Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Zapékaná čočka

Zapékaná čočka

Potřebné ingredience

1 velká cibule,máslo,olej,2 stroužky česneku,1/2 balení uvařené čočky,bylinky,nastrouhaný sýr(já použila Goudu 200g),pepř,sůl,2 vejce

Postup přípravy

Cibuli nakrájenou najemno necháme zesklovatět na rozehřátém másle+oleji. Přidáme najemno nasekaný česnek a ještě chvilku orestujeme. Odstavíme z ohně a vmícháme uvařenou čočku s…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnové kari

Cizrnové kari

Potřebné ingredience

Porce: 4; SUROVINY: 200g cizrny, 1 červená paprika, 2 rajčata, 250ml vývaru, 2 lžíce oleje, 1 lžička kmínu, 1 červená chilli paprička, ½ lžičky mleté kurkumy, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička mletého koriandru, 1 bobkový list, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř

Postup přípravy

Cizrnu přes noc namočíme. Druhý den slijeme a dáme vařit. Olej rozpalíme, přidáme kmín, chilli papričku a bobkový list. Krátce opečeme, dokud nezačne kmín praskáním „poskakovat“…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Congrí - kubánské národní jídlo

Congrí - kubánské národní jídlo

Potřebné ingredience

Kubánské congrí je něco jako hustá fazolová polívka nebo guláš, moc nám na Kubě v originále chutnalo a pak moc doma chybělo, tak jsem si ho upravila pro české podmínky. Chudí Kubánci ho většinou jedí bez masa, já tam dala kousek hovězího, ale je vlastně jedno, jaký se tam dovnitř dá – hovězí, vepřové, drůbeží – oni to mají tak, že co zrovna letí kolem, tak tam vrazí... ,o) Když nám congrí chybělo, hledala jsem recept na netu, našla jsem jich plno, různě poupravovaných asi dle autorovy chuti, já si z toho udělala nějaký nejjednodušší výcuc, protože co jsme tam jedli, bylo jednoduše vařený, takže ve výsledku ho vařím asi tak nějak následovně:

Postup přípravy

Z tohoto množství uděláme congrí asi pro 8 lidí.
Potřebujeme:
Balíček fazolí (tmavý jsou určitě lepší, v originále se používají černé - fazole negro), balení cca 450g

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
CIZRNA a těstoviny" pasta e ceci" po italsku-neboli cizrnová polévka

CIZRNA a těstoviny" pasta e ceci" po italsku…

Potřebné ingredience

500g cizrna,už uvařená,nebo sterilovaná,1 mrkev ,kousek celeru(dávám řapíkatý)půl cibule,1česnek,320g těstovin,rajčata z plechovky - asi 200g...zeleninový vývar(třeba i z kostky) sůl pepř oliv.olej,větvička rozmarýny

Postup přípravy

zeleninu nakrájíme na jemno a dáme osmahnout na oliv.oleji,na mírném ohni necháme alespon 15min. smažit
přidáme kousky rozmarýny, scezenou cizrnu,zalijeme zeleninovým vývarem…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnový salát-výborný a zdravý

Cizrnový salát-výborný a zdravý

Potřebné ingredience

Cizrna, brambory (nejlépe salátové) květák, olivový olej, citrón nebo pár kapek balzamikového octa, sůl, pepř nebo jiné koření dle chuti.

Postup přípravy

Cizrnu předem namočíme (nejlépe přes noc) a pak uvaříme (cca hodinu je potřeba vařit). Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky či prolisujeme, květák…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Šumajstr

Šumajstr

Potřebné ingredience

Menší fazole,kroupy,cibule,slanina,kousek uzeného.

Postup přípravy

Přes noc namočené fazole uvaříme do měkka.Zvlášť uvaříme stejný poměr krup.
Usmažíme cibulku a slaninku a kousek uzeného.
Fazole i kroupy scedíme promícháme a omastíme.

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
***Suprové a rychlé fazole v tomatě***

***Suprové a rychlé fazole v tomatě***

Potřebné ingredience

Konzerva bílých fazolí v tomatě Bonduelle,cibulka,troška sádla,majoránka,česnek,vegeta,ostravská klobáska,anglická slanina.

Postup přípravy

Na trošce rozehřátého sádla zpěníme dozlatova nakrájenou cibulku,přidáme nakrájenou klobásku i slaninu,krátce orestujeme,přidáme konzervu fazolí v tomatě/pokud nemáme,dáme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový guláš

Fazolový guláš

Potřebné ingredience

30 dkg bílých fazolí
20 dkg uzeného, uzeniny, anglické slaniny...nakrájené na kostičky
2 lžíce tuku
1 velká cibule nasekaná
2 lžíce mouky
1 lžička sladké a jedna pálivé papriky
3 lžíce kečupu
3 stroužky česneku (i více), usekaného
pažitka.

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme s bobkovým listem doměkka. V kastrolu rozehřejeme tuk, osmahneme na něm cibuli, přidáme česnek, potom mouku, po…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Starocesky/Vanocni Kuba

Starocesky/Vanocni Kuba

Potřebné ingredience

Krupky, sadlo, susene houby, sul, pepr, vegetu, kmin, cesnek, majoranka

Postup přípravy

Dam varit susene houby. Krupky omeju, dam varit do papinaku + voda, sul, kmin, lzice sadla - kdyz je hrnec pod tlakem tak 6 min.
Da pekacku dam 2 lzice sadla rozehrat, nato…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pangas s cizrnou, vynikající luštěnina!

Pangas s cizrnou, vynikající luštěnina!

Potřebné ingredience

pangas, cizrna, kečup (jaký kdo má rád), česnek a cibuli

Postup přípravy

Na střední nám dělali takovou kečupovou směs s cizrnou a od doby, co jsem na vysoké jsem to neměla, vzpomněla jsem si na to, až když jsem v Globusu viděla sáček s cizrnou a…

Zobrazit více...

Kategorie