(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pórkové sufflé
Potřebné ingredience
350 g pórku (část jsem nahradila květákem a kedlubnou), 1 lžíce olivového oleje, 125 ml zeleninového vývaru, 50 g mletých vlašských ořechů, 2 vejce, 2 lžíce jogurtu, 2 lžíce čerstvých nebo 1 lžíce sušených bylinek, sůl a pepř
Postup přípravy
Pórky nakrájíme nadrobno (jestliže použijete i květák a kedlubnu - popřípadě jinou zeleninu, nakrájejte ji také nadrobno). Ve woku rozehřejme olej a asi 2 - 3 min. na něm opékáme pórek. Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 5 min.
Mleté ořechy + pórek i s vývarem rozmixujeme na kaši. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s jogurtem a bylinkami a směs přidáme do pórkové kaše. Podle chuti osolíme a opepříme.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně "zabalíme" do pórkové směsi. Zapékací formu nebo malé mističky na sufflé vytřeme olejem, naplníme směsí a postavíme na nahřátý plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35 - 40 min a po vytažení z trouby ihned podáváme.
Mleté ořechy + pórek i s vývarem rozmixujeme na kaši. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s jogurtem a bylinkami a směs přidáme do pórkové kaše. Podle chuti osolíme a opepříme.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně "zabalíme" do pórkové směsi. Zapékací formu nebo malé mističky na sufflé vytřeme olejem, naplníme směsí a postavíme na nahřátý plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35 - 40 min a po vytažení z trouby ihned podáváme.
Pórek nakrájíme nadrobno (můžeme přidat i jinou zeleninu - kedlubnu, květák, brokolici...)
Vyšlehané bílky opatrně "zabalíme" do pórkové směsi
Směs naplníme do malých mističek na sufflé a zapečeme v troubě
Po vyjmutí z trouby ihned podáváme
Detail
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé