Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
***Rychlá čočková polévka ze školky ***

***Rychlá čočková polévka ze školky ***

Potřebné ingredience

voda, čočka, mrkev, celer, máslo, mouka hladká, sůl, pepř (někdo může dochutit i polévkovým kořením)

Postup přípravy

**Do menšího hrnce dáme vodu, když se začně voda vařit, dáme zeleninu a předvařenou čočku. V kastrůlku si udělám jíšku z jedné lžice mouky +máslo (nešetřim), nechám trochu…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnekovo - krémová polévka

Česnekovo - krémová polévka

Potřebné ingredience

3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 10 stroužků česneku, 200 ml smetana na vaření, 750 ml vývaru (může být z kostky), na dochucení sůl, pepř, majoránka, petržel. Podáváme s osmaženým rohlíkem.

Postup přípravy

Na másle spěnit prolisovaný česnek. Zaprášit moukou, umíchat jíšku. Zalít vývarem a smetanou. Vařit 15 minut, dochutíme solí, pepřem, majoránkou nebo petrželí. Množství česneku a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová polévka - smetanová na kyselo - výýýýborná!!!

Zeleninová polévka - smetanová na kyselo - výýýýborná!…

Potřebné ingredience

Voda, mrkev, cibule, pórek, brambory, fazolové lusky, 1/2 kostky bio hověžího bujónu Alnatura, sůl, smetana ke šlehání 30%, něco na zahuštění, vejce, ocet.

Postup přípravy

Veškerou zeleninu si nakrájím na požadovanou velikost a dám vařit do vody. Zhruba za 10 minut přidám sůl a 1/2 kostky bujónu. Ve chvíli, kdy je zelenina uvařená, zaleju smetanou,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pravá jihočeská kulajda

Pravá jihočeská kulajda

Potřebné ingredience

hrst čerstvých hub (hřiby, křemenáče, lišky) 6 větších brambor špetka kmínu nové koření černý pepř (po třech kuličkách) 2 bobkové listy hrnek smetany (hustá kysaná je do kulajdy jako dělaná) hladké mouky na 2 lžíce 1 až 2 lžíce octa 4 čerstvá vejce sekaný kopr nesmí chybět (čerstvý, sušený, mražený)

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky, nebo dáme sušené, které předem namočíme ve vodě. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky a společně s houbami povaříme v…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pažitkový šnečci

Pažitkový šnečci

Potřebné ingredience

3 žloutky,250ml.mléka,70/80 g hl.mouky,sůl,pokrájená pažitka

Postup přípravy

Do mléka zamýcháme mouku,osolíme přidáme žloutky a nakonec pažitku.Chvilku necháme stát.Poté na oleji usmažíme dvě silnější omelety,které za tepla stočíme,po vychlazení krájíme na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kapustová polévka

Kapustová polévka

Potřebné ingredience

asi 10 listů kapusty, 2 - 3 brambory, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 3 žampiony, sůl, pepř, 1 - 1,5 l vývaru (nebo voda + zeleninový bio bujón), sušený česnek, petrželka

Postup přípravy

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, přidáme kousky brambor a kapusty, osolíme, opepříme, přidáme česnek a necháme vařit asi 30min. Asi v polovině vaření…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Potřebné ingredience

1 brokolice, 2 - 3 brambory, sůl, pepř, 3 lžíce lučiny, 1 zeleninový bio bujón

Postup přípravy

Brokolici nakrájíme na kousky, košťál oloupeme a také nakrájíme. Do osolené vody s bujonem dáme vařit nejdřív kousky košťálu, po částečném změknutí přidáme růžičky brokolice a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Muškátová dýně - krémová polévka

Muškátová dýně - krémová polévka

Potřebné ingredience

1 Muškátová dýně, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 -2 cm čerstvého zázvoru, máslo (Hera), slepičí bujón, ½ kelímku 12% smetany

Postup přípravy

Polévku je možné uvařit z jakéhokoliv druhu dýně, ale za mě je Muškátová dýně ta nej... - nádherná barva, vůně i chuť.

Dýni oloupat, vydlabat a pokrájet na kostičky.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kedlubnová polévka s bramborem

Kedlubnová polévka s bramborem

Potřebné ingredience

2-3 kedlubny,,2-3 brambory,krupice,sůl,pepř,muškát,vývar/voda,mletý kmín,menší cibule,olej/máslo,2 str.česneku,libeček,sekaná petrželová nať

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramboračka

Bramboračka

Potřebné ingredience

Máslo, cibule, petržel, celer, mrkev, brambory, houby, sůl, drcený kmín, pepř, majoránka, česnek.

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibuli do zlatova ( tak 3 cibule ). \r\nNa cibulku dáme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer, petržel.
Necháme orestovat (vůbec se nebojte, když se dole zelenina…

Zobrazit více...

Kategorie