Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Koprová omáčka s vařeným bramborem a vajíčkem

Koprová omáčka s vařeným bramborem a vajíčkem

Potřebné ingredience

3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 750 ml vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, špetka soli, 1 polévková lžíce octa, 3 lžíce cukru, kopr

Postup přípravy

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a metličkou vyšleháme tak, aby v základu nebyly hrudky. Vaříme na mírném ohni asi půl hodiny. Poté do omáčky přidáme sůl…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Dietní rajská omáčka

Dietní rajská omáčka

Potřebné ingredience

500g balení rajčatové passaty (nebo 1-2 konzervy drcených rajčat), lžička olivového oleje, jedna větší cibule, koření (nové koření, celý pepř, bobkový list, hřebíček) lžíce kukuřičného šrobu rozmíchaného ve vodě, dvě lžíce smetany 12% na zjemnění (nemusí být)

Postup přípravy

Na lžičce olivového oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, a všechno koření.
Sůl nedávám, protože většina rajčatových pyré je už solených.
Až se směska pěkně provoní,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Znojemské ragů-maminčinyrecepty děkuji

Znojemské ragů-maminčinyrecepty děkuji

Potřebné ingredience

Ingredience 600 g vepřového plecka, olej, 3 cibule, 1 lžíce hořčice, 6 sterilovaných okurků, sůl, mletý pepř, mletá paprika, majoránka, mletý kmín, 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Postup
Maso pokrájíme na kostky, 2 cibule nadrobno.

Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso a za častého míchání smažíme dohněda.

Osolíme,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Drůbeží plátky v strakaté omáčce-děkuji maminčinyrecepty

Drůbeží plátky v strakaté omáčce-děkuji…

Potřebné ingredience

Ingredience 500 g drůbežího masa (kuře, králík, krůta), hladká mouka, sůl, mletý pepř, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce posekané zelené petrželky, 1 lžička citronové kůry, 2 - 3 sterilované okurky, 2 - 3 lžíce pokrájené kapie, 1 lžička tymiánu, 2 lžíce octa, olej, 250 ml smetany na vaření

Postup přípravy

Postup
Cibuli, okurky a papriku pokrájíme nadrobno. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a prudce z obou stran opečeme na rozpáleném oleji.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Sýrová omáčka

Sýrová omáčka

Potřebné ingredience

400ml mléka,4 mazací sýry,100g Nivy,sůl,pepř.

Postup přípravy

Do vroucího mléka dáme za stálého míchání 4 sýry,nadrobíme Nivu.Podle chuti osolíme a opepříme,
Vaříme dokud se sýry neroztaví.
Omáčka je výborná na těstoviny.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Ďábelská omáčka

Ďábelská omáčka

Potřebné ingredience

1 lžíce strouhaného křenu,1 lžíce hořčice /plnotučná/,1 lžička pepře, 2 lžičky chillie,1 lžička soli,1 lžička práškového cukru,4 lžíce octa,2 žloutky,2 nastrouhané cibule,podle chuti vmícháme majolku .

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme.Omáčku podáváme buď k masu nebo je výborná k pečeným buřtům.

Zobrazit více...
OMÁČKY
BROKOLICOVÁ OMÁČKA se sýrem

BROKOLICOVÁ OMÁČKA se sýrem

Potřebné ingredience

1 brokolici, 1 cibuli, 1 smetanu, trošku másla, hladká mouka, 2 tavené sýry ( nejlíp APETITO), podravku, kostku slepičího bujónu

Postup přípravy

Brokolici rozdělíme na růžičky,cibuli nakrájíme na hrubo přidáme kostku bujónu, trošku podravky, vodu ( aby brokolice nebyla úplně pod vodou) a vaříme až je brokolice měkká.POZOR…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka (bez masa)

Koprová omáčka (bez masa)

Potřebné ingredience

lžíce másla , 2 lžíce hladké mouky, vývar z masa nebo kostí, 2 dl mléka, 2 - 2,5 dl smetany, svazek čerstvého kopru, sůl, ocet, cukr

Postup přípravy

Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
fazolový chilli gulášek ze sojového masa

fazolový chilli gulášek ze sojového masa

Potřebné ingredience

50 g neochuceného sójového granulátu | 0,15 l vývaru | 3 rajčata | 1 cibule | 250 g konzervovaných červených fazolí | 3 lžíce rajčatového protlaku | 50 g sterilovaných kukuřičných zrn | 2 stroužky česneku | 1 kapie | dle potřeby: olivový olej | 1 chilli paprička | dle potřeby: sůl a mleté chilli

Postup přípravy

Sójový granulát povaříme cca 20 minut pak propláchneme a necháme okapat.
rajčata oloupeme a překrojíme(lepší je nejdříve spařit, lépe se loupou ale nemusíte), odstraníme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřová tyrolská játra-děkuji Norfáně

Vepřová tyrolská játra-děkuji Norfáně

Potřebné ingredience

Suroviny: 1kg jater 2 mrkve 1 petržel 1/2 celeru 1 cibule 2pl sádla 200ml mléka 1-1,5l vývaru mletý pepř sůl 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy 1/2kl tymiánu 2pl hladké mouky 2pl zakysané smetany šťáva z půlky menšího citronu

Postup přípravy

Postup
Játra si očistíme odblaníme, posypeme pepřem a necháme v chladu odležet.
Cibulku si očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Kořenovou zeleninu očistíme, opereme a…

Zobrazit více...

Kategorie