Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Polévka s vločkovo-vaječnou zavářkou

Polévka s vločkovo-vaječnou zavářkou

Potřebné ingredience

500g kuřecího masa na polévku, 3 mrkve, 3 petržele, další zelenina podle chuti, 100g vloček, 2 vejce, sůl, pepř

Postup přípravy

Z masa, 2 mrkví a 2 petrželí, soli a pepře uděláme vývar. Přecedíme, maso obereme. Vločky smícháme s vejci, mírně osolíme a necháme asi 5 min. stát. Do vývaru dáme zeleninu, maso…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Netradiční kroupová polévka s uzeným masem

Netradiční kroupová polévka s uzeným masem

Potřebné ingredience

Uzené maso(kosti, koleno atd) na vaření, 2 hrsti ječných krupek, 2 brambory, 1 větší mrkev, 1 petržel, 1/4 bulvy celeru, kousek kapusty (když máte) nebo zelené fazolky , řapíkatý celer- není nutno, 1 menší cibule, 3-4 stroužky česneku, 10 kuliček celého pepře, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, sušená saturejka, majoránka, sušený zázvor, cerstvá bylinka - petrželka, pažitka, nať jarní cibulky, libeček atd, jedno zralé rajče (dodá polévce jemně nakyslou chuť).

Postup přípravy

Uzené dáme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu, vaříme do měkka (já používám pro urychlení papiňák). Mezi tím si uvaříme v jiném hrnci krupky, oloupeme a nakrájíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Potřebné ingredience

1 kg dýně, 1 litr vývaru (kuřecí bujon, nebo zeleninový bujon), 1 velká cibule (nebo dvě menší), kmín, pepř, Harmonie chuti (nebo podravka), petržel (nebo libeček), zakysaná smetana, olej, máslo

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na malé kostičky, osmahneme na másle a troše oleje dozlatova s trochou kmínu. Poté přidáme na kostičky nakrájenou dýni, nalijeme vývar a vaříme dýni doměkka. Pak…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cibulová polévka s krutony

Cibulová polévka s krutony

Potřebné ingredience

3 velké cibule, 2 masoxy, sýr na nastrouhání, starší chleba na krutony, vegeta, pepř

Postup přípravy

Cibule si podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenší plátky. Osmahneme na oleji, až cibule dostane zlatavou barvu. Zalijeme vařící vodou, cca necelé 2 litry. Přidáme kostky bujonů,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
KYSELICA - SLOVÁCKO

KYSELICA - SLOVÁCKO

Potřebné ingredience

Kysané zelí Dvě hrstky sušených hub 2 žloutky Lžíce hladké mouky Sladká smetana Pepř Sůl

Postup přípravy

Do hrnce se dá domácí bečkové zelí :-)))))) Kdo nemá,nahradí tím ze supermarketu :-))))
Do druhého hrnce dáme vařit sušené hříbky.
Až budou obě suroviny měkké a uvařené,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Nudlová polévka s mrkví

Nudlová polévka s mrkví

Potřebné ingredience

1 cibule, 2 mrkve, hrášek, vařené a obrané kuřecí maso, sůl, masox, nudle

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme jednu mrkvi nakrájenou na čtvrtky, krátce opečeme. Přilijeme studenou vodu (nebo vývar). Rozdrobíme masox a dáme do polévky.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Chřestová polévka- VYborný krém

Chřestová polévka- VYborný krém

Potřebné ingredience

balíček chřestu (já koupila bílý) 500g (na 4 porce), 3 lžíce másla a hladké mouky, sůl

Postup přípravy

chřest jsem za syrova od půlky do konce oloupala, oškrábala nožem, spodek kde byl tvrdý tak 2cm jsem uřezala. Dala vařit na 10 min, pak rozmixovala. V druhém hrnci jsem si udělala…

Zobrazit více...
POLÉVKY
OVESNO-KMÍNOVÁ POLÉVKA

OVESNO-KMÍNOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

2 hrsti ovesných vloček 1 lžíce kmínu 1,5 l zeleninového vývaru nebo vody 2 lžíce olivového oleje sůl, bylinky

Postup přípravy

…je polévka, kterou si bude pochvalovat každá hospodyňka. Náklady na ni jsou minimální, ovšem výživové hodnoty maximální. Vždyť ovesné vločky obsahují příznivý poměr rozpustné a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajská polévka mého taťky

Rajská polévka mého taťky

Potřebné ingredience

olej,cibule,rajské,petrž.nať,libeček,sůl ,pepř,sladká paprika

Postup přípravy

Na oleji (na pánvi)orestujeme cibuli do zlata, přidáme nakrájené rajské, (tolik, kolik se nám vejde do pánve)osolíme, opepříme, přidáme petrž.nať a libeček, podusíme do měkka a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kukuricová so smotanou

Kukuricová so smotanou

Potřebné ingredience

cibuľa, kukurica (mrazená alebo z konzervy), zemiaky, mrkva, smotana na varenie, soľ, korenie, olej

Postup přípravy

Na oleji si opražíme na drobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, pokrájané zemiaky, kukuricu a zalejeme vodou. Varíme kým nie je všetko mäkké. Keď hotové,…

Zobrazit více...

Kategorie