Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
nejlepší makové rohlíky - jako z pekařsví....

nejlepší makové rohlíky - jako z pekařsví....

Potřebné ingredience

56 dk hladké mouky... 10 dk cukru ... 5dk másla ... 2 žloudky ... 1/4 l mléka ... necelou kostku kvasnic ... sůl ... do vánočky nebo mazance lze přidat rozinky a posypat mandlemi ...

Postup přípravy

do pekárny nejprv dáme tekuté přísady a nakonec mouku a nahoru rozdrobit droždí , dáme program těsto ... (mléko vlažné a máslo trošku rozpustím v mikrovlné troubě)

tento…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Opravdu výýýborné vdolečky z domácí pekárny

Opravdu výýýborné vdolečky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

350ml vlažného mléka 50g rozpuštěného másla (nebo Hera) 2 rozšlehaná vejce 1/4 kávové lžičky soli 750g polohrubé mouky 1 lžíce cukru 1 vanilkový cukr 2 čajové lžičky sušeného droždí Tvaroh: 1 tvaroh v kostce 2 vanilkové cukry asi 4 lžíce smetany povidla šlehačka ve sprayi

Postup přípravy

Suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny a zapneme program těsto. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh, vanilkové cukry a smetanu. Dáme uležet do lednice. V…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
OBYČEJNÝ CHLEBÍČEK-ale 100%povedený,výborný a ingredience vždy doma při ruce!!!!!!!

OBYČEJNÝ CHLEBÍČEK-ale 100%povedený,výborný a…

Potřebné ingredience

2 hrnky vlažné vody,2 lžíce oleje,1 lžíce octa(dávám balsamico-může být i obyč),1 lžička cukru,2 lžičky soli,2 lžičky kmínu(nemusí být),3 hrnky hladké mouky,2 hrnky pšeničné chlebové(či žitné) mouky,1 lžička sušeného droždí....

Postup přípravy

ingredience vkládám podle pořadí....Mám pícku MOULINEX-dávám program 3,750g,stupeň opečení 2..Ale holky Vy jste šikovné,přizbůsobíte si to svým,i jiným píckám...
Zjistila jsem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KOKOSOVE VENČEKY

KOKOSOVE VENČEKY

Potřebné ingredience

CESTO: 250g polohr.muky,1,5 dcl mlieka,40 g kr.cukru, sol,5 g droždia,1 vajičko,25g makkeho masla PLNKA:100 g kokosu,100 g pr.cukru,30 g makkeho masla,1 vajce

Postup přípravy

Do pekarne dame všetky prisady na cesto okrem masla,to pridame az ked sa nam všetko spojí.(Ja som potom ešte musela pridat trošku muky,lebo sa mi lepilo).Vymiesime a nechame 45…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý jablečný závin

Kynutý jablečný závin

Potřebné ingredience

Na těsto: 225 ml vlažného mléka, 1 vejce nebo 2 žloutky, 100 g rozpuštěné vlažné Hery, lžička soli, 100 g cukru krupice, trošku citronové kůry, 500 g prosáté polohrubé mouky, 21 g droždí. Na náplň: 500 g nahrubo nastrouhaných jablek, cukr, skořice, rozinky. Na potření: 1 vejce nebo trošku rozpuštěné Hery.

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 díly, každý lehce prsty na vále roztáhneme, posypeme jablky (šťavnatá…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vrstvený kynutý koláč  - povidlový

Vrstvený kynutý koláč - povidlový

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g cukru krupice, 100 g Hery, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, ½ lžičky soli, 30 g droždí. Náplň: asi 250 g povidel, 2 hrsti ořechů. Nahoru drobenka.

Postup přípravy

Kynuté těsto zaděláme v pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejně velkých bochánků, které necháme chvíli na vále kynout.
Dortovou formu průměr 28 cm…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Podmáslový chlebík - opravdu super

Podmáslový chlebík - opravdu super

Potřebné ingredience

320 ml podmáslí, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička kmínu (já dávám mletý), 120 g žitné mouky (tmavá chlebová), 380 g hladké mouky, 1 1/2 lžičky sušeného droždí, dle chuti semínka (dýňové, slunečnicové, lněné, sezamové) já dávám všechny.

Postup přípravy

Vše v pořadí jak je psáno dáme do pekárny zapneme na program 4 (Moulinex) a za necelé 4 h. vyndáme super chutný chlebík. Včera jsem ho prvně upekla a dnes jsem ho musela upéct…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ROHLÍKY SE SÁDLEM Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

ROHLÍKY SE SÁDLEM Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

Potřebné ingredience

220 ml vlažné vody, 50g změklého sádla (ne studené!), 1 vejce - nemusí být, 400g hladké mouky,1 lžička cukru, 1,5-2 lžičky soli a 1,5 lžičky sušeného droždí. Na potření vejce a mák

Postup přípravy

vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program kynutá těsta. Těsto po vykynutí rozdělíme na 10-12 kousků (záleží, jak velké rohlíky chceme mít) a děláme jednotlivé…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TĚSTO NA LANGOŠE Z DOMÁCÍ PEKÁRNY +++

TĚSTO NA LANGOŠE Z DOMÁCÍ PEKÁRNY +++

Potřebné ingredience

50 dkg hladké mouky,260 ml vlažného mléka,1 vejce,sůl,1kvasnice v sáčku,2 lžičky jemný cukr krystal,můžete dát i lžičku oleje ... Na potření svařím si trošku vody s česnekem (nesmí vařit ).Kečup,sýr....

Postup přípravy

Do pekárny dáme vlažné mléko,vejce, mouku ,do jednoho rohu dáme cukr , do protějšího sůl.Nahoře v mouce uděláme dolík a do něj kvasnice a zahrnem moukou. Zapnem program Příprava…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Motané plněné pečivo

Motané plněné pečivo

Potřebné ingredience

400ml podmáslí, 1 rovná lžíce medu, 2 lžičky koření na americké brambory, 1 lžička papriky, 2 lžíce chlebového koření, hrst slunečnice, 2 lžíce sušené brkaše, 400g hladké mouky, 100g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička soli, necelá 1/2 droždí. Náplň: kečup, ev. sušená bazalka, 200g anglické slaniny, 100g strouhaného sýru, 1 vejce na potření

Postup přípravy

V pekárně necháme umíchat těsto, poté rozdělíme na 2 části. Jednu část vyválíme na plát asi 1cm silný, potřeme kečupem, posypeme bylinkami a na polovinu poskládáme anglickou,…

Zobrazit více...

Kategorie