - nastrouháme vše na robotu, napěchujeme do sklenic (0,7l - klasika na okurky) a do každé sklenice přidáme 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 lžičku soli, 3 lžíce cukru, velkého panáka octa a 1 lžičku olivového oleje

Postup přípravy

Dolijeme převařenou vodou, zavíčkujeme a protřepeme, aby se nám rozpustil cukr. Zavařuji v myčce na 70 stupňů na celý program.
Do druhé poloviny dávky přidávám křen a kukuřici.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí kečup

Domácí kečup

Potřebné ingredience

3kg rajčat, 37dkg cibule, 45dkg jablek, 3 bobkové listy, 3dcl octa, 60dkg cukru, 3-4lžíce soli, 10 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 3/4 lžíce mleté skořice, 2-3 lžíce sladké papriky, 1/4 lžíce pálivé papriky (nemusí být).

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na menší kousky a s bobkovým listem vaříme cca 1 hod. Potom přidáme ocet, cukr, sůl, nové koření, hřebíček, mletou skořici a papriku. Vaříme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dětská jablečno jahodová  přesnídávka je opravdu moc dobrá:-)

Dětská jablečno jahodová přesnídávka je opravdu moc…

Potřebné ingredience

5kg jablek, 500 kg jahod,2,5 l vody, 3 jahodové pudiky, 300-350g cukru.

Postup přípravy

Jablíčka rozkrojíme, a jen jim vydloubneme jaderník - neloupeme. a nastroháme jabka Zalijeme dvěma litry vody a rozvaříme. Ponorným mixérem dobře rozmixujeme, osladíme a znovu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
RYBÍZOVÁ MARMELÁDA  BEZ CHEMIE +++

RYBÍZOVÁ MARMELÁDA BEZ CHEMIE +++

Potřebné ingredience

rybíz já měla 1,80 kg z povařené a propasírované dávky ,30 dkg cukru jemnýho je přidán do vymačkané štávy,ale může být i min nebo víc , plinka,mlýnek,skleničky + víčka,

Postup přípravy

Nejprve posbíráme rybíz který obereme ze štopek propláchneme necháme okapat,potom ho na masovém mlýnku pomeleme.Dáme do většího kastrolku a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.(…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
TŘEŠŇOVÝ KOMPOT

TŘEŠŇOVÝ KOMPOT

Potřebné ingredience

UMYTÉ A PROBRANÉ TŘEŠNĚ, CUKR KRYSTAL, VODA

Postup přípravy

Třešně nandáme do řádně omytých sklenic. Do každé sklenice dáme tři lžíce krystalu, zelijeme vodou tak, aby třešně byly ponořené. Důkladně zavíčkujeme a dáme do vody - při prvních…

Zobrazit více...

Kategorie