Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Zelená čočka a ztracené vejce

Zelená čočka a ztracené vejce

Potřebné ingredience

250 g zelené čočky bouquet garni 1 malá cibule 2 lžíce červeného vinného octa 6 plátků slaniny 3 domácí vejce hrst hladkoliské petržele 2 lžíce kvasného octa mořská sůl čerstvě mletý pepř olivový olej

Postup přípravy

Při přípravě tohoto porkmu začněte umotáním bouquet garni[. Bouquet garni je svazek bylinek, obvykle převázaný provázkem, který se používá při přípravě polévek, vývarů a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapékaná čočka

Zapékaná čočka

Potřebné ingredience

1 velká cibule,máslo,olej,2 stroužky česneku,1/2 balení uvařené čočky,bylinky,nastrouhaný sýr(já použila Goudu 200g),pepř,sůl,2 vejce

Postup přípravy

Cibuli nakrájenou najemno necháme zesklovatět na rozehřátém másle+oleji. Přidáme najemno nasekaný česnek a ještě chvilku orestujeme. Odstavíme z ohně a vmícháme uvařenou čočku s…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
"Šumajstr" (kroupy s fazolemi) aneb "dělostřelecký marš"

"Šumajstr" (kroupy s fazolemi) aneb "dělostřelecký…

Potřebné ingredience

bílé fazole *** kroupy *** anglická slanina (nebo šunkový salám, točený salám....) *** - od všeho stejné množství dále cibule a trocha oleje nebo sádla*** sůl, pepř, majoránka, vegeta

Postup přípravy

Fazole a kroupy uvaříme do měkka (každé zvlášť) a ve větším hrnci smícháme. Na oleji nebo na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Pak přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
ZAPEČENÉ TORTILY S CHILLI CON CARNE a česnekovým dipem

ZAPEČENÉ TORTILY S CHILLI CON CARNE a česnekovým dipem

Potřebné ingredience

tortily, ingredience na chilli con carne (viz. můj recept chilli con carne), černé pivo, kečup, tvrdý sýr, kysaná smetana, česnek a trošku vegetky

Postup přípravy

připravíme si chilli con carne dle tohoto receptu
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3916&user=6095
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

maso (kuřecí, vepřové, hovězí-dle chuti…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka po brněnsku

Čočka po brněnsku

Potřebné ingredience

250 g čočky, 2 kosty bujonu, mrkev, celer, cibulka, tuk, mouka, koření, zakysaná smetana

Postup přípravy

Příprava je snadná. Předem namočených 250 g čočky uvaříte do poloměkka s 2 kostkami bujonu. Později k ní přidáte nahrubo nakrájenou mrkev a o něco méně celeru. Na sádle osmahnete…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Dietní čočkový salát

Dietní čočkový salát

Potřebné ingredience

čočka, vejce, kapie, rukola, olivový olej, provensalsle koreni

Postup přípravy

čočku uvaříme doměkka (osolenou), přecedíme a necháme vychladnout. Přidáme nakrájenou kapii, vejce (já dávám pouze bílek, držím cholesterolovou dietu), přidáme rukolu nebo…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrna se zelím a uzeným...

Cizrna se zelím a uzeným...

Potřebné ingredience

Cizrna, kyselé zelí, cibule, uzené...

Postup přípravy

....cizrnu den předem namočíme, v té samé , osolené vodě uvaříme cca 2 hodiny do měkka, na cibulce chvilku podusíme kyselé zelí a přidáme na kostičky nakrájené, opečené uzené....…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
ČOČKOVÝ SALÁT

ČOČKOVÝ SALÁT

Potřebné ingredience

 Čočka Cibule Česnek, Sterilované červené zelí Sůl, pepř, sušený kopr Ocet, olej

Postup přípravy

1. Čočku necháme 24 hodin namočenou
2. Uvaříme, nesmí se rozvařit
3. Uvařenou čočku promícháme se syrovou nakrájenou cibulí (velmi na jemno)
4. Přidáme česnek, buď…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Rychlé fazole

Rychlé fazole

Potřebné ingredience

steril.fazole v rajč.nálevu ,
sůl,pepř,
kořenová zelenina,
paprika mletá,
cibule,bob.list,
párek

Postup přípravy

cibuli na kostky a bob.list osmahnete na trošce tuku, přidáte nahrubo nastrouhanou kořen.zeleninu-také osmahnete,nasypete ml.papriku a párek na kolečka, zalejete fazolema i s…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
FAZOLOVÝ  GULÁŠ

FAZOLOVÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

35 dkg fazolí,14 dkg rajský protlak,20 dkg pikantní klobásy,1 větší cibule,3 lžíce oleje,1 lžíce sójové omáčky,2 stroužky česneku,majoránka,mletá paprika sl.a pál.,sůl,pepř

Postup přípravy

Fazole předem namočte,nejlépe přes noc.Vařte je asi 25 minut v tlakovém hrnci ve vodě,v níž jste je máčela.Mezitím na oleji osmahneme nakrájenou cibuli,přidáme klobásu,nakrájenou…

Zobrazit více...

Kategorie