Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
DÝŇOVÝ DŽEM  OD	Lenka Vlčková Z VAŘENÍ.CZ

DÝŇOVÝ DŽEM OD Lenka Vlčková Z VAŘENÍ.CZ

Potřebné ingredience

JELIKOŽ SE TU RECEPTÍK NIKDE NENAŠLA TAK HO VKLÁDÁM PRO TY CO SHÁNĚLI JAKO JÁÁÁÁ dýně 750 g** želírovací cukr 500 g** citron 2 ks*** cukr krupice 400 g*** mletá skořice *** jablko 500 g*** zázvor***

Postup přípravy

Postup přípravy receptu:

Dýni oloupeme. Vyjmeme semínka, odstraníme všechna vlákna a dužinu nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a také nakrájíme.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
jablečná přesnídávka (bez pudingu a bez zavařování)

jablečná přesnídávka (bez pudingu a bez zavařování)

Potřebné ingredience

2kg jablek, 50-60dkg cukru - a to je opravdu vše

Postup přípravy

Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Podlijeme cca 1,5dcl vody a dusíme 30min. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme cukr a ještě 10min povaříme. Plníme horké do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
***ČATNÍ S ROZINKAMI***

***ČATNÍ S ROZINKAMI***

Potřebné ingredience

1kg vyzrálých rajčat, 2kg cibule, 1 palička česneku, po 1 lžičce papriky (sladké nebo ostré), kari, zázvoru, 1 lžíce soli, 1 šálek cukru, 1 šálek octa, 3 lžíce rozinek

Postup přípravy

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a rozvaříme. Přidáme koření, rozinky, sůl, ocet a nakonec, když už je čatní husté,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
***PIKANTNÍ DŽEM Z RAJČAT***

***PIKANTNÍ DŽEM Z RAJČAT***

Potřebné ingredience

500g rajčat, 500g želírovacího cukru (1:1), 1 malá chilli paprička, 1 hřebíček

Postup přípravy

Rajčata spaříme vroucí voudou a sloupneme. Rozpůlíme a nakrájíme na koustky. Chilli papričku, hřebíček a rajčata smícháme a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme cca 30 -…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zelí s křenem od mojí babičky - NEZAVAŘUJE SE!!!

Zelí s křenem od mojí babičky - NEZAVAŘUJE SE!!!

Potřebné ingredience

5 kg zelí nakrouhat 1/2 kg cibule nakrájet na jemno 1/2 kg cukru krupice 3/4 l octa 2 hořčičné skl.oleje 1 balíček Deka 2 necelé hořčičné sklenice křenu nastrouhat

Postup přípravy

Nakrouhané zelí smícháme s nakrájenou cibulí . Až zelí pustí šťávu tak přidáme nastrouhaný křen a olej. Já nikdy nečekám až zelí pustí šťávu a vůbec to nevadí.
Uděláme si nálev…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
jablková čokoláda - nutella z jablek

jablková čokoláda - nutella z jablek

Potřebné ingredience

2kg jablek, 1 kg cukru, 3 van.pudingy, 100g kakaa, 1 čokoláda na vaření, lžička skořice, 5dkg mletých lísk. oříšků, 300ml vody

Postup přípravy

Jablka očistíme - zbavíme slupek a jadřinců, opláchneme a do většího hrnce nakrájíme na měsíčky. Přidáme 300ml vody, přikryjeme poklicí a pozvolna vaříme 30min, občas promícháme.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jeřáb černý - aronie * * * * * postupně prřidávané  recepty

Jeřáb černý - aronie * * * * * postupně prřidávané …

Potřebné ingredience

Velmi chutné černofialové malvičky plodí až dvoumetrový keř zvaný arónie, kterým se lidově říká černé jeřabiny. Dozrávají na přelomu srpna a září a svou temnou barvou jen rozšiřují ozdobné schopnosti keře, jenž bývá využíván pro živé ploty. Jeho květenství jsou bílá, listy se na podzim zbarvují do oranžovorudého odstínu. Snižuje tlak a krotí emoce Za okrasným využitím arónie v ničem nezaostává ani její uplatnění v kuchyni, ba i v léčitelství. Plody a šťávy z nich mají blahodárný vliv na krevní oběh, snižují hladinu cholesterolu, doporučují se při arteroskleróze, vysokém krevním tlaku. Aróniím je přičítán podpůrný vliv na imunitní systém a dokonce kladné účinky na emocionální vyrovnanost lidské psychiky. Výhodou při sklizni a zpracování plodů je jejich poměrně velká trvanlivost. Komu arónie zachutnaly, nedá na ně dopustit.

Postup přípravy

Na plech do trouby natrhané kuličky na 1kg - půl kg cukru krupice, 3celé skořice a 10 hřebíčku.

Péct a až pustí štávu pokapat rumem dát do skleniček a otočit dnem vzhůru…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
nejlahodnější švestková čokoláda

nejlahodnější švestková čokoláda

Potřebné ingredience

1 kg švestek, 1 kg cukr krystal, 1 van. cukr, 4dkg hořkého tmavého kakaa (já používám holandské kakao), lžička skořice, rum

Postup přípravy

švestky vypeckujeme a dáme vařit do většího hrnce, klidně hned můžeme zasypat cukrem, vaříme cca 40min., pak přidáme kakao a skořici a převaříme. Podle chuti samozřejmě můžete…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Bezinkový džem

Bezinkový džem

Potřebné ingredience

1,5 kg bezinek, 2,5 kg jablek, 1 kg cukru, 4 zelené gelfixy, 1/8 l rumu

Postup přípravy

Bezinky se podlijí troškou vody a za stálého míchání se rozvaří. Pokud vám vadí semínka, dopuručuji propasírovat přes hrubší cedník, ale můžou se nechat i celé. Jablka se oloupou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZELENINOVÁ ČALAMÁDA

ZELENINOVÁ ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

2 1/2 kg bílého hlávkového zelí (čistá váha), 1 kg paprik, 1/2 kg cibule, 1/2 kg mrkve, 30 dkg cukru, 1/2 l octa, 1/2 l oleje, 1 Deko bez kuliček

Postup přípravy

Zelí nakrouháme na nudličky, papriky nakrájíme na proužky, cibuli na tenčí půlkolečka, mrkev nahrubo nastrouhat. Promíchat a přidat cukr, ocet, olej a Deko.....Pořádně promíchat a…

Zobrazit více...

Kategorie