Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ROHLÍKY,BULKY NEBO PLETÝNKY +++

ROHLÍKY,BULKY NEBO PLETÝNKY +++

Potřebné ingredience

50 dkg hladké mouky,3 lžíce oleje,1 lžička soli,1 kvasnice sušené,1 lžička cukru,260 ml vlažné vody

Postup přípravy

Do pekárny dáme vlažnou vodu ,olej,mouku,do jednoho rohu sůl do druhého rohu cukr do prostřed udělám do mouky důlek a dám kvasnice a zahrnu .Zapnu program příprava těsta.Po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KOBLIHY Z PEKÁRNY - PEČENÉ V TROUBĚ BEZ TUKU

KOBLIHY Z PEKÁRNY - PEČENÉ V TROUBĚ BEZ TUKU

Potřebné ingredience

250ML MLÉKA,1 VEJCE,40g CUKRKU KRUPICE,VANILKOVÝ CUKR,2 LŽÍCE RUMU,50G MÁSLA,ŠPETKA SOLI,CITRONOVÁ KŮRA,500G HLADKÉ MOUKY,KOSTKA DROŽDÍ

Postup přípravy

VŠE SE DÁ DO PEKÁRNY A NA PROGRAM ČÍSLO 7...

PAK SI VYVÁLÍME TĚSTO,NAZNAČÍM SI VYKRAJOVÁTKEM KDE BUDE KOBLIHA A DÁM NÁPLŇ ( U NÁS VEDE NUTELA)..KOBLIHY SI NAZNAČÍM TAK DO…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky se solí a kmínem

Rohlíky se solí a kmínem

Potřebné ingredience

250ml mléka, 1,5 lžičky sušeného nebo ½ čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 3 PL oleje, 1 vajíčko, 500g hladké mouky, 1 lžička soli

Postup přípravy

Necháme vykynout v pekárně na prg Těsto.
Pak si těsto rozdělíme na cca 14 bochánků, které necháme cca 10 minut odpočinout.
Potom postupně vyválíme oválné placky. Odspodu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Honzovy buchty - těsto z pekárny

Honzovy buchty - těsto z pekárny

Potřebné ingredience

10 dkg másla,250ml mléka,2 vejce,60 dkg hladké mouky,7 dkg cukr krupice,špetka soli,1sypké kvasnice,

Postup přípravy

Do pekárny dáme nejprve povolené máslo, vlažné mléko a rozkvedlané vejce. Potom nasypeme hladkou mouku, do jednoho rohu dáme cukr, do druhého rohu sůl a doprostřed mouky uděláme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
NAdýchané křupavé housky

NAdýchané křupavé housky

Potřebné ingredience

200ml vody 100ml mléka 80ml sádla 1/2 čerstvého droždí malá lžička sladěnky nebo medu klidně i cukru je to jen na aktivací droždí,nejlepší je sladěnka koupíte ve zdravé výživě a přidávejte ji do každého kynuého pečiva na aktivací kvásku. 1,5 lžičky soli 1 žloudek pokud máte rádi semínka přidejte podle chuti 500g hladké mouky (nebo namchejte celozrnou,špaldovou podle chuti)

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek do pekárny 100ml teplého mléka,100g mouky,lžička sladovitu ,medu nebo cukru a necháme ho vzejít.
Pak dáme postupně všechny suroviny do pekárny…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Náš oblíbený CELOZRNNÝ CHLÉB

Náš oblíbený CELOZRNNÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

370g VODY, 2 lžíce MLÉKA, 1 lžíce OLIVOVÉHO OLEJE, 2 lžičky SOLI, 2 lžíce LNĚNÝCH SEMÍNEK (nebo jiná semínka nebo místo semínek můžeme dát 2 lžíce OVESNÝCH VLOČEK), 300g ŽITNÉ MOUKY TMAVÉ CHLEBOVÉ, 300g PŠENIČNÉ MOUKY HLADKÉ, 180g ŠPALDOVÉ CELOZRNNÉ MOUKY, 1 lžíci CUKRU, 21g ČERSTVÉHO DROŽDÍ (Droždí se musí dát vždy buď do mouky nebo až nakonec na mouku a cukr, droždí nesmí před mícháním přijít do styku s tekutými přísadami).

Postup přípravy

Suroviny pokojové teploty (20-25°C, max.28°C) vložte do pečící nádoby v pořadí, jak jsou uvedené v Potřebných přísadách.\r\nPečící nádobu vložte do domácí pekárny, zvolte program…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Náš oblíbený PŠENIČNO-ŽITNÝ KMÍNOVÝ CHLÉB

Náš oblíbený PŠENIČNO-ŽITNÝ KMÍNOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

350ml VODY, 1lžíce OCTU, 2lžičky SOLI, 400g PŠENIČNÉ MOUKY HLADKÉ, do mouky zahrňte 2lžičky KMÍNU, 300g ŽITNÉ CHLEBOVÉ MOUKY TMAVÉ (Předměřická), 1lžičku CUKRU, 25g ČERSTVÉHO DROŽDÍ

Postup přípravy

Suroviny pokojové teploty (20-25°C, max.28°C) vložte do pečící nádoby v pořadí, jak jsou uvedené v surovinách.
Pečící nádobu vložte do domácí pekárny, zvolte program „Základní…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PRAVÉ RUSKÉ PELMENĚ

PRAVÉ RUSKÉ PELMENĚ

Potřebné ingredience

TĚSTO: 400ml vody, 1 vejce, 750g hladké mouky, NÁPLŇ: 500g vepřového boku (více prorostlejší), 1 cibule, 2 PL lžíce soli, pepř

Postup přípravy

Suroviny na těsto v uvedeném pořadí dáme do pekárny, zapneme program 9 (nekynuté těsto) - stačí 5 minut. Těsto musí být vláčné. Kdo nemá pekárnu zadělá v ruce (zde vodu postupně…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Cibulový chléb pečený v troubě

Cibulový chléb pečený v troubě

Potřebné ingredience

300ml vody, 1pol-lžíce octa,250g hladké mouky, 50g žitné mouky, 200g špaldové mouky, lžička kmínu, cukru, soli, 1/4 kostky kvasnic, 1 velká cibule.

Postup přípravy

Do pekárny dáme vodu, pak mouku, do jednoho rožku kmín,do druhého sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice ,zasypeme cukrem a přikryjeme moukou. Těsto necháme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba

Chleba

Potřebné ingredience

3 dcl vlažné vody,500 g hl.mouky (můžete namíchat pšeničná chlebová - tmavá),2 čl soli,1 PL kmínu,30 - 42g droždí ,1 čl cukru,1 pL octa

Postup přípravy

Všechny přísady dáme podle postupu do pekárny a necháme vykynout,potom udělám večku a dám na moukou vysypaný papír a po vykynutí za 20 min. potřu slanou vodou a dám do vyhřáté…

Zobrazit více...

Kategorie