Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Zelenina v soli bez sterilování, vydrží dlouho

Zelenina v soli bez sterilování, vydrží dlouho

Potřebné ingredience

množství očištěné zeleniny je v dekagramech, toto množství je na 1kg soli (ale stačí i 80 dkg soli, není to tak slané. Méně soli ale rozhodně ne, mohlo by se to kazit) 90 celer, 90 mrkev, 40 kapusta, 40 květák, 60 petržel, 50 kedlubna, 40 cibule, 20 pór, 6 česnek, 10 nať celeru, 8 nať petržel

Postup přípravy

Udaná čísla nejsou dogma.. pokud mám něčeho méně, jiný druh přidám, místo petržele lze dát pastinák, kedlubnu používám gigant, celerovou nať nahrazuji řapíkatým celerem. Lze…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dětská domácí přesnídávka

Dětská domácí přesnídávka

Potřebné ingredience

3 kg ovoce,1 l.vody , 20dkg cukru, 3 vanil.cukry, 1 vanil.puding.

Postup přípravy

Očištěné ovoce povařit ve vodě,rozmixovat,přidat cukry a van.puding,ještě 2 min.povařit. Dát do lahviček a sterilujeme 80 st.C-20min.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Vařená švestková povidla bez míchání

Vařená švestková povidla bez míchání

Potřebné ingredience

2,5 kg švestek, 0,5 kg cukru, 1 dcl octa

Postup přípravy

Vypeckované švestky v hrnci zasypeme cukrem, a octem a necháme 24 hod odležet (lépe pouští šťávu).

Vaříme BEZ MÍCHÁNÍ !!!!!!!!!!!!!!! ( mícháním se způsobuje stříkání a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ÚŽASNÁ  zelenina na zimu-místo Podravky a bujonu

ÚŽASNÁ zelenina na zimu-místo Podravky a bujonu

Potřebné ingredience

1.2 kg petržele 1 kg mrkve 0.4 kg celeru 0.2 kg česneku 0.4 kg cibule 0.25 kg nati petržele 0.25 kg nati celeru 0.5 kg soli 0.25 kg másla

Postup přípravy

Vše se pomele nebo postrouhá a dusí 1/2 hod. na másle. Přidá se sůl a dáme do skleniček.Můžeme rozmixovat-např.do omáček. Mám ale raději když zůstanou kousíčky zeleniny. Přidávám…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
*** FAZOLOVÁ SMĚS *** jakoby Uncle Bens na špagety, k rýži nebo k bramborám...

*** FAZOLOVÁ SMĚS *** jakoby Uncle Bens na špagety, k…

Potřebné ingredience

1kg fazolí * 1kg rajčat * 1kg papriky * 1kg cibule * 1/4l octa * 1/4 l oleje * 25dkg cukru

Postup přípravy

Zpěníme cibuli, do ní přidáme nakrájenou papriku (může být víc barev, ať je směs pestřejší), oloupaná rajčata a uvařené fazole (ne rozvařené!). Povaříme a sterilujeme při teplotě…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MLETÁ ZELENINA- JAKO VEGETA

MLETÁ ZELENINA- JAKO VEGETA

Potřebné ingredience

90dkg celeru, 90dkg mrkve, 60dkg petržele, 20dkg pórku, 6dkg česneku, 40dkg petrželové natě, 20dkg celerové natě, 40dkg cibule

Postup přípravy

Vše pomlet( já nemám mlýnek na maso tak jsem strouhala a sekala), cibuli nakrájet na jemno, přidat 1kg soli, rozpuštěné 1 máslo a 1/4 kg sádla. Promíchat a dát do skleniček. Na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
* RYBÍZOVOJAHODOVOOSTRUŽINOVÁ šťáva z předloni zamraženého ovoce *

* RYBÍZOVOJAHODOVOOSTRUŽINOVÁ šťáva z předloni…

Potřebné ingredience

Přemýšlela jsem co s předloňským rybízem v mrazáku, když letos jsou keříky zase obsypané, tak jsem udělala sirup :)))))))))) mišung ovoce - 2 a 1/2 kg červeného rybízu - u mě převažoval + jahody + ostružiny 1 a půl litru vody 50g kyseliny citronové 2 a 1/4 kg cukru

Postup přípravy

Ovoce necháme rozmrazit v hrnci, vymraženou šťávu nesléváme, naopak ještě 1 a půl litru vody přidáme, přisypeme kyselinu citronovou, promícháme a necháme asi 20-24 hodin stát.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Tatarka z cukety

Tatarka z cukety

Potřebné ingredience

Hlavně cuketa

Postup přípravy

Tak vám posílám recept na " TATARKU Z CUKETY".
2 kg cukety, 2 cibule, 3 červené papriky, 1 hlavičku česneku,1-2 feferonky nebo křen.
Vše pokrájet na malé kousky,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablkovo-dýňový džem se skořicí

Jablkovo-dýňový džem se skořicí

Potřebné ingredience

Využívám nejen jako džem na pečivo, s bílým jogurtem, jako nastavení do náplně štrúdlu s jablky, ale i jako náplň do kynutých knedlíků, koláčů a buchet. Skořice tomu dodá šmrnc a džem chutná prostě něco jako náplň do štrúdlu. V zimě, když není čerstvé ovoce, jako když najdete.

Postup přípravy

2 kg dýně – čistá dužina, nahrubo nastrouhaná
1 kg jablek – oloupaných, nahrubo nastrouhaných
0,25 l jablečného džusu (lze i pomerančový, hruškový apod.)
1/2 balíčku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rajčatová marmeláda- je opravdu super!!!

Rajčatová marmeláda- je opravdu super!!!

Potřebné ingredience

1 kg zralých rajčat, 70 dkg cukru, želírovací přípravek, 2 van. cukry a půl dcl rumu

Postup přípravy

Rajčata zbavíme jadřinců, pokrájíme a povaříme do měkka. Rozmixujeme, propasírujeme (to je trošku práce), přidáme cukry a želírovací přípravek a 20 minut vaříme, dochutíme rumem a…

Zobrazit více...

Kategorie