Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchaný chlebík

Nadýchaný chlebík

Potřebné ingredience

200 ml vlažného mléka200 ml podmáslí200 g žitné chlebové mouky200 g pšeničné chlebové mouky100 g obyč. pšeničné mouky /nebo jakékoliv jiné,i celozrnné/2 lžičky cukru2 lžičky sušeného droždí 2 lžíce jablečného octa3 lžičky soli1 lžíce chlebového koření2 lžíce máslapo pípnutí možno přidat semínka /lněné, slunečnicové.../

Postup přípravy

Nejprve vložíme tekuté suroviny, navrch mouku.
Cukr na jednu stranu, na něj droždí, sůl a ocet na opačnou stranu.
Program Klasik /ETA Harmony/

/používám velikost 1,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mini šátečky

Mini šátečky

Potřebné ingredience

Tento recept jsem okoukla a vyžebrala u Lenky (ID 28016) - Leni, díky :-) Trochu jsem ho upravila pro DP a zmenšila množství. 125 g rozpuštěné či změklé Ivy (100% tuk), 1 žloutek, 180 ml smetany ke šlehání, 280 g hladké mouky, 1/4 prdopeč (3 g), nádivky dle své chuti, vajíčko na potření

Postup přípravy

Dát do DP uvedené přísady a zapnout program Těstoviny (pouze umíchání těsta). Z těsta pak vyválím tenkou placku a z té jsem rádlem na pizzu rozdělávala malé čtverečky - cca 6x6 cm…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
***Slaná sýrová žemlovka,pečená v domácí pekárně***

***Slaná sýrová žemlovka,pečená v domácí pekárně***

Potřebné ingredience

toastový chleba / nebo zbytky veky,upečené v dom.pekárně nebo rohlíky /,mléko,různé tvrdé plátkové sýry,niva,zbytky šunek a salámů,vejce,sůl...možno i nakráj.rajčata,papriky,cibule...proste co dům dá....máslo

Postup přípravy

Toast.chleba -plátky-namáčíme do mléka a vytvoříme 1.vrstvu.Na ni dáme sýr,uzeniny,pak opět vrtsva namoč.plátků chleba a opakujeme...prokládáme ingrediencemi a vždy přitlačíme ke…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ŠKVARKOVÉ PLACKY (opravdu vynikající)

ŠKVARKOVÉ PLACKY (opravdu vynikající)

Potřebné ingredience

30dkg hladké mouky,15dkg posekaných škvarků,5dkg vařených brambor,1vejce,2dkg droždí,asi 1dcl piva,špetka cukru a sůl

Postup přípravy

Já zadělávám v domácí pekárně a dělám z dvojité dávky.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MERUŇKOVÁ CHELSEA

MERUŇKOVÁ CHELSEA

Potřebné ingredience

TĚSTO:
250 ml vlažného mléka,
1 rozšlehané vejce,
75g změklého másla,
3 lžíce cukru,
1/2 lžičky soli,
440g hladké mouky,
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 kostky živého droždí ( já dělám ze živého )
NÁPLŇ :
nakrájené sušené nebo zavařené meruňky - 150 - 200g
rozpuštěné a vychladlé máslo na potření
mletá skořice nebo koření " jablečný štrúdl "
3 lžíce cukru krystal nebo krupice
meruňkový džem na potření

Postup přípravy

Mléko, vajíčko a máslo dáme do pečící nádobi, zasypeme hladkou moukou. Do jednoho rohu dáme cukr, do protějšího sůl, doproetře rozbrobíme droždí. Pekárnu zapneme na program TĚSTO…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VIANOČKA

VIANOČKA

Potřebné ingredience

200 ml vlažného mlieka,60 g rozpusteného masla alebo Hera ,2 lyžičky oleja,2 žltka,80 g cukru,20g čerstvých kvasnic,470 g hladkej muky,pol čajovej lyžičky soli,hrozienka

Postup přípravy

do pekarničky sa vsetko pridava postupne tak ako je to napisane,,,hrozienka pridame po zapípaní DP,,pred koncom natreme rozšlahanym vajíčkom
program som dala -sladky chlieb

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ovesná kaše z pekárny s ovocem

Ovesná kaše z pekárny s ovocem

Potřebné ingredience

1 l mléka,3 lžíce cukru,15 plných lžic ovesných vločekNebo dle váhy 140 g vloček),plátek másla,švestky(nebo jiné ovoce) na ozdobu,skořice

Postup přípravy

Mléko nalijeme do pekárny,přidáme vločky a necháme 15 min stát,pak přidáme cukr a máslo a zapneme program marmeláda-trvá 1hod 20 min,již si pekárny nevšímame.pracuje sama.
Kaši…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Žemlovka

Žemlovka

Potřebné ingredience

Housky, jablka,cukr,skořice,máslo.

Postup přípravy

Nakrájíme a namočíme do mléka housky nebo rohlíky či veku,nastrouháme jablka.Dáme vrstvu housek,pak vrstvu jablek,pocukrujeme,posypeme mletou skořicí,rozinkami namočenými v rumu a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Tradiční pletené briošky - Časopis Knihovnička receptů

Tradiční pletené briošky - Časopis Knihovnička receptů

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 10 g sušeného droždí( dala jsem asi 7g, zdálo se mi to moc a stačilo), 100 g cukru, 75 g tuku(dala jsem Heru), půl lžičky soli, 200 ml vody, 1 vejce na potření vejce nebo žloutek, na posypání mák, mandle

Postup přípravy

Klasika do pekárny, nejprve tekuté a na to sypké, nahoru do mouky droždí.
Program těsto , asi v polovině kynutí vytáhmout a trochu převálet( stačí v ruce) a zpět do pekárny…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ROHLÍKY SE SÝREM  NEBO TĚSTO NA  PIZZU Z  DOMÁCÍ PEKÁRNY

ROHLÍKY SE SÝREM NEBO TĚSTO NA PIZZU Z DOMÁCÍ…

Potřebné ingredience

250 ml vody,
5 lžic oliv.oleje(nebo normální rostliný),
2 lžičky soli,
500g hlad.mouky,
1 lžička droždí,
sýr (plátkový)

Postup přípravy

VŠE DÁME DO PEKÁRNY A ZAPNEME PROGRAM PŘÍPRAVA TĚSTA,AŽ TĚSTO VYKYNE PLETEME TŘEBA HOUSTIČKY A ZAHNEME JE DO TVARU ROHLÍKU,JAKO JSEM UDĚLALA JÁ,MŮŽEME POTŘÍT VAJÍČKEM(JÁ JSEM…

Zobrazit více...

Kategorie