Svíčková z králika...výborná
Potřebné ingredience
10-15dkg slaniny,1 menší celer,5 mrkví,4petržele,2cibule,5 kuliček nového koření,4kuličky jalovce,5kuliček pepře,tymián,2bobkové listy,sůl,pepř,podravka,špetka sladké papriky,máslo,0,5-1l mléka,1smetana,2-3lžíce hladké mouky,citronová šťáva,králík
Postup přípravy
Část slaniny nakrájím na proužky a prošpikuji králika.Osolím,malinko opepřím a posypu tymiánem.Zbylou slaninu nakrájím na kostičky a orestují společně s cibuli pokrájenou najemno…
králík na smetaně s hořčicí
Potřebné ingredience
1 králík (nebo králík na několik dílů), 1 větší cibule, 1-2 stroužky česneku, několik plátku anglické slaniny bez kůže, 1 lžíce plnotučné hořčice (já dávám francouzskou), 1 vrchovatá lžíce petrželky (kudrnky), 2-3 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 1 hrnek kuřecího vývaru (nebo vody - já dělám s vývarem), máslo na smažení, mletý pepř, sůl
Postup přípravy
Příprava:
Cibuli a slaninu pokrájet na kostičky, česnek prolisovat, petrželovou nať pokrájet, mouku smíchat s pepřem.
Králíka nebo králičí díly obalit v mouce s pepřem a…
KRÁLÍK PO PROVENSÁLSKU
Potřebné ingredience
1kg masa(může být králik,telecí,jehněčí,vepřové nebo kuře) 4 rajčata 4 cibule 1 bob.list 1–2 str.česneku lžíce provensálského koření 1dl bílého vína petrželka olej,sul,pepř zelené olivy
Postup přípravy
Na oleji zpěnit nakrájenou cibuli,poté přidáme proven.koření a nakrájené maso na kousky, opečeme,osolíme, opepříme, přidáme česnek nakrájený na slabé plátky, bobk.list, nakrájené…
Králík ala čína
Potřebné ingredience
králičí maso na kousky nakrájené, hladká mouka, cibule, dvě vejce na tvrdo, tři kyselé okurky, dva slabé párky, mražená zelenina
Postup přípravy
Králičí maso obalíme v hladké mouce a na cibulce orestujeme. Podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí. Přidáme na kolečka nakrájené párky, najemno nakrájené okurky, asi dvě…
králík se zelím a knedlíkem
Potřebné ingredience
naporcovaný králík,sádlo,cibule,česnek,anglická slanina,sůl,vegeta,trochu červené papriky.Hlávkové zelí-cibule,špek,sádlo,hl. mouka,sůl,kmín,ocet, cukr, trošku magi
Postup přípravy
Králíka omyjeme,prosolíme a vložíme na pekáč vytřený sádlem.Poklademe plátky anglické nebo jen špekem,posypeme cibulí česnekem,kořením a pečeme asi hodinu a půl.Zelí-nakrájíme a…
Králík jako divočina s brusinkovou omáčkou
Potřebné ingredience
1 králík
1/2 lahve červeného vína
60g slaniny
česnek
jalovec, bobkový list, celý pepř
sklenička brusinek
trochu hladké mouky
Postup přípravy
Doba přípravy cca 1/2 hodiny naložení, druhý den se asi 2 hodiny peče
Králíka odblaníme, prošpikujeme a naložíme na 24 hodin do červeného vína, česneku a koření.
Druhý…
KRÁLÍK NA LEČU
Potřebné ingredience
králík, jedna sklenice steriolovaného leča, nové koření, bobkový list, česnek, sůl, sojová omáčka, worcestrová omáčka, voda, kečup, hořčice
Postup přípravy
Králíka osolíte a necháte přes noc v lednici poležet zalitého lečem + nové koření a bobkový list, druhý den lečo slijete do skleničky a králíka dáte péct na másle+olej, asi po 30…
Králík na nivě
Potřebné ingredience
Naporcovaný králík,sůl,pepř,niva,2x šlehačku
Postup přípravy
Naporcovaného králíka opepříme,osolíme(lehce,protože Niva je hodně slaná),nastrouháme na něj 20dkg nivy-můžeme i více,podlijeme vodou a pečeme.Občas podléváme a otáčíme. Nakonec…
KRÁLÍK NA ŽAMPIONECH
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 králík marináda: 15 dkg másla, 1 lžíce polévkového koření (Maggi), 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru, 1 dl kečupu, 5 stroužků česneku, 1 velká cibule, s malá lžička chilli, malá lžička pepře, sůl ,žampiony.
Postup přípravy
Rozpustíme máslo a přidáme cibuli a česnek nakrájené na kolečka a ostatní přísady. Králíka naporcujeme a naložíme do této marinády na 24 hodin . Druhý den podlijeme trochou vody a…
NALOŽENÝ KRÁLÍK NA ZELENINĚ PŘIPRAVENÝ NA PEČENÍ +++
Potřebné ingredience
1 KRÁLÍK, SŮL, MLETÝ KMÍN, ČESNEK 3 STROUŽKY, VEPŘOVÁ PEČENĚ, 1X CIBULE, NOVÉ KOŘENÍ CELÉ 8 KULIČEK, PEPŘ ČERNÝ CELÝ 8 KULIČEK, MRAŽENÁ KOŘENOVÁ ZELENINA, ŠPEK.
Postup přípravy
KRÁLÍKA OČISTÍME A NAPORCUJEME NA MENŠÍ KOUSKY,PROPÍCHÁME VIDLIČKOU OSOLÍME, POTŘEME NALISOVANÝM ČESNEKEM ,POKMÍNUJEME POSYPEME VEPŘOVOU PEČENÍ + JAKÉ KDO MÁ RÁD KOŘENÍ.DO MISKY …