Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Pórková polévka

Pórková polévka

Potřebné ingredience

300 g pórku, 3 lžíce másla, kostka masoxu, 1 1/2 l vody, 2 rovné lžíce polohrubé mouky, muškátový květ, 2 dl smetany, žloutek, sůl

Postup přípravy

Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka, osmahneme na polovině dávky másla, zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme doměkka. Ze zbývající dávky másla a mouky připravíme světlou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Desetiminutová polévka

Desetiminutová polévka

Potřebné ingredience

60 g anglické slaniny, 100 g mrkve a celeru, kousek cibule, lžíce hrubé mouky, 2 vejce, sůl, pepř, kostka masoxu, 1 1/2 l vody, petrželka

Postup přípravy

Do hrnce vložíme nakrájenou slaninu a necháme ji rozpustit. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli a na křenovém struhadle nastrouhanou zeleninu. Krátce ji osmažíme, přidáme hrubou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Falešné nudle do polévky z brambor  - jednoduchá netradiční  zavářka do polévky

Falešné nudle do polévky z brambor - jednoduchá…

Potřebné ingredience

Potřebujeme 1 větší bramboru, 1 vejce a sůl nebo dochuc. směs (Podravka apod.)

Postup přípravy

Brambor oloupeme, nastrouháme na jemné nudličky (na klasickém struhadle je to na tom úzkém boku, třeba jako na mrkvový salát) ... zkrátka ne ty hrubší nudličky, ale ty jemnější...…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cibulačka se sýrem a kapáním

Cibulačka se sýrem a kapáním

Potřebné ingredience

4 větší cibule - pro barvičku jsem přidala i lahůdkovou cibulku, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 litr vývaru (můžeme místo toho i kostku masoxu), 2ks trojúhelníkového sýra, vejce a krupice na kapání, sůl a pepř.

Postup přípravy

Je to vlastně obyč. cibulačka s přidaným sýrem a zahuštěná kapáním.
Na másle si osmahneme pokrájenou cibulku na proužky, zasypeme moukou a zapražíme. Poté zalijeme vývarem a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná pórková polévka

Jemná pórková polévka

Potřebné ingredience

3+1 lžíce másla, 3 pórky, 2-3 oloupané a nakrájené na kostičky brambory, 1,5l vody, 200ml smetany ke šlehání, sůl, 1 - 1,5 masoxu nebo zeleninový vývar

Postup přípravy

Omyté a osušené pórky nakrájíme. Tři lžíce másla rozehřejeme v hrnci a na nich pak mírně osmahneme pórek. Přidáme brambory a opět chvíli osmahneme. Zalijeme vodou, tak 1,5l…

Zobrazit více...
POLÉVKY
kuřecí kaldoun skoro jako od babičky

kuřecí kaldoun skoro jako od babičky

Potřebné ingredience

kuřecí křídla,trochu kuřecích jater,mrkev,celer,petržel,cibuli,česnek,nové koření,pepř celý,bob.list,máslo,hladkou mouku,nudle do polévky(ne vlasové)sůl,2kostky masoxu.

Postup přípravy

maso,zeleninu,koření,vaříme v osolené vodě,během vaření sbíráme pěnu,když je maso i zelenina měkké,slijeme to přez cedník do jiného hrnce a maso obereme,zeleninu nakrájíme,jatýrka…

Zobrazit více...
POLÉVKY
turecka polevka s knedlicky z mleteho masa

turecka polevka s knedlicky z mleteho masa

Potřebné ingredience

tak 200-250g mleteho masa (pouze hovezi,za zadnou cenu nesmi byt veprove,jinak bude polevka strasne mastna a nechutna.)z veproveho jsem zkousela,a bylo mi spatne.brambory,sul pepr,cervena paprika,citron.suseny pfefrmint,salca (paprikovy protlak),ryze.mrazena nebo cerstva petrzelka.

Postup přípravy

na mirnem ohni rozpalime olej,pul lzice papriky a pul lzice salci (paprikovy protlak) pridame a osmahneme tak minutku.pridame vodu,zakapeme citronem a pridame lzici suseneho…

Zobrazit více...
POLÉVKY
čočková polévka se zelím

čočková polévka se zelím

Potřebné ingredience

Nabízím recept trošku netradiční ale o to chutněší čočkové polévky. My máme rádi hustší tak proto uvádím více čočky i zelí, ale jinak si můžete těchto ingrediencí dát podle chuťi. 250g čočky předem přes noc namočené, 250g kysaného neoplachovaného zelí, 1 masox, 1 kysaná smetana, česnek utřený s troškou soli, drcený kmín, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, majoránka, sůl a pepř dle chuti.

Postup přípravy

Namočenou čočku neslejváme ale vaříme do poloměkka (vody přidáme tak 1 litr podle oka kolik chceme mít polévky), pak přidáme kysané neoplachované zelí, můžeme trošku překrájet,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
NOVOROČNÍ ČOČKOVKA z vepřového vývaru

NOVOROČNÍ ČOČKOVKA z vepřového vývaru

Potřebné ingredience

vývar z vepřového kolena,namočená čočka,mrkev,rajčata-cherry,cibule,porek,česnek,petrželka-kudrnka,hl.mouka,lžíce octa,olej,uzenina.

Postup přípravy

čočku uvaříme v osolené vodě doměkka.
koleno ovaříme-asi půl hodinky v papiňáku s cibulí,česnekem,mrkví,rajčátky,porkem.dáme dopéct do trouby a vývar scedíme.
na oleji…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Králičí předek na kyselo (jednoduché)

Králičí předek na kyselo (jednoduché)

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 králičí předek pokud máme srdíčko a játra, můžeme přidat malá cibule 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 2 hřebíčky 2 bobkové listy sůl hladká mouka máslo nebo kyselá smetana ocet

Postup přípravy

Příprava:
Předek (případně vnitřnosti) s kořením, cibulí vcelku a solí dáme uvařit doměkka, nejlépe v papiňáku. Vyjmeme, po vychladnutí maso obereme a nakrájíme nadrobno.…

Zobrazit více...

Kategorie