Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Řepa se zelím

Řepa se zelím

Potřebné ingredience

2,5kg řepy,2,5kg zelí( červené nebo bílé,já používám bílé),1/2kg cibule Nálev-1/2l octa,4lžíce soli,40dkg cukru,2l vody

Postup přípravy

cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno,zelí nakrájíme a řepu syrovou oloupeme a nastrouháme na struhadle-dáme do hrnce a povaříme s nálevem 10minut.Naplníme do sklenic a dáme na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Řepa

Řepa

Potřebné ingredience

řepa,voda,ocet,sůl,cukr,fenykl

Postup přípravy

Řepu povaříme(asi 1kg)doměkka,necháme vychladnout,oloupeme,nakrájíme.Než nám vychládne uděláme si nálev- na to 1kg mi stačilo:1/2l vody,125ml octa,15g soli,30g cukru.
Na dno…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýně

Dýně

Potřebné ingredience

dýně,voda,ocet,cukr,hřebíček,skořice,citrony,ananasové aroma nebo sirup

Postup přípravy

na 3-4kg: 1.den-oloupeme a nakrájíme dýni na drobno,zalejeme 3l vody a 1/2l octa
2.den-dýni propláchneme a dáme do hrnce,potom přidáváme-asi 1a1/2l vody,1kg cukru,hřebíček a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kysané zelí ve sklenicích - není třeba zavařovat

Kysané zelí ve sklenicích - není třeba zavařovat

Potřebné ingredience

10 kg zelí, 20 dkg soli, 1 kg nakrájené cibule, zavařovací sklenice

Postup přípravy

Výborné kysané - kvašené zelíčko, které Vám vydrží na celý rok. Ještě teď spotřebováváme z loňska. Není k tomu potřeba nic speciálního. Jednoduchá záležitost, zvládne každý v…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Česnek Kirgižský

Česnek Kirgižský

Potřebné ingredience

1 kg rajčat,300g česneku,70 g soli.

Postup přípravy

Omytá rajčata,vyloupaný česnek pomeleme ,přidáme sůl.Plníme do malých skleniček.Nesterilujeme v lednici vydrží.Vhodné na pizzy,toasty,do gulášů,dle chuti.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hruškový  "med"

Hruškový "med"

Potřebné ingredience

asi 1 kg zrelých hrušiek,1 konzerva ananásu (asi 500 g),1 kg cukru (alebo podľa chuti hrušiek ),šťava z 1 citróna

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
marmeláda z dýně hokaido

marmeláda z dýně hokaido

Potřebné ingredience

1200g dýně (na kostičky se slupkou) 2citróny (oloupané ,na plátky pokrájené) 5pomerančů (oloupané, na plátky krájené) (celkem váha asi 1 000g) 50-100g zázvoru (nastrouhaný) Dávala jsem jen 50g. Je jen lehce cítit. 1kg cukru 2 Gelfix 2-1

Postup přípravy

V litru vody povařit dýni, citrusy a zázvor. Do změknutí dýně. Potom rozmixovat, přidat gelfix s trochou cukru a po minutě přidat zbytek cukru a nechat provařit min. 5minut. Ihned…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
CITRONOVÝ DŽEM.....VÝBORNÝ!!!

CITRONOVÝ DŽEM.....VÝBORNÝ!!!

Potřebné ingredience

250g ml. cukru, 1 celé máslo, kůra ze 2 citronů a šťáva ze 3 citronů, rozpustit nad vodní lázní, pak přidat 3 rozšlehaná vejce, stále míchat dokud džem nezhoustne...dát do skleniček a zavřít.

Postup přípravy

Z jedné dávky jsou 3 malé skleničky od jogurtu

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Luxusní povidla-krásně tmavá a skoro bez práce :-)

Luxusní povidla-krásně tmavá a skoro bez práce :-)

Potřebné ingredience

2,5 kg švestek, 500 g cukru,1,5 dcl octa,4 lžíce rumu,špetka skořice

Postup přípravy

Švestky opláchneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme.Dáme do většího hrnce,zasypeme cukrem a zalijeme octem.Necháme v chladu odpočívat.Poté dáme na sporák a vaříme na malinkém…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Omáčka na špagety

Omáčka na špagety

Potřebné ingredience

3kg rajčat 1kg paprik (napůl kapie a bílá paprika) 2 chilli papričky 8 cibulí celá palice česneku čerstvá bazalka (asi 6 velkých listů) 2 lžičky soli 1lžička pepře 6 lžic cukru 3 lžíce octa 1 bobkový list (nemusí být)

Postup přípravy

Rajčata spařím a oloupu a vykrájím z nich "bubáky".
Papriky zbavím jadýrek a nakrájím na čtvrtky.
Oloupaná cibule také na čtvrtky.
Rozsekám v mixéru na hrubo (ne…

Zobrazit více...

Kategorie