ÚŽASNĚ CHUTNÁ - nejen Silvestrovská BOWLE :)))))
Potřebné ingredience
* 2x Ananasový kompot i se šťávou,
* jahodový kompot ( bez šťávy) nebo čerstvé či mražené jahody,
* jakékoliv čersvté ovoce - kivi, mandarinky, pomeranče, meruňky, broskve, banán
** bílé víno
** šampus
** vodka, rum nebo koňak
** Ananasový džus
*** led
*** můžeme přidat vanilkový cukr a pro lepší chuť i čerstvé lístky meduňky
Postup přípravy
Do velké skleněné nebo kameninové nádoby postupně nandáme všechno pokrájené ovoce, zalijeme bílým vínem, přilijeme vodku, rum nebo koňak, ananasový džus a na konec šampáňo. Dobře…
Vajéčný koňak bez vajíček
Potřebné ingredience
vanilkový puding(kupuji na to od Dr.Oetker je žlutější)0,5l mléka,1Salko a 0,5litru rumu
Postup přípravy
Uvařím klasicky puding ale nesladím,nechám vystydnout,zašlehám do toho Salko a pak rum,já dávám méně,nemusím mít tak silný.Je to super do kafíčka místo mlíčka.
Rebarborový sirup (šťáva) - výborný!!!!
Potřebné ingredience
cca 500g oloupané a na kostičky nakrájené rebarbory 1,5kg cukru 80 g kyseliny citronové
Postup přípravy
Rebarboru oloupu, nakrájím a zasypu 1,5 kg cukru a nechám přes noc louhovat. Krásně pustí šťávu, a tuto šťávu doliji do 2 l vodou. Poté vše společně svařit (nakrájenou rebarboru…
Štáva z máty
Potřebné ingredience
30 ks stonků máty, 2 citrony, 2l vody, 10dkg kyseliny citronové, 2 kg cukru krystal, konzervant
Postup přípravy
Mátu , nakrájený citron, vodu a kyselinu, necháme louhovat 24 hodin. Přecedíme přes plátýnko, přidáme cukr a konzervant a mícháme do rozpuštění. Lejeme do dobře vymytých lahví :-)
Mätový sirup
Potřebné ingredience
2 šalky cukru,1 šalka mätových lístkov,1 šalka vody
Postup přípravy
Mätu dobre umyjeme a dame varit s cukrom a vodou.Varíme asi 5 minut,prelejeme cez sitko a nechame vychladnut.Používame do studených miešaných napojov ale aj do čaju.
Bezový sirup
Potřebné ingredience
30 velkých květů bezu, 3 citrony, 1 pomeranč, 3 ltr studené převařené vody, 3 kávové lžičky kyseliny citronové, Petol (nebo kyselina ascorbová což je vitamin C), cca 3 kg cukru
Postup přípravy
Všechno co se dá nakrájet, tak nakrájet, ostatní přisypat, dolít a nechat 48 hodin louhovat. Scedit a na kilo šťávy dát kilo cukru.
Naprosto dokonalá šťáva, my dělali doma v…
Pečený čaj
Potřebné ingredience
1 kg červený rybíz (zamražené) * 25 dkg jahody (zamražené) * 10 dkg malin * 20 dkg hrušky * 20 dkg jablka * 25 dkg švestky * 1 oloupaný citron bez semínek * 1 lžička kys.citronové * 7 hřebíčků * 1/2 lžičky mleté skořice * deci a čtvrt rumu (klidně i víc) * 1 kg krystalového cukru
Postup přípravy
Ovoce (vše na drobno nakrájené) dáme do vyššího plechu spolu s kořením, citronem, kyselkou a rumem. Vše promíchám a pak zasypu povrch cukrem. Peču odekryté v horkovzdušné troubě…
♥ VIŠŇOVÝ SIRUP ♥
Potřebné ingredience
VIŠNĚ, CUKR KRYSTAL, VAN. CUKR, KYS. CITRONOVÁ
Postup přípravy
Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu, nebo řídké plátno vymačkáme. Štávu…
Frappé
Potřebné ingredience
2 lžičky instantní kávy, 1 lžíce cukru, asi 3 lžíce studené vody, 250ml mléka, led
Postup přípravy
Ve vyšší nádobě vyšleháme kávu s cukrem a 3 lžícemi vody do husté pěny. Pěnu přendáme do vysoké sklenice (1/2 - 3/4), přidáme led a dolijeme mlékem. Můžeme posypat skořicí...
VYNIKAJÍCÍ LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ
Potřebné ingredience
250 ml šlehačky 1 SALKO 3 ledové kaštany 4 kostičky hořké čokolády 1/2 litru rumu.
Postup přípravy
POSTUP:
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme…