Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Křehké kynuté ,nekynuté ranečky

Křehké kynuté ,nekynuté ranečky

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky,15 dkg Hery,15 dkg sádla,2 celá vejce,1 vanilkový cukr,citronová kůra, Kvásek :40 g čerstvých kvasnic,5 polévk.lžic mléka,5 lžiček cukru.
1tvaroh,1 vanilkový cukr,mletý cukr do tvarohu podle chuti,hrozinky ,kandované ovoce,1 vejce.

Postup přípravy

Do pekárny dáme změklý tuk i sádlo,vajíčka,vanilkový cukr,mouku špetku soli a kvásek.Zapneme program příprava těsta.
Necháme si pekárnou zpracovat těsto.Nenecháváme kynout,ale…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchané knedlíky kynuté v domácí pekárně

Nadýchané knedlíky kynuté v domácí pekárně

Potřebné ingredience

knedlíky: 300g pol. mouky, 200g hrubé mouky, 300ml mléka, 1 vejce, malá lžíčka soli a cukru, sáček suš. droždí

Postup přípravy

zadělávám v domácí pekárně (program kynutí), vařím v osolené vodě z obou stran po 10 min, po vyndání propíchám vidličkou

já udělala 2 knedlíky, ale byly hodně velké, příště…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PÉŘOVÉ ROHLÍKY NA NĚKOLIK ZPŮSOBŮ

PÉŘOVÉ ROHLÍKY NA NĚKOLIK ZPŮSOBŮ

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 1 vejce 450 g hladké mouky 2 lžičky soli 1 lžíce cukru 15 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Inspirovala jsem se na internetu,takže recept není můj,ale je u nás dost oblíbený.............................................

Postup: Po vykynutí těsto propracujeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ořechový závin v dortové formě

Ořechový závin v dortové formě

Potřebné ingredience

Těsto: 225 ml vlažného mléka, 1 vejce, 70 g rozpuštěné Hery, 100 g moučkového cukru, 1/2 lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí. Náplň: povidla naředěná rumem, 150 g strouhaných ořechů.

Postup přípravy

Vejce rozšleháme v mléce, mouku prosejeme. Suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny, zapneme program TĚSTO. Já přidala po zapípání ještě rozinky v rumu.

Nakynuté těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Náš nejlepší domácí chlebík

Náš nejlepší domácí chlebík

Potřebné ingredience

voda 1,5 hrnku, mléko 3 lžíce, ocet 2 lžíce, hladká mouka 5 hrnků, kmín celý 2 lžičky, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, sušené droždí podle váhy mouky /na každých 100 g mouky asi 1 g droždí/

Postup přípravy

Těsto si necháme vymísit a vyválet v domácí pekárně.
Potom těsto vyndáme na válecí podložku a vytvarujeme do požadovaného tvaru bochníku.
Opatrně přendáme na plech s pečícím…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TĚSTO NA SLEPOVANÉ CUKROVÍ DĚLANÉ V PEKÁRNĚ

TĚSTO NA SLEPOVANÉ CUKROVÍ DĚLANÉ V PEKÁRNĚ

Potřebné ingredience

1 vejce,trochu rumu,25dkg hery(hodně měkké) ,vanilkový cukr,16dkg cukr moučka,4o dkg hladké mouky

Postup přípravy

viz obrázkový postup

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
NÁŠ CHLÉB Z OŠATKY

NÁŠ CHLÉB Z OŠATKY

Potřebné ingredience

150ML JOGURTU 225ML VLAŽNÉ VODY 1 PL OLEJE 2 ČL CUKRU 2,5 ČL SOLI 2 ČL KMÍNU NEBO 1 KMÍNU + 1 CHLEBOVÉHO KOŘENÍ 300 G POLOHRUBÉ MOUKY 200 G CHLEBOVÉ PŠENIČNÉ HLADKÉ 1 ČL SUŠENÉHO DROŽDÍ Chlebovou mouku lze nakombinovat s celozrnnou nebo žitnou, ale základ nechávám polohrubou..

Postup přípravy

Dám dělat těsto do pekárny / mám Moulinex malou/, program těsto.Potom těsto zpracuji ještě trošku na vále a dám do hodně pomoučené ošatky na 45minut kynout. Vykynutý bochánek…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

250ml vlažné mléka,špetka soli,lžíce cukru,2 lžíce solamylu(já nedala ,dala jsem 1 vejce),lžíce rozehřátého másla,50dkg pol.mouky,2 lžičky suš.droždí

Postup přípravy

nasypeme do pekárny v obvyklém pořadí.Překvapila mě vláčnost těsta,nelepilo,jsem spokojená.Nevím odkud jsem si recept uložila,zda je odtud nebo odjinud,opravdu netuším!

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté ovocné knedlíky - úúúúžasné

Kynuté ovocné knedlíky - úúúúžasné

Potřebné ingredience

40 dkg hrubé mouky, 10 dkg polohrubé mouky, 1 vejce, 250 ml mléka, špetka soli, 2 lžičky cukru, polovina klasických kvasnic - 20 g

Postup přípravy

Nejprve do pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, potom zbytek, vždy nejprve to co teče!!!! Zvolíme program pro kynutí, po vykynutí vyndáme z pekárny a ihned plnéme ovocem,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pizza chléb

Pizza chléb

Potřebné ingredience

280mlvody,2lzice oleje,2lzicky soli,1lzicka cukru,480g hladke mouky 2 lzicky drozdi

Postup přípravy

jako napln kecup,cesnek,sunka-jakej koliv salam,syr-eidam-niva,na posypani vrchu jsem dala
koreni a seminka.
Do pekarny dam vsechny suroviny podle poradi co je psano.Dame…

Zobrazit více...

Kategorie