Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Domácí utopenci

Domácí utopenci

Potřebné ingredience

1 balíček Deka (přípravek k nakládání okurek a zeleniny),
porcelánový či kameninový hrnec o obsahu něco přes 2 litry (případně skleněná třílitrová láhev),
1,5 l vody,
0,5 l octa,
400-500 g cibule,
20 špekáčků (což je něco přes kilo, ale nálev stačí do 2 kg),
6 kuliček nového koření,
3 bobkové listy,
1 lžíce moučkového cukru (nebo 2-4 pecičky umělého sladidla),
může být 4-6 menších plátků křenu a 1/2 feferonky - když děláme pro rodinu, nedáváme.

Postup přípravy

Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balíčku Deka, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky obupáme, rozkrojíme napůl, ale…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Beanovi utopenci

Beanovi utopenci

Potřebné ingredience

Materiál: buřty či špekáčky 20 ks, cibule (mnoho), sklenice steril. papriky, sklenice dlouhých feferonek, sklenice kulatých feferonek, sklenice kyselých okurek, 1 l octa, 1 l vody, sklenice od okurek 3 litry, pepř bílý mletý.

Koření a pochutiny nutné: cukr 4 lžičky, sůl 2 lžičky, pepř celý 10 kuliček, nové koření 4 kuličky, bobkový list 10 kousků, hřebíček 4 ks, feferonky kulaté extra pálivé 8 ks.

Koření a pochutiny doporučené: jalovec 4 ks, anýz-fenykl-tymián-libeček – špetku, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička oleje.

Postup přípravy

Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut (dost to smrdí). Poté vhodíme 2 rozpůlené…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí lečo s cuketou

Domácí lečo s cuketou

Potřebné ingredience

300 g cukety,
2 lžíce oleje,
1 cibule,
2 stroužky česneku,
2 rajčata,
2 papriky,
lžíce kečupu,
sůl

Postup přípravy

Zeleninu si připravíme.
Cuketu oloupeme, zbavíme pecek a měkkého prostředku a nastrouháme na hrubém struhadle.
Cibuli nakrájíme na kostičky.
Rajčata a papriky nakrájíme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červená řepa se zelím a křenem

Červená řepa se zelím a křenem

Potřebné ingredience

1 kg červené řepy, 20 dkg cibule, 1 kg bílého zelí, křen (podle chuti), 1/4 l octa, 20 dkg cukru, 2 lžíce soli, 1/2 l vody

Postup přípravy

1. Řepu si uvaříme den předem a studenou jí oloupeme a sestrouháme.

2. Zelí zbavíme košťálu, nakrouháme na nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno.

3. Z octu, cukru,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
nakládaná zelenina

nakládaná zelenina

Potřebné ingredience

květák,zelí,cibule, paprika,kedluben, 4l vody,1,2l octu,90dkg cukru,2 deka a 2 kávové lžičky pyrosiřičitanu.

Postup přípravy

Zeleninu si pokrájeme na menší kousky a v míse promícháme dáváme nejlépe do 4l sklenic zavařovacích.
Z vody,cukru octu a deka uvaříme nálev do vychladlého přidáme 2 lžíce…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZELENINOVÝ SALÁT

ZELENINOVÝ SALÁT

Potřebné ingredience

rajčatapaprikycibulezelípůl litru octu150g cukru75g soli25tablet sacharinu

Postup přípravy

Zeleniny se dává stejné množství. Paprika se nakrájí na nudličky, cibule + rajčata na kolečka, zelí nakrouhá nadrobno. Vše se dobřr promíchá, naplní do sklenic a zaleje nálevem.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kompot z mikrovlnky-rychlovka bez sterilizování a hned k papání

Kompot z mikrovlnky-rychlovka bez sterilizování a hned…

Potřebné ingredience

Jablíčka,hrušky,hřebíček,skořice-já dávám celou,cukr krystal,vlašské ořechy(hrst)-můžou být a nemusí,voda,hrozinky(cca hrst)

Postup přípravy

Protože máme minibyt a skladovací místo pro kompoty nehrozí,řeším to rychlovkou z mikrovlnky.

Oloupeme jablka(nebo hrušky),zbavíme jadřinců,pokrájíme na menší kousky,dáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Směs třeba na topinky z cukety

Směs třeba na topinky z cukety

Potřebné ingredience

1 1/2 kg nastrouhané cukety,5 cibulí, 1 palička česneku, 3 lžíce sojovky, 2 lžičky soli, rajský protlak(3)

Postup přípravy

Cuketu, cibuli, česnek, sojovku, sůl dáme do hrnce zalijeme vodou a dusíme cca.30-40min.Poté přidáme rajský protlak.Dáme do skleniček, otočíme vzhůru nohama.NEZAVAŘUJEME!!!!!!!!!…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zelenina na zimu bez sterilizace

Zelenina na zimu bez sterilizace

Potřebné ingredience

1kg mrkve,3/4kkg celeru,3/4 kg kořenové petrželi,sůl

Postup přípravy

Očištěnou a omytou zeleninu nastrouháme v robotu či na struhadle na nudle a důkladně promícháme.Prosolíme a opět promícháme.Zavíčkujeme a to je veškerá práce!Jednoduché a vydrží…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
((((((((( JABLEČNÁ POVIDLA )))))))))))

((((((((( JABLEČNÁ POVIDLA )))))))))))

Potřebné ingredience

5 kg jablek,2,5 kg cukru,1/8 octa.
Dále potřebujeme - 3-4 sáčky gelfixu.

Postup přípravy

Jablka nastrouháme na hrubo,zalejeme octem a přidáme cukr a zamícháme.
Necháme v chladu do druhého dne.
Pak přidáme gelfix a vaříme do sklovata.
Vařit v nádobě s…

Zobrazit více...

Kategorie