Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Hrášková polévka a la Zdeněk Pohlreich ANO, ŠÉFE!

Hrášková polévka a la Zdeněk Pohlreich ANO, ŠÉFE!

Potřebné ingredience

drůbeží bujón, hrášek (čerstvý nebo zmražený), pórek, cibule, česnek, máslo, smetana, pepř, sůl, rohlík

Postup přípravy

Na másle osmahneme bílou část pórku, stroužek česneku, půlku větší cibule a hrášek (u zmraženého celý sáček). osolíme, opepříme, přilejeme vývar, tak aby sahal asi 2cm nad…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková

Květáková

Potřebné ingredience

květák, zelenina, sušené houby nebo čerstvé, sůl, pepř, kousek másla a hl. mouka, vegeta, popř. magi kostky

Postup přípravy

do hrnce dám rozebraný květák na menší růžičky, popř. ho pokrájím. Přidám ještě další zeleninu - mrkev, hrášek, kukuřici - kdo co má rád. Já většinou dávám mraženou směs. Přidám…

Zobrazit více...
POLÉVKY
GULÁŠOVKA  S FAZOLEMA.

GULÁŠOVKA S FAZOLEMA.

Potřebné ingredience

2.PLECHOVKY ČERVENÝCH FAZOLÍ ,2-3 CBULE,25DK ANGLICKÉ SLANINY,3 NOŽIČKY DUNAJSKÉ KLOBASY,BRAMBORY DLE UVÁŽENÍ,2 POLÉVKY GULÁŠOVKY V SÁČKU,ČERVENÁ PAPRIKA MLETÁ.,MALINKO SÁDLA .

Postup přípravy

SLANINU A KLOBASU OSMAHNU DOHROMADY PŘIDÁM CIBUL NAJEMNO KRÁJENA ZESKLOVATĚT . BRAMBORY NAKOSKY A PŘILIJU HORKOU VODU.4 LITRY PAPRIKU .NEŽ SE DOVAŘEJ BRAMBORY DÁT 2 SÁČKY LEPŠÍ…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová  dýňová polévka

Krémová dýňová polévka

Potřebné ingredience

800 g očištěné dýně – vydlabaná a odříznutá od kůry – tzn. čistá dužina 250 g Ricotty, případně měkký tvaroh 80 g másla 4 plátky Pancetty – angl. slanina snítka tymiánu 120 g mražených hub sůl a bílý pepř dle chuti

Postup přípravy

Dýni nakrájíme na kostky cca 2 na 2 cm (pokud nebudou na kostky, nevadí. Já vydlabávala dýni lžíci na zmrzlinu), dáme na vytřený pekáček máslem a 15min pečeme v troubě na 180°C. …

Zobrazit více...
POLÉVKY
celestýnské nudle

celestýnské nudle

Potřebné ingredience

100 g hladké mouky, půl lžíčky kypřícího prášku, 1 vejce, mléko, špetka soli

Postup přípravy

Vše smícháme v hladké těsto, na rozpáleném oleji usmažíme.Stočíme a nakrájíme na spirálky(nebo nestočíme a krájíme na nudličky).Dáme na talíř a zalijeme horkou polévkou.

Zobrazit více...
POLÉVKY
ZELNAČKA

ZELNAČKA

Potřebné ingredience

Potřebujeme: kysané zelí sáček nebo sklenice, hrst sušených hub, 30 dkg kabanosu nebo klobásy, krájíme na kolečka, 10 dkg slaniny, 1 lžička sladké papriky, 1 l mléka, 2 lžíce hladké mouky na zahuštění, sůl, pepř

Postup přípravy

Propláchneme kysané zelí a dáme vařit spolu se sušenými houbami a nakrájeným kabanosem.Dáme vyškvařit na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme sladkou papriku,jen krátce osmahneme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Staročeská bramboračka s houbami-DĚKUJI MOOOOOC MRAVENISTI.CZ

Staročeská bramboračka s houbami-DĚKUJI MOOOOOC…

Potřebné ingredience

Příprava Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečk. Mezitím přivedeme do varu 1 l vody, osolíme, přidáme brambory, mrkev, celer, petržel, cibuli a překrájené brambory. Zamícháme a vaříme doměkka. Při přípravě jíšky rozpustíme v hlubší pánvi olej, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání osmahneme dočervena. Opatrně zalijeme 250 ml studené vody, rozmíchme, přes cedník nalijeme do polévky a ihned zamícháme, aby se neutvořily hrudky. Polévku necháme asi 5 minut vařit a občas ji promícháme. Oloupaný česnek nahrubo prolisujeme a přidáme do hotové polévky. Okořeníme majoránkou, celerovou natí, pepřem a solí.

Postup přípravy

Ingredience
500 g brambor, 1 hrubě nastrouhaná mrkev, půlka nastrouhaného celeru, 1 nastrouhaná petržel, 1 cibule, 50 g sušených hub, 1 lžička majoránky, 1 lžička čerstvé…

Zobrazit více...
POLÉVKY
MOC DOBRÁ CELEROVÁ POLÍVKA

MOC DOBRÁ CELEROVÁ POLÍVKA

Potřebné ingredience

celer,máslo,hl.mouka,sůl,vývar(masox),žloutek,smetana,petrželka,citron,žemle

Postup přípravy

Celer nastrouháme a osmahneme na másle.Mezitím si uděláme zasmažku s másla a mouky,zředíme ji vývarem popř vodou a masoxem a dobře provaříme.Přidáme osmahnutý celer.Nakonec…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč

Boršč

Potřebné ingredience

2 červené řepy uvařené, cibule, česnek, hovězí a vepřové maso, brambory, kořenová zelenina, protlak, hlávkové zelí1/2,koření(bob.list ,nové koření, celý pepř),sůl, cukr,ocet

Postup přípravy

na oleji osmažíme cibuli na to hodíme maso a trochu orestujeme,zalijeme vodou,můžeme přidat masox,koření, necháme vařit do změknutí.Mezitím si pokrájíme zelí, zeleninu.Na pánvi na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
bílá smetanová francouzská cibulačka s houbami

bílá smetanová francouzská cibulačka s houbami

Potřebné ingredience

5 velkých cibulí, máslo, olej, hl. mouka, voda, 2 kostičky hovězího bujonu ( nebo domácí vývar ), houby namočené v mléce, podravka ( solčanka ), 1 kelímek sladké smetany ke šlehání, sušená petrželka

Postup přípravy

nakrájíme cibuli na půlkolečka, a orestujeme na másle velmi do měkka a zesklovatění, zaprášíme moukou uděláme cibulovou jíšku a zalejeme vývarem nebo vodou a přidáme bujon,…

Zobrazit více...

Kategorie