Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
*** výborná špenátová - děti ji milují ****

*** výborná špenátová - děti ji milují ****

Potřebné ingredience

špenát, 2 - 3 trojúhelníčky taveného sýra, 0,5l mléka, česnek, 1x vejce, mouka, olej, cibule, sůl

Postup přípravy

Polévka je jednoduchá a výborná:

mražený špenát rozpustíme v horkém mléce dolijeme horkou vodou (podle toho kolik chceme polévky), povaříme a přidáme tavený sýr, který…

Zobrazit více...
POLÉVKY
♣♣♣Brokolicový krém♣♣♣

♣♣♣Brokolicový krém♣♣♣

Potřebné ingredience

1brokolice,smetana,2 velké brambory,sůl,pepř,sůl,,2 stroužky česneku,1,5l vody,špetka muškátového květu,1 velká cibule,asi 10-20 dkg kabanosu nebo uzeného masa-nemusí být vůbec,4 starší rohlíky,olej.

Postup přípravy

Na oleji osmahneme na větší kousky nasekanou cibuli,přidáme na růžičky rozebranou brokolici,osmahneme,zalijeme horkou vodou,osolíme,opepříme přidáme na kousky nakrájené brambory a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
♣♣♣Sýrové knedlíčky♣♣♣

♣♣♣Sýrové knedlíčky♣♣♣

Potřebné ingredience

1-2 vejce,2 velké taveňáky,1-2 stroužky česneku,petržel,sůl,pepř,strouhanka na zahuštění

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hovězí polévka s krupičkou

Hovězí polévka s krupičkou

Potřebné ingredience

Vývar z hovězího masa/maso jsme zbaštily k obědu/,kousíček vařeného masa nakrájeného na kostičky si necháme do polévky,1 mrkev,1 petržel,1/4 celeru,1 masox,máslo,2 lžíce dětské krupičky,sůl,trochu nudliček,zelenou petrželku

Postup přípravy

Na másle si opražíme nastrouhanou zeleninu -nahrubo,přidáme krupičku a ještě opražíme.Pak přilijeme hovězí vývar z vařeného masa,přidáme ještě masox,osolíme-dle potřeby,přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Arabelčin hovězí vývar

Arabelčin hovězí vývar

Potřebné ingredience

kousek hovězího žebra na polívku, 1 cibule, mrkev, petržel, celer, stroužek česneku,2 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, sůl a pokud mám sušený libeček - kousek

Postup přípravy

Do hrnce dám vodu, do které přidám maso, celer a petržel na čtvrtky, koření, sůl, libeček- nebo petržel kudrnku
a vařím většinou v tlakáči asi 1 hodinu. Pak do vývaru ještě…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Arabelčiny drožďové knedlíčky - do vývaru

Arabelčiny drožďové knedlíčky - do vývaru

Potřebné ingredience

2kostky droždí, nebo cca 100g čerstvého droždí,1 menší cibule, troška oleje, majoránka, 2 utřené stroužky česneku, špetka soli, pepře,troška dětské krupičky

Postup přípravy

Na trošce oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené kvasnice a čekáme až se droždí rozpustí a zase zpátky scukne.
Pak odstavíme z plotny, směs přesuneme do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajská polévka s krevetami

Rajská polévka s krevetami

Potřebné ingredience

* 2 větší brambory * hrst (i více) krevet * 3 větší rajčata * mouka a máslo na zásmažku * slepičí bujón * vegeta, koření na ryby, majoránka

Postup přípravy

Dala jsem do hrnce rozpustit máslo, na něj nasypala mouku a nechala smažit do zhnědnutí, pak jsem zalila teplou vodou, přidala bujón, rajčata bez slupky a chvíli povařila. Pak…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bílá kulajda

Bílá kulajda

Potřebné ingredience

1lvody, 500g brambor, 1cibule, miska pokrájenych čerstvých hub, jížka z 2 lžic másla a 3 lžic hladké mouky, 1/2 zakysané smetany, ocet, kmín, 1 kostka masoxu, sůl, 2vejce, kmín, kopr, petrželka,

Postup přípravy

Cibuli pokrájíme na drobno a v hrnci na kousku máslá, osmažíme až zesklovatí. Zalejeme ji vodou, přidáme na kostičky nakrájene brambory, kmín, pokrájene houby, ochutíme masoxem a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
PÓRKOVÁ  POLÉVKA S VEJCEM-RYCHLOVKA

PÓRKOVÁ POLÉVKA S VEJCEM-RYCHLOVKA

Potřebné ingredience

1 pórek, 4 brambory, 1 zeleninoý bujón bez glutamátu, 1/2 kelímku zakysané smetany,1 vejce, kousek másla, špetka soli

Postup přípravy

Na kousku másla osmahnu nakrájený pórek, přidám nakrájené brambory a zaliju vodou (množství podle toho, kolik chci mít polévky), přidám bujón a špetičku soli a nechám vařit, až…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sýrová polévka z nivy

Sýrová polévka z nivy

Potřebné ingredience

100g másla, 1 větší cibule, 2 plné lžíce mouky, 0,25l smetany, 200g nivy, 1l drůbežího vývaru, petrželka ,sůl a opečený rohlík

Postup přípravy

Na tuku zpěnit na drobno nakrájenou cibuli, zasypat moukou a připravit středně světlou jíšku. Postupně ji zaléváme vývarem a vaříme 15minut. pak do tohoto základu rozpustíme nivu…

Zobrazit více...

Kategorie