Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
CUKETOVÁ HOŘČICE

CUKETOVÁ HOŘČICE

Potřebné ingredience

2 kg cukety, 1 palice česneku, 2 feferonky, 1dl octa, 2,5 dl oleje, 13 dkg cukru, 8 dkg soli, 2 lžičky pepře, 1 střední plnotučná hořčice

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na větší kostky. Přidáme oloupané stroužky česneku, feferonky a ostatní přísady. Vaříme do rozvaření cukety. Pak vše rozmixujeme,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
čalamáda z rajčat

čalamáda z rajčat

Potřebné ingredience

Rajčata

Postup přípravy

Nám když se přemnoží rajčata, dělám úplně jednoduchý proces. Rajčata pokrájím dle velikosti na přiměřené kousky cca čtvrtky. A dám do hrnce opět přiměřené velikosti... nepřidávat…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
kozí rohy

kozí rohy

Potřebné ingredience

*

Postup přípravy

Poradíte mi co s kozíma rohama,jak je uskladnit?

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
KEČUP

KEČUP

Potřebné ingredience

2 kg přezrálých rajčat, 1 kg jablek, 0,5 kg cibule, 8 stroužků česneku, 40 dkg cukru, 12 lžiček soli, 2 dcl octa, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička pepře, 2 lžičky sladké papriky ... případně 1 feferonka. Do gázy zavážeme: 12 ks nového koření, 12 ks celého pepře, 12 ks hřebíčku a 8 ks bobkového listu

Postup přípravy

Zeleninu a jablka očistíme, nakrájíme na malé kousky, česnek protlačíme Dáme do hrnce se širším dnem (aby se nám dobře míchalo), přidáme všehny ostatní přísady (i to koření v gáze…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmelada z rajcat a jablek

Marmelada z rajcat a jablek

Potřebné ingredience

1 kg rajčat, 1 kg jablek 1 kg cukru, 1 vanilkovy cukr 2 pektogely stava ze 2 citronu 6 lzic rumu

Postup přípravy

Nakrájená rajčata jabka vaříme na mírném ohni.az do te doby nez se nerozvari Propasírujeme a přidáme cuk ,pektogel, vanilkový cukr a vaříme az do te doby jak to zacne hostnout …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
VÝBORNÁ POMAZÁNKA NA TOPINKY nebo omáčka na těstoviny :-) Tak trošku falešný tataráček :-)

VÝBORNÁ POMAZÁNKA NA TOPINKY nebo omáčka na těstoviny …

Potřebné ingredience

Tuhle pomazánku jsem vymyslela před dvěma dny, původně to měla být omáčka na maso a klidně ji z ní můžete udělat, jen zapojte fantazii :-))) Z tohoto množství uděláte cca 3 přesnídávkové skleničky. Troška oleje, dvě velké cibule, 3 papriky (můžou být různých barev, ale není to nutné), 2-3 zelená rajčátka -asi 100g (nemusí být, ale já mám tak obsypané keříky, že se jim snažím odlehčit :-) 500g zralých rajčat, klidně takových kečupových. 130g nakládaček nejlépe podle znojemského receptu. Dodají pomazánce nepřekonatelnou příchuť. Dále 1 lžíce worchesteru, snítka libečku nebo petřžel, čerstvě mletý pepř, vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, zarovnaná kávová lžička cukru a sůl, vegeta, podle chuti. Vodu z okurek taky nevyléváme, ještě ji použijeme :-D

Postup přípravy

Na oleji osmahneme do zlatova cibulku nakrájenou na půl kolečka, přidáme papriky na kousíčky, velice mírně posolíme, aby papriky pustily šťávu a dusíme pod pokličkou cca 10…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kandovaná citrusová kůra

Kandovaná citrusová kůra

Potřebné ingredience

kůra z citrusových plodů (citróny, pomeranče. Z jiných citrusů se nehodí). sůl, voda, cukr.

Postup přípravy

Sušenou kůru namočíme do vody, lehce osolíme. Necháme máčet 2-3 dny, každý den vodu slijeme a znovu osolíme. Třetí den vyloupneme z kůry bílou vnitřní dřeň, kůru dáme do čisté…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NAKLÁDANÉ PAPRIKY

NAKLÁDANÉ PAPRIKY

Potřebné ingredience

5kg paprik,1 3/4 l vody,1/2 octa,10 dkg oleje = 100g,20 dkg cukru = 200g,8 dkg soli = 80 g,2 bobk.listy,10 kul.nového koření,hořčičné semínko (stačí jeden sáček ) cibule.

Postup přípravy

Všechny přísady vložíme do hrnce kromě cibule a paprik.Papriky si očistíme a nakrájíme dle své libosti.Pak je vložíme do hrnce s lákem a 5.min.povaříme
(voda musí vřít).Pak…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborná omáčka nejen na špagety

Výborná omáčka nejen na špagety

Potřebné ingredience

1,5 kg rajčat, 0,5 kg paprik (lepší jsou červené kapie, nebo alespoň napůl se zelenýma), 8 stroužků ( menších) česneku, 3 velké cibule, 5 zrnek nového koření ( nebo mleté), 1 lžička pepře, 1 bobkový list, 1 lžička soli, 2 - 4 lžíce cukru, 3 lžíce octa

Postup přípravy

Zeleninu, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno, dáme do kastrolu, přidáme koření a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme sůl, podle chuti ocet a cukr a krátce provaříme. Plníme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rychlokvašené okurky

Rychlokvašené okurky

Potřebné ingredience

nálev: 2 l 8% octa, 40 dkg soli, 30 dkg cukru, 8 l vody

Postup přípravy

Ze surovin svaříme nálev. Do sklenice narovnáme omyté a vidličkou propíchané větší okurky, proložíme koprem, přidáme 1-2 bobkové listy, křen a hořčičné semínko. Zalijeme nálevem…

Zobrazit více...

Kategorie