ZLEPŠOVÁK
Potřebné ingredience
Ovoce a dostatek místa v mražáku
Postup přípravy
Není to recept, jen zlepšovák, který vznikl z časové nouze.
Ovoce na marmeládu vypeckuju, odvážím a dám do mražáku. Marmeládu pak dělám klidně v lednu, nebo když jsou děti na…
Špendlíková aneb falešná meruňková marmeláda, co…
Potřebné ingredience
Jakékoliv množství žlutých /oranžových/ špendlíků - u nás se tomu říká špendlík, ale u vás??? Tak mi napište a já přidám překlad :o))) (1. návrh - MIRABELKY :o)))/ - jsou to takové ty malé blumičky co rostou úplně všude :o))), cukr, prostředek na zavařování džemů - já používám jedině GELFIX 2:1. /je dražší, ale zaručeně mi to ztuhne :o)))/, kyselina citronová
Postup přípravy
Nabízím opravdu super jednoduchý recept na marmošku, která chutná jako meruňková, ale když nemáte meruňky, nebo jsou drahé, krásně ji chuťově nahradí - uznal to i můj manžel a to…
Nakládané okurky ( chutné jako Znojemské)
Potřebné ingredience
Okurek kolik si koupíte,nebo posbíráte na zahradě.Kopr,cibule,mrkev.Koření: Nové koření,kuličky pepře,sůl.ocet,sacharin - sladidlo. A sklenice. (750ml )
Postup přípravy
Do zavařovačky dáte mrkev a cibuli na kolečka, nezapomeneme na kopr,který je velice důležitý ,dáme 4 ks.sacharínu,4 ks.nového koření,4ks.pepře,1lžičku kávovou soli a 1lžičku…
Zeleninový protlak pod svíčkovou
Potřebné ingredience
1kg mrkve, 1/2kg petržele, 70dkg celeru, 1/2kg cibule, 4 velké lžíce soli, 7 velkých lžic cukru, 1 malá lžička nového koření, 1,5 malé lžičky mletého pepře, 3 bobkové listy, trochu vody(1/4l), 7 velkých lžic octa
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou, přidáme koření, cukr, sůl, ocet a vaříme do měkka. (bobkový list a nové koření dáme do čajítka!) Rozmixujeme a znovu povaříme, až…
Rumové višně
Potřebné ingredience
1kg.višní,70dkg cukru krystal,1vanilkový cukr,5lžic rumu
Postup přípravy
Višně rozpůlíme,vypeckujem,damá dusit s trochou vody,cukrem a van.cukrem.vaříme 10=15minut.Do horkého přidame 5lžic rumu.Ihned teplé dáváme do sklenic,zavíčkujem.Nemusi se…
Sirup z květů černého bezu
Potřebné ingredience
2 l převařené a vychlazené vody, 15 květu černého bezu, 4-5 dkg kys. citronové, 2kg. cukru
Postup přípravy
Vodu převaříme ,vychladíme naložíme do ní 15 květů a kys. citronovou - necháme zaležet 24 hodin, následující den scedíme a přidáme 2kg. cukru,opět necháme 24 hod. za občasného…
Sirup z černého bezu
Potřebné ingredience
25 květů
2 l převařené vody
4dkg ksyseliny citronové
2 citrony bez pecek nakrájet
Postup přípravy
Nechat vše 24 hod. vyluhovat.Druhý den vymačkat, přecedit a přidat 2 kg cukru, nechat rozpustit.Doporučuji to udělat do sklenic na zavařování, zavíčkovat a zavařit 15 minut, žádná…
Med z květů černého bezu-NA KAŠEL,NACHLAZENÍ od p…
Potřebné ingredience
Na 1 litr vody-minimalne 25 velkych kvetu cerneho bezu,1 kg cukru,1 velky citron
Postup přípravy
Kvety opereme,odstrihame velke stonky....Citron oloupene a nakrajime na platky. Zalijeme vodou a povarima aspon 20 minut...Pote nechame 24 hod vylouhovat.
Druhy den precedime…
Vynikajici marmeladka rebarborovo-bananova nebo …
Potřebné ingredience
1kg ovoce, 1/2 kg zel. cukru
Postup přípravy
Dame do hrnce (ovoce nerozmackavame) zasypeme cukrem, kdyz se to zacne varit (bublat) varime jeste 4 min. Potom nalijeme do sklenicek a oratime dnem nahoru.
Varinaty:…