Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Zeleninová hořčice

Zeleninová hořčice

Potřebné ingredience

1 kg paprik, 2 kg rajských , 4 vědší cibule, 1 hlavička česneku, 12 dkg cukru , 2 lžíce soli, 1 dcl oleje,

Postup přípravy

Všechny suroviny semeleme v masovem strojku.Pak dáme vařit a vaříme pokud to nebude husté, pak se dá do skleniček od přesnídávky a sterilizovat. Až se voda začne vařit od toho…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marinované zelí

Marinované zelí

Potřebné ingredience

10 kg zelí-nakrouhat ,2 kg cibule , 3 l vody ,1 a čtvrt l octa , 50 koleček cukerinu , 20 dkg soli , 2 kávové lžičky pyrosiřičitanu (koupí se v drogerii na nakládání zelí ) ,

Postup přípravy

Zelí nakrouháme , cibuli na jemno nakrájíme .
připravíme nálev , necháme krátce povařit. Po vychladnutí nalijeme na nakrouhané zelí , posypeme pyrosiřičitanem , vše promícháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Banánový džem

Banánový džem

Potřebné ingredience

850 g banánů (radši hodně zralé až přezrálé. Já tuhle koupila v Bille v akci hodně přezrálé jen za 10,- Kč/kg, co už je nikdo nechtěl. Pak se to vyplatí a doma se olizovali až za ušima. Ty ne dost zralé taky v džemu tak hezky nevoní), šťáva z jednoho grepu nebo citrónu (asi 150 ml. Když dáme citrón, trochu to naředíme třeba šťávou z jablek, aby to nebylo tak kyselé), 5 drobně nakrájených olpoupaných jablek, 1/8 l vody, 1 balení Gelfix klasik 1:1 od Dr. Oetkera, 1 kg cukru krupice (ale spíš méně, jen asi 750 g, my nemusíme tak moc sladké), 4 lžíce rumu (nebo jen pár kapek aroma, být nemusí, ale s ním armeláda víc voní).

Postup přípravy

Banány namačkáme vidličkou, přidáme šťávu z ovoce, jablka a vodu. Promícháme, přidáme Gelfix s cukrem, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty, stále mícháme!!
Odstavíme džem z…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ČOKOLÁDA ZE ŠVESTEK

ČOKOLÁDA ZE ŠVESTEK

Potřebné ingredience

1 KG ŠVESTEK,1 KG CUKRU ,1 VANILKOVÝ CUKR,20DKG KAKAA,RUM NA KONZERVACI

Postup přípravy

Vypeckujeme švestky ,rozmixujeme propasírujeme přes síto přidat cukr+vanil.cukr kakao,
necháme 24 hodin stát v chladu,pak plníme do skleniček zalijeme lžičkou rumu a dáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Potřebné ingredience

4 l vody, 1 l 8% octa, 300g pískového cukru, 150g soli, 50 tabletek sacharinu. Do sklenice na rohy: 1 lžička oleje, 3 zrnka černého pepře, 1 zrnko nového koření, kousek bobkového listu, 1/3 lžičky hořčičného semínka

Postup přípravy

Vodu + ocet + cukr + sůl svařit
Přihodit sacharin - pozor, zašumí to!
Stáhnout z ohně, promíchat.

Rohy naskládat do sklenice, možno překrojit, přidat co patří do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Valašské hňápané zelé

Valašské hňápané zelé

Potřebné ingredience

10kg zelí,1/2 balíčku kmínu,3cibule,5lžic soli,1-2jablka,kopr.

Postup přípravy

Vypláchneme a vyčistíme soudek,Nakrouháme si zelí(my jsme na to s manžou byli dva takže jsme klasicky krájeli nožem a dá se to),cibuli taktéž nakrájet,jablka rozčtvrtit a odřezat…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Skvělý sterilovaný salát na zimu

Skvělý sterilovaný salát na zimu

Potřebné ingredience

4ks většího květáku, 2ks celeru, 2kg cibule, 2,5kg - mrkev, mražený hrášek, mražená kukuřice, červená paprika. Toto množství je na cca 53 ks třetinkových sklenic. Nálev: 3l vody, 0,6dcl octa, 400g cukru, 2ks Deka, 4x bobkový list, 10x nové koření, 10x pepř celý,5x hřebíček. Svařit a přecedit přes síto.

Postup přípravy

Květák rozděláme na malé hlavičky. Celer, cibuli, papriku, mrkev nakrájíme na kostičky.
Celer a petržel dáme před zavařením na 10minut povařit. Mraženou kukuřici a hrášek…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda

Čalamáda

Potřebné ingredience

2 1/2 kg zelí 1 kg paprik 1/2 kg okurků 1/2 kg cibule 3,5 dcl oleje 1/4 kg cukru 1 deko

Postup přípravy

Vše se nastrouhá a řádně promíchá i s přísadami.
Dá se 24 hodin zaležet a pak se steriluje-zavařuje 20 minut na 80 stupňů C.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hořčice z cukety mé maminky

Hořčice z cukety mé maminky

Potřebné ingredience

2 kg cukety ,1 cibule,3 stroušky česneku,1 hrneček oleje,1 dcl octa,pul žičky pepře,pul žičky čili,kořeni,3 zrala rajčata ,1 lžice soli,13 dkg cukru.

Postup přípravy

Vše vařime 50 minut a pak přidame 1 malou obyč. hořčici a ješte 5 minut povařime .
Rozmixujeme a plnime do sklenic,sterilizujeme.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýňový kompot s ananasovou příchutí--OD Renata Hřebíčková

Dýňový kompot s ananasovou příchutí--OD Renata…

Potřebné ingredience

kyselina citronová 40 g ananas na kostičky 1 konzerva citron 1 ks cukr krupice 500 g celá skořice voda 2 l vydlabaná dýně 3 kg hřebíček 20 ks

Postup přípravy

Oloupanou a vydlabanou dýni nakrájíme na kostky a vložíme na 24 hodin do vody.

Dýni necháme okapat a do nálevu přidáme cukr, celou skořici a hřebíčky. Přivedeme k varu,…

Zobrazit více...

Kategorie