Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Pórkové sufflé

0.0
Pórkové sufflé

Potřebné ingredience

350 g pórku (část jsem nahradila květákem a kedlubnou), 1 lžíce olivového oleje, 125 ml zeleninového vývaru, 50 g mletých vlašských ořechů, 2 vejce, 2 lžíce jogurtu, 2 lžíce čerstvých nebo 1 lžíce sušených bylinek, sůl a pepř

Postup přípravy

Pórky nakrájíme nadrobno (jestliže použijete i květák a kedlubnu - popřípadě jinou zeleninu, nakrájejte ji také nadrobno). Ve woku rozehřejme olej a asi 2 - 3 min. na něm opékáme pórek. Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 5 min.

Mleté ořechy + pórek i s vývarem rozmixujeme na kaši. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s jogurtem a bylinkami a směs přidáme do pórkové kaše. Podle chuti osolíme a opepříme.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně "zabalíme" do pórkové směsi. Zapékací formu nebo malé mističky na sufflé vytřeme olejem, naplníme směsí a postavíme na nahřátý plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35 - 40 min a po vytažení z trouby ihned podáváme.

Pórek nakrájíme nadrobno (můžeme přidat i jinou zeleninu - kedlubnu, květák, brokolici...)

Vyšlehané bílky opatrně "zabalíme" do pórkové směsi

Směs naplníme do malých mističek na sufflé a zapečeme v troubě

Po vyjmutí z trouby ihned podáváme

Detail

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie