Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
ZAPEČENÁ BROKOLICE PODLE PANÍ LUDMILI.S ID 66324 MOC DOBRÉ DĚKUJI

ZAPEČENÁ BROKOLICE PODLE PANÍ LUDMILI.S ID 66324 MOC…

Potřebné ingredience

Brokolice, brambory, šunkoví salám, smetana ke šlehání, mléko, uzený strouhaný sýr , sůl a olej na vymazání pekáče.

Postup přípravy

Brokolici 2 - 3 min. předvařit. Do vymazaného pekáčku vrstvím = syrové brambory nakrájené na 3 mm silné kolečka pokladu těsně vedle sebe a trošku posolím, na to rozházím…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený květák - vhodné i pro děti

Zapečený květák - vhodné i pro děti

Potřebné ingredience

Potřebujeme: uvařený květák, máslo, strouhanku, hladkou mouku, smetanu, dvě vajíčka, smetanu /stačí 12%/, 20dkg eidamu, koření: sůl, pepř, vegetu nebo maggi kostku (pokud vaříme dětem, tak nedáváme)

Postup přípravy

Uvařený květák rozmačkáme vidličkou a smícháme s máslem, solí, pepřem a troškou strouhanky. Připravíme si smetanovou jíšku /na másle osmahneme dvě polévkové lžíce mouky a zalijeme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Potřebné ingredience

600g kapusty,1 cibule,2 rohlíky,200 ml mléka,200g vařeného uzeného masa,3 vejce( 1 do těstíčka,2 na obalení,strouhanka,sůl,pepř,1 lžíce solamylu,olej

Postup přípravy

Kapustu zbavíme košťálu,rozkrojíme na čtvrtky a povaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut.Když kapusta změkne ,vyndáme ji a necháme okapat.Cibuli nakrájíme na drobno a…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Papriky plněné sýrem - na gril i do trouby/remosky

Papriky plněné sýrem - na gril i do trouby/remosky

Potřebné ingredience

Slovenské papriky (ty klasické světle zelené); Sýr Balkán nebo balkánského typu; Sýr Niva; Anglická/Váhalová slanina/bok-plátky dlouhé;

Postup přípravy

papriky umyjeme, vyčistíme, je dobré vyříznout bubáky tak, aby zůstal okraj, oba druhy sýru nadrobíme do misky a uděláme směs sýr plníme do paprik, musíme vyvinout mírný tlak k…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Osmažené bramborové nudličky

Osmažené bramborové nudličky

Potřebné ingredience

brambory, sůl, pepř, mletá paprika, suš.česnek, olej, a olej na smažení

Postup přípravy

recept přivezl manžel ze Švýcarska a sám ho uvařil.
Větší brambory nakrájet na 1/2 cm kolečka. Každé kolečko nakrájet na nudličky (ideální tloušťka je škrabka na loupání…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Hlávkové zelí

Hlávkové zelí

Potřebné ingredience

špek sádlo cibule hlávkové zelí cukr pol. mouka

Postup přípravy

Špek nakrájíme na kostičky a dáme ho vyškvařit na sádlo. Přidáme cibuli nahrubo. Zasypeme lehce cukrem a necháme zkaramelizovat trochu.
Promícháme, přidáme hlávkové zelí…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený lilek

Zapečený lilek

Potřebné ingredience

1 střední lilek, 100g jogurtu (zakysané smatany), hrst strouhaného sýru, 1 vejce (nemusí být), 3 střední žampiony, sůk, pepř, olivový olej, provensálské koření, sušený česnek

Postup přípravy

Lilek podélně rozkrojíme, vydlabeme dužinu a polovinu dužiny nakrájíme na kousky. Lilek nasolíme a necháme asi 30min. Poté ubrouskem odsajeme přebytečnou vodu a lilek opět…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Celerové karbanátky

Celerové karbanátky

Potřebné ingredience

1 velký celer,lžíce másla,sůl,1 sáček vařené rýže,vejce,20g str.eidamu,5 dkg měkého salámu(junior nebo šunkový),sůl,pepř,zelená petrželka

Postup přípravy

Nejdříve uvaříme sáček rýže a necháme vychladnout.Celer nastrouháme nahrubo a podusíme na másle.
Osolíme ho a smícháme s prochladlou rýží,vejcem,nastr.sýrem,nasekanou zelenou…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Hermelínové brambory.

Hermelínové brambory.

Potřebné ingredience

500gbrambor,2hermelíny,1cibule větší,masox,sul pepř.kousek másla.

Postup přípravy

Brambory oloupeme nakrajíme na plátky přidáme cibuli na drobno ,osolíme jen malinko!a přidáme pepř.promícháme.Do mymazaného pekáče dáme polovinu brambor na to dáme na plátky…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Úžasná brokolice zapečená v sýrovém těstíčku

Úžasná brokolice zapečená v sýrovém těstíčku

Potřebné ingredience

500g brokolice,tuk na vymazání ,strouhanka na vysypání zapékací misky
Těstíčko: 1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1/4 l mléka
3 vejce, sůl
3 lžíce strouhaného sýra

Postup přípravy

Brokolici povaříme do poloměkka, rozebereme ji na růžičky a poklademe do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku,…

Zobrazit více...

Kategorie