Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kakaovo-sádlové koláčky

Kakaovo-sádlové koláčky

Potřebné ingredience

hladká mouka, mletý cukr, vanilkový cukr, sádlo, kakao, marmeláda

Postup přípravy

150 g sádla, 150g mletého cukru, 200 g hladké mouky, 60g kakaa a 2 vanilkové cukry smícháme dohromady. Poté z těsta uděláme váleček a nakrájíme na kolečka. Před upečením uděláme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Měsíčky s ořechovou čepicí

Měsíčky s ořechovou čepicí

Potřebné ingredience

Těsto: 5 žloutků, 220 g moučkového cukru, 150 - 160 g másla, 310 g hladké mouky, Marmeláda nejlépe výrazná jako je rybízová, malinová Ořechová čepice: 5 bílků, 120 g namletých ořechů, 1 lžíce mléka, 160 g moučkového cukru, 30 g rozpuštěného másla, 60 g hladké mouky

Postup přípravy

1. Těsto: ze všech ingrediencí zpracujeme těsto. Dáme ho na hodinku do lednice. Mezi tím si připravíme vše ostatní.
2. Připravíme si pečící papír o něco větší než je plech a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Křehké růžové cukroví

Křehké růžové cukroví

Potřebné ingredience

Těsto: 30 dkg hladké mouky 13 dkg cukru moučka 22 dkg másla 6 vařených prolisovaných žloutků citrónová kůra z 1 citrónu Poleva: 30 dkg prosátého moučkového cukru 3 lžíce horké vody (můžeme dát citrónovou šťávu, dle chuti) 3 kapky červeného bretonu

Postup přípravy

Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto, necháme alespoň hodinu odležet v chladnu, vyvalujeme, vykrajujeme srdíčka a pečeme při 180 st. Druhý den slepujeme marmeládou, poléváme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
NÁPAD

NÁPAD

Potřebné ingredience

HOKY NEMÁTE NÉKDO NÁPAD CO SE ZBYLÝMI BÍLKY?MÁM JICH ASI 10 A KOKOSKY UŽ MÁM A PUSINKY TAKY.

Postup přípravy

123

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
PERNÍČKY

PERNÍČKY

Potřebné ingredience

1kg hladké mouky,1/2kg cukru moučky,4 vajíčka,25dkg medu,5dkg másla,1/4sáčku faniklu,14 hřebíčků,skořice,perníkové koření,citronová kůra,lžička jedlé sody...1 den nechat odležet v lednici POLEVA:15dkg moučkového cukru,1bílek,šťáva z půlky citronu,1 lžíce horké vody,lžička solamylu

Postup přípravy

Perníky jsou po upečení tvrdé,ale jakmile se namalují HNED změknou.Peču je už 8 let co mám tento recept a už ani jiné péct nebudu!!!

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Karamelky

Karamelky

Potřebné ingredience

30 dkg cukru 1 salko 12,5 dkg másla 2 balíčky burizonů

Postup přípravy

Cukr nechame zkaramelizovat,poté přidáme salko,až je z toho kaše, přidáme máslo,jak se vše spojí, přidáme burizony,smícháme a nalijeme do srnčího hřbetu.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
ANDĚLÍČEK-KREPOVÝ PAPÍR!!

ANDĚLÍČEK-KREPOVÝ PAPÍR!!

Potřebné ingredience

Bílý krepový papír, lepidlo, nůžky,vata, nit, fixa a barvička na sklo (stříbrná, zlatá) jak kdo chce!!!

Postup přípravy

Ustřihneme si pruh krep. papíru, pruh ještě roztřihneme na tři část:-)) Přehneme na délku , uděláme si z vaty kuličku, omotáním nití vytvoříme hlavičku.Asi po dvou cm opět omotáme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Výborné kokosky

Výborné kokosky

Potřebné ingredience

Na kokosky : 20 dkg kokosu,20 dkg ml.cukru,10dkg pol.mouky (já začla dávat 5dkg, jsou pak více vlhké a lepší) ,2 celá vejce,10dkg másla Pod ně piškot nebo linecké jak kdo má rád,dále krém, marmeládu a čok. na vaření

Postup přípravy

Recept na kokosky mám od paní ID45446 a jsou fakt suprovní a nejlepší na nich je to,že se nic nešlehá pouze se všechny suroviny smíchají dohromady. Z těsta potom rukama děláte…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Belgické koule

Belgické koule

Potřebné ingredience

Náplň: 30 Dkg krystalu na karamel, 1 kondenzované mléko, 20 Dkg 100% tuku, Těsto: 20 Dkg kokosu, 16 Dkg mletého cukru, 20 Dkg sušeného mléka, 13 Dkg 100 % tuku, 2 - 3 bílka, troška vody

Postup přípravy

Náplň: Z cukru uděláme karamel, který smícháme s kondenzovaným mlékem a tukem. Necháme
ztuhnout.

Těsto: Vše smícháme a pokud je těsto drolivé, tak…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vaječný krém

Vaječný krém

Potřebné ingredience

32 dkg másla 4 lžíce pol. mlet. cukru 3 vejce 2 lžíce mlet. cukru 1 vanilka

Postup přípravy

Nad párou šleháme: 3 vejce, 2 lžíce mlet. cukru, 1 vanilka - šleháme do zkoustnutí.

Po vychladnutí zašleháme do utřeného másla s cukre, přidáme rum, ale stejné teploty. Tzn…

Zobrazit více...

Kategorie