Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
Jarní špenát, štouchané brambory a hovězí pečeně s anglickou slaninkou

Jarní špenát, štouchané brambory a hovězí pečeně s…

Potřebné ingredience

Přiměřenou dávku čerstvých špenátových listů (dušením ztratí zhruba 80% svého objemu), mladý česnek, smetana 33%, sůl, pepř. Do šťouchaček vmícháme osmaženou cibulku s kvalitní voňavou slaninkou, dále čerstvé zelené bylinky nasekané na drobno (já měla nať jarní zelené cibulky, libeček, popř. jiné bylinky), sůl.

Postup přípravy

V kuchyni mám jaro ráda kvůli mladé čerstvé a zdravé zelenince, které je v této době dostatek a je potřeba toho náležitě využít a nasytit tělo vitamíny a minerály. Dnes nepůjde v…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Lečo bez vajec

Lečo bez vajec

Potřebné ingredience

Cibule, paprika, rajčata, točák, Gervais, sýr, sůl, pepř, olivový olej

Postup přípravy

Cibulku nakrájim na kostičky a lehce orestuji na olivovém oleji, přidám papriku (na proužky) a rajčata (klidně jen na čtvrtky) a po chvilce ještě točák (na plátky). Podle potřeby…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Pórkové sufflé

Pórkové sufflé

Potřebné ingredience

350 g pórku (část jsem nahradila květákem a kedlubnou), 1 lžíce olivového oleje, 125 ml zeleninového vývaru, 50 g mletých vlašských ořechů, 2 vejce, 2 lžíce jogurtu, 2 lžíce čerstvých nebo 1 lžíce sušených bylinek, sůl a pepř

Postup přípravy

Pórky nakrájíme nadrobno (jestliže použijete i květák a kedlubnu - popřípadě jinou zeleninu, nakrájejte ji také nadrobno). Ve woku rozehřejme olej a asi 2 - 3 min. na něm opékáme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí

Potřebné ingredience

kedluben, máslo, sklenička vody, zeleninový bujon, sůl, pepř, nové koření

Postup přípravy

Nastrouháme kedluben, povaříme na másle dokud nezměkne. Podlijeme vodou, přidáme bujon a koření, sůl, pepř a dusíme pod pokličkou.Až se voda téměř odpaří, je hotovo.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brambory se smetanou-jako příloha

Brambory se smetanou-jako příloha

Potřebné ingredience

Brambory,anglická slanina,česnek,smetana na vaření nebo šlehačka,olej.

Postup přípravy

Nakrájenou slaninu orestujeme,přidáme česnek,uvařené a pokrájené brambory,chvíli restujeme a nakonec zalijeme smetanou.Vynikající jako příloha k přírodní vepřové panence,kořeněnou…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brambory po řecku

Brambory po řecku

Potřebné ingredience

Množství surovin dle strávníků: brambory uvařené ve slupce,cuketa,česnek,cibule,paprika,koření na americké brambory,rozmarýn

Postup přípravy

Brambory uveříme ve slupce,po vychladnutí oloupem.česnek nakrájíme na plátky a lehce podusíme na trošce oleje,přidáme cibuli na proužky,oloupanou cuketu na kolečka a papriku na…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Karfiolové ( květákové) kolieska

Karfiolové ( květákové) kolieska

Potřebné ingredience

1 karfiol, 2-3 vajíčka, 7 lyžíc pšeničných klíčkov, 10 lyžíc krupice, soľ, olej

Postup přípravy

ak sa vám nechce variť a obaľovať karfiol, tak tu je jedna lenivšia verzia...rovnako chutná...ďalej v obrázkovom postupe...

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketový koláč,trochu jinak,než jsem našla zde...

Cuketový koláč,trochu jinak,než jsem našla zde...

Potřebné ingredience

90 dkg - 1kg cukety,15 - 20 dkg měkkého salámu,15 -20 dkg tvrdého sýra,3 - 4 vejce,1/2 sklenky oleje,1/2 kg hrubé mouky (pokud nebudete mít hrubou mouku,jak se stalo dneska mně :),můžete nahradit polohrubou)1 cibule,1 lžíce vegety,majoránka,česnek dle chuti,2 kypřící prášky,sůl(neměla by být,ale já trochu přidávám)

Postup přípravy

Cuketu,sýr a cibuli,nastrouháme na hrubo,salám nakrájíme na menší kostičky.Přidáme vše ostatní,pořádně promícháme a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapékaný květák s libečkem

Zapékaný květák s libečkem

Potřebné ingredience

1 menší květák, 6 větších brambor, hrst posekaného čerstvého libečku, 100g nivy, 4 vejce, 100g cihly, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, oblíbená kořenící směs, nejlépe adžika, 1-2 rajčata, olej na vymaštění pekáčku

Postup přípravy

1. Květák rozdělíme na růžičky a povaříme. Do vymazaného pekáče klademe plátky brambor. Osolíme, opepříme a posypememe libečkem. Nemáme-li čerstvý libeček po ruce, můžeme ke…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapustové maso

Kapustové maso

Potřebné ingredience

1 větší kapusta, 2 cibule, 1 vepř. konzerva, 2 vejce, sůl, pepř, česnek, podravka nebo vegeta, strouhanka

Postup přípravy

Kapustu očistíme, rozčtvrtíme a odřízneme tuhý košťál. Uvaříme v mírně slané vodě doměkka. Necháme okapat a nakrájíme na širší nudličky. Do velké mísy vložíme nakrájenou kapustu,…

Zobrazit více...

Kategorie