Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Výborná dýňová polévka

Výborná dýňová polévka

Potřebné ingredience

asi 800g dýně, 1 větší cibule, dva stroužky česneku, cca 1.5cm výhonek čerstvého zázvoru, 2 jablka, máslo, 1 lžička kari koření, sůl, 1 zakysaná smetana, 1,5l vývaru/může být i z bujonu/

Postup přípravy

Na másle osmahneme cibuli na kostičky, na plátky pokrájený česnek a dýni na kostky cca 1cm x 1 cm, k dýni přidáme na kostičky nakrájená jablka. Chvilku dusíme, přidáme kari, sůl…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dršťková polévka

Dršťková polévka

Potřebné ingredience

1/2 kg nakrájených a předvařených drštěk / 5 lžic sádla / 2 cibule / podle chuti česnek / 2 lžíce sladké papriky / 3 lžíce mouky / 2 litry vody / 1/2 l zeleninového vývaru / podle chuti majoránka / podle chuti kmín / podle chuti pepř / podle chuti sůl /

Postup přípravy

Na sádle orestujeme cibuli s česnekem a kmínem.Zasypeme sladkou paprikou,zalijeme horkou vodou,
přidáme předvařené,nakrájené drtky,zeleninový vývar a osolíme.Zahustíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
NOVOROČNÍ ČOČKOVKA z vepřového vývaru

NOVOROČNÍ ČOČKOVKA z vepřového vývaru

Potřebné ingredience

vývar z vepřového kolena,namočená čočka,mrkev,rajčata-cherry,cibule,porek,česnek,petrželka-kudrnka,hl.mouka,lžíce octa,olej,uzenina.

Postup přípravy

čočku uvaříme v osolené vodě doměkka.
koleno ovaříme-asi půl hodinky v papiňáku s cibulí,česnekem,mrkví,rajčátky,porkem.dáme dopéct do trouby a vývar scedíme.
na oleji…

Zobrazit více...
POLÉVKY
čočková polévka se zelím

čočková polévka se zelím

Potřebné ingredience

Nabízím recept trošku netradiční ale o to chutněší čočkové polévky. My máme rádi hustší tak proto uvádím více čočky i zelí, ale jinak si můžete těchto ingrediencí dát podle chuťi. 250g čočky předem přes noc namočené, 250g kysaného neoplachovaného zelí, 1 masox, 1 kysaná smetana, česnek utřený s troškou soli, drcený kmín, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, majoránka, sůl a pepř dle chuti.

Postup přípravy

Namočenou čočku neslejváme ale vaříme do poloměkka (vody přidáme tak 1 litr podle oka kolik chceme mít polévky), pak přidáme kysané neoplachované zelí, můžeme trošku překrájet,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
RYBÍ POLÉVKA

RYBÍ POLÉVKA

Potřebné ingredience

2rybí hlavy,2rybý ocasy,celé nove koření,celý pepř,mrkev,celer,menší cibuli ,maslo,1 masox,1česnek, majoránku,jikry,hl.mouku,sůl,jeden den stare rohliky jsou lepší,sadlo nebo olej,zelenou petrželku.

Postup přípravy

Udělame si vývar s hlav a ocasu-do toho dáme 6 nového koření a 6 kuliček pepřu a jemně osolime.Mrkev a celer si očistíme a na jemno nastrouhame,cibuli nakrájime na jemno dáme na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
CUKETOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

CUKETOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

cuketa, smetana, sůl, cibulka, olej, strouhaný sýr

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, vykrájíme semínka a rozkrájíme na kostičky. Dáme do hrnce a zalijeme vodu jen tolik, aby byla cuketa ponořená, osolíme a vaříme do měkka, Poté vyjmeme z hrnce(…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Moravská fazolačka

Moravská fazolačka

Potřebné ingredience

1 plechovka fazolí v nálevu 1 cibule 1 mrkev kousek celeru klobása nebo párek 2 kuličky nového koření 2 kuličky pepře bobkový list bujon brambory smetana ocet,sůl

Postup přípravy

V hrnci osmahneme cibulku,nastrouhanou zeleninu,koření a uzeninu
přidáme brambory a zalijeme vodou,dáme bujon a vaříme do změknutí brambor.
Přidáme fazole bez nálevu a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Slovenská kyselica

Slovenská kyselica

Potřebné ingredience

4 brambory,30 dkg anglin.slaniny,1 klobásu paprikovou,1 sladká smetana,1 pytel kysaného zelí,sůl,pepř,sladká paprika,ostrá paprika,voda,2 masox,4 žampiony,kmín,

Postup přípravy

do vetšího hrnce dáme 4 brambory na menší kousky,pokrajenou klobásu,na kostičky anglickou slaninu,1 kysané zelí.vodu, nakrajené žampiony ,masox,sůl,pepř,kmín,trochu sladké papriky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mléčná polévka

Mléčná polévka

Potřebné ingredience

brambory (množství jak chcete hustou), vejce, sůl, bobkový list, nové koření, mléko

Postup přípravy

Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky, zalijeme trochou vody, přidáme nové koření cca 3 - 4 kuličky, 1 - 2 bobkové listy - dle velikosti, sůl a vaříme do změknutí brambor, pak…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Potřebné ingredience

1 balíček slepičí bujon, 1 lžíce máslo, 1 ks pórek, 12 ks bílý chřest, 100 ml smetana ke šlehání, 1 ks cibule, podle chuti muškátový oříšek,  mletý černý pepř,  sůl

Postup přípravy

Chřest očistíme, odkrojíme tvrdé konce a potom nakrájíme na malé kousky. Cibuli a pórek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a pórek na kousky. Dávám půl menšího pórku.

Zobrazit více...

Kategorie