Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Kandovaná pomerančová kůra

Kandovaná pomerančová kůra

Potřebné ingredience

8 pomerančů chemicky neošetřených, 40 dkg cukru , 1 lžička kyseliny citronové

Postup přípravy

Pomeranče vydrhneme kartáčkem v horké vodě a osušíme. Kůru křížem nařízneme a opatrně slouneme. Kůru dáme do mísy se studenou vodou a zatížíme talířem. Necháme 1 - 2 dny…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
POVIDLÍ Z JABLEK +++

POVIDLÍ Z JABLEK +++

Potřebné ingredience

4 KG JABLEK, 1/8 L OCTA, 1/2 L VODY, 80 DKG CUKR KRYSTAL.

Postup přípravy

Jablka okrájíme, vyjádřincujem a nahrubo nastrouháme,přidáme všechny ingredience,necháme do druhého dne odpočnout.Druhý den dát vařit mícháme asi 15-20 minut. ( ROZMIXUJEM ) aby…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
DOMÁCÍ ZELENINOVÝ PROTLAK POD SVÍČKOVOU +++

DOMÁCÍ ZELENINOVÝ PROTLAK POD SVÍČKOVOU +++

Potřebné ingredience

1 KG MRKVE, 1 KG PETRŽELE, 70 DKG CELERU, 50 DKG CIBULE, 5 LŽIC SOLI, 7 LŽIC CUKRU KRYSTAL, 7 LŽIC OCTA, 1 LŽIČKA NOVÉHO KOŘENÍ, 1.5 LŽIČKY PEPŘE CELÝHO, BOBKOVÝ LIST, TROCHU VODY.

Postup přípravy

UVAŘÍME OPATRNĚ DO MĚKKA ZELENINU A KOŘENÍ. JÁ KOŘENÍ DÁVÁM DO FÁŠKU ABYCH JE POTOM NAŠLA.( KOŘENÍ VYHODIT ). NECHÁME TROCHU VYCHLADNOUT A POTOM ROZMIXUJEM,PLNÍME SKLENIČKY A…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ČALAMÁDA - ZELÍ S KŘENEM +++

ČALAMÁDA - ZELÍ S KŘENEM +++

Potřebné ingredience

25 dkg očištěného křenu, 5 kg hlávkového zelí, 3/4 l 8% octa, 2l vody, 1 deko, 50 dkg cukru krystal, 4 dcl oleje.

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme lák.Vodu,ocet a cukr vaříme 5 minut,pak přidáme DEKO a vaříme ještě 2 minuty.Necháme schladit.Zelí se pokrájí,zalije se studeným lákem a nechá se 24 hodin stát…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
KŘEN - VHODNÝ I NA TOHLE POČASÍ +++

KŘEN - VHODNÝ I NA TOHLE POČASÍ +++

Potřebné ingredience

30 dkg křenu, 2 dcl převařené vody, 1 dcl oleje, 1 lžíce octa, 1 lžička soli.

Postup přípravy

Křen oloupeme a nastrouháme společně s vodou, octem a olejem rozmixujeme mixérem.Potom dle chuti osolíme. Hotovou křenovou pastu dáme do skleniček a dáme do ledničky.Vhodné k…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařené fazole s párkem

Zavařené fazole s párkem

Potřebné ingredience

kg bratislavských nebo jiných pevných párků, 1 kg uvařené suché fazole, 1 kg rajčat, 1 kg paprik, 1 kg cibule, 1 kostka masoxu, 2 feferonky (nemusí být), 3 dl oleje Nálev: 2,5 dl octa, 100 g cukru, 1 nakladač

Postup přípravy

Rajčata rozvaříme a rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli (může být i na kolečka), přidáme na nudličky nakrájenou papriku, podusíme do měkka. Potom přidáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červená řepa

Červená řepa

Potřebné ingredience

Červená řepa, měla jsem jí přes 8kg neloupané, křen. Nálev: 3,8 l vody, 1,2 l octa, 14 dkg soli, 18 dkg cukru, 5 ČL fenyklu a stejně anýzu, nálev svařit, přecedit a ještě teplým zalívat řepu ve skleničkách.

Postup přípravy

Řepu si uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Já jsem si udělala večer a dala do chladna a druhej den akorát zavařila. Na dno skleničky dáme asi 3-4 kolečka křenu, namačkáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborný pomerančový džem

Výborný pomerančový džem

Potřebné ingredience

1,5 kg pomerančů, 1 kg želírovacího cukru, 0,05 dcl rumu, šťáva ze dvou citrónů...........

Postup přípravy

Velký pomeranč pořádně umyjeme pod horkou vodou, kůru oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Dalších cca 1,2 kg oloupeme, nakrájíme na kostičky a šťávu přitom zachytíme. Vše…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýňová marmeláda (skoro jak pomerančová)

Dýňová marmeláda (skoro jak pomerančová)

Potřebné ingredience

750 g dýně,0,5 l vody,1 pomeranč a 1 žlutý citron nakrájené na tenké půlměsíčky,50 g čerstvého, najemno nastrou­haného zázvoru,0,5 kg želírovacího cukru 2:1 Dr. Oetker, dvě lžičky kyseliny citónové, rumové a pomerančové aroma, popř. i celá skořice a hřebíček

Postup přípravy

Dýni podélně rozkrojíme,lžící vydlabeme semena a měkkou dužinu,odkrojíme slupku a dužinu nakrájíme na malé kousky.Přes noc namočíme do vody s octem(0,5 l vody,0,125 litru octa)…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýně na čtyři způsoby

Dýně na čtyři způsoby

Potřebné ingredience

při velkém množství trrrrrrrrrrrpělivost ;o)

Postup přípravy

Marmeláda
"""""""""""""

- 1 kg dýně (oloupané), 1/2 l vody, 1/2 kg cukru, 1/8 l octa.

Dobře vyzrálou dýni nakrájíme na malé kousky a povaříme ve vodě doměkka.…

Zobrazit více...

Kategorie