Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Mrkev s rybízem-vitamínový salát na zimu

Mrkev s rybízem-vitamínový salát na zimu

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 kg mrkve, 2 kg rybízu (hlavně červený, může se přidat i černý, 1-1,5 kg cukru krystal, 1,75 l vody.

Postup přípravy

Postup: mrkvev nastrouhat - já strouhám spíše nahrubo (na robotu), přidat rybíz, zasypat cukrem a na to nalít horkou vodu. Promíchat a nechat ca 1/2 hod.ustát. Pustí šťávu. Pak…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MLETÁ ZELENINA- JAKO VEGETA

MLETÁ ZELENINA- JAKO VEGETA

Potřebné ingredience

90dkg celeru, 90dkg mrkve, 60dkg petržele, 20dkg pórku, 6dkg česneku, 40dkg petrželové natě, 20dkg celerové natě, 40dkg cibule

Postup přípravy

Vše pomlet( já nemám mlýnek na maso tak jsem strouhala a sekala), cibuli nakrájet na jemno, přidat 1kg soli, rozpuštěné 1 máslo a 1/4 kg sádla. Promíchat a dát do skleniček. Na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí kečup

Domácí kečup

Potřebné ingredience

4kg zralých rajčat , 0,5kg cibule, 0,5kg tvrdých jablek /nejlepší jsou ty domácí , nebo ty starodávné z alej u cest , 30dkg cukru krystalového, 2 lžíce soli , 2lžíce sladké červené papriky dle chuti chili nebo pálivé papriky , 1dcl octa , špetka skořice , 4hřebíčky , 6 nových koření /dávám mleté asi toho množství/, 4 bobkové lístky

Postup přípravy

Rajčata napůlím, cibuli a jablka /neloupaná/ načtvrtím a vařím s kořením /bobk.list, skořice, nové koření, hřebíčky/ pozvolna téměř celý den. Je potřeba dát do kvalitního hrnce s…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečný džem

Jablečný džem

Potřebné ingredience

Jablka,cukr, citron.

Postup přípravy

Jablka s cukrem 1:1.Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky.Do hrnce dáváme střídavě jablka a cukr.Vaříme na mírném ohni(občas zamícháme) dokuď se cukr nerozpustí.Přivedeme k…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rybíz ala brusinky

Rybíz ala brusinky

Potřebné ingredience

Budete potřebovat-1,5kg červeného rybízu, 0,80kg cukr krystal, 2lžíce rumu, 1větší citron, 2ks badyánu, 2ks celé skořice .

Postup přípravy

Na plech dáme očištěný rybíz -na rybíz poklademe badyán , skořici a na kolečka pokrájený citron. Vložíme do troby a pečeme 1/2 hodiny na 250C . Po té plech vyndáme z troby…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SATANÁŠKY-SUPER ČALAMÁDA

SATANÁŠKY-SUPER ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1,5 kg hřibů-povařit ve slané vodě),1 kg paprik a 1 kg cibule-jemně pokrájené

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaříme nálev: 3L vody,6 dg soli,půl L octu,30dg cukru,6 bob.listů,15 kuliček nov. koření,5 kuliček pepře.Houby slejeme ze slané vody a smícháme se…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketová marmeláda

Cuketová marmeláda

Potřebné ingredience

1 kg cukety, 1 šálek vody, 1 Tang - příchuť dle libosti ( nejlepší je asi broskev ), 1 Gelfix super 3:1, cca 200g - 250g cukru

Postup přípravy

Cuketu nakrájíme na kostičky ( semínka jsem neodstraňovala, rozmixují se) , dáme do hrnce, podlijeme 1 šálkem vody a rozvaříme do měkka, po rozvaření slijeme přebytečnou vodu,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Okurčičky od Leničky

Okurčičky od Leničky

Potřebné ingredience

1/75 litru vody,1/2 litru octa,deko,8 kostek cukru,33 cukerínů,to vše svařit celý pepř,bobkový list,nové koření,cibule,mrkev,listy vinné révy,popř křen

Postup přípravy

Okurky zpracujeme obvyklým způsobem .-)....do každé lahve vkládáme,zeleninu ...kdo má doma révu dá po lístku,já dělala bez a taky moc dobré.3 kuličky pepře,bobkový list a 2 nové…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SLADKOKYSELÁ ČERVENÁ ŘEPA

SLADKOKYSELÁ ČERVENÁ ŘEPA

Potřebné ingredience

1,25kg červené řepy, 1,25kg bílého zelí, 3/4 l vody, 1/4l octa, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli, 250g cukru

Postup přípravy

Řepu uvaříme do měkka a vychladlou oloupeme. Zelí si nakrájíme na nudličky (může ho být i více) a dáme do hrnce, do kterého přidáme všechny ingredience (sůl, cukr, kmín, ocet a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková přesnídávka s čokoládou

Švestková přesnídávka s čokoládou

Potřebné ingredience

2 kg vypeckovaných švestek, + - 1 kg cukru (záleží jak je sladké ovoce), 2x vanilkový nebo čokoládový puding, 80 g Holandského kakaa, min. 0,5 l vody (pokud je to příliš husté, přiléváme více vody)

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme a pokrájíme. Přendáme do většího hrnce, podlijeme vodou a necháme je rozvařit (cca 15 min). V průběhu varu přidáme cukr a kakao, stále mícháme. Ponorným…

Zobrazit více...

Kategorie