Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zrníčkový chléb

Zrníčkový chléb

Potřebné ingredience

480ml vlažné vody, 42g droždí, 1 lžíce cukru, 550g hladké mouky (může být chlebová), 200g grahamové mouky ,1 lžíce soli, kmín, semínka - slunečnice, dýně,sezam,len dávám tak kolem 15 dkg, ale jinak, jak kdo má rád

Postup přípravy

Zadělat těsto (zadělávám v pekárně) semínka přidávám až po zaznění signálu
nechat vykynout, pak ještě jednou prohníst - ale to už dělám ručně a vytvaruji bochník - zase…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Anglický rohlík(nejen z domácí pekárny)

Anglický rohlík(nejen z domácí pekárny)

Potřebné ingredience

3/4-1kg hladké mouky,1/2kvasnic,1/2l vody,1a1/2lžičky cukru,2lžičky soli,1a1/2lžíce medu,na potření voda s grilovacím kořením. Anglická slanina a krájený tvrdý sýr

Postup přípravy

Těsto dělám v pekárně,takže tam vše naházím a nechám vykynout.Kdo nemá pekárnu,tak zadělá jak na kynuté těsto.
Z těsta si uděláme hromádky a z nich vyválíme placky,které…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí chlebík

Domácí chlebík

Potřebné ingredience

300ml vlažné vody,1lžička sušeného droždí nebo čtvrt čerstvého.500g hladké mouky,1lžička kmínu,2 lžičky cukr krystal,2lžičky soli.

Postup přípravy

Těsto vložit do pekárny,zvolit program těsto.Jakmile těsto vykyne dá sa do hodně vymoučené ošatky a nechá se ještě 45minut znovu kynout.dá se na plech se silikonovou podložkou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí veka

Domácí veka

Potřebné ingredience

310ml vlažného mléka,1čajová lžička citronové štávy,500ghladké mouky,2čajové lžičky soly,2a půl čajové lžičky sušeného droždí.

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny program těsto.Když je těsto hotové dáme na vál ještě ho propracujeme.Vytvarujeme dvě veky.dame na plech se silikonovou podložkou kdo nemá dá pečící papír…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborná ořechová vánočka

Výborná ořechová vánočka

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky,120g rozpuštěného másla,100g cukru,3 žloutky,30g droždí,200 ml mléka,50gr rozinek,50g mlet.vlašských ořechů,sůl,vanilk.cukr,nastr.kůra z citronu,špetku anýzu,1 lžíci rumu,vejce na potření,mandličky-vyloupané a pokrájené na nudličky na posypání.

Postup přípravy

Do nádoby si dáme vlažné mléko,lžíci rumu ,rozpuštěné máslo a 3 žloutky-které v mléce rozšleháme.Pak na to vsypeme mouku,do jednoho rohu dáme cukr,do druhého sůl,a do třetího str…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Houskový knedlík z pekárny

Houskový knedlík z pekárny

Potřebné ingredience

310ml mléka, 1 vejce, 500g hrubé mouky, 1 lžička soli, 1/4 droždí, 1/2 rohlíku

Postup přípravy

Těsto necháme zadělat v pekárně, po signálu přidáme na kostičky nakrájený rohlík. Vytvarujeme 2 - 3 šišky a vaříme v osolené vodě (menší 15 - 20 min., větší asi 25min.). Hned po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté muffinky se skořicí a čokoládou

Kynuté muffinky se skořicí a čokoládou

Potřebné ingredience

Na těsto: 200 ml mléka, rozpuštěné máslo - 100 g, špetka soli (max. půl lžičky), 1 celé vejce, 75 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, půlka čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí. Na náplň: cca 3 cm másla :-), 4 lžíce cukru krupice, 2-3 lžičky skořice (podle chuti), čokoláda (opět podle chuti, u nás většinou bílá a hořká).

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme do pekárny a zapneme program Těsto :-))) Mezitím si z mírně povoleného másla, cukru a skořice umícháme "náplň", poměr surovin je možné mírně upravit…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pivní chlebík

Pivní chlebík

Potřebné ingredience

300g pšeničné chlebové mouky 300g žitné chlebové mouky 4dcl obyčejného levného piva alko. 2lžičky soli 1lžička cukru 23g čerstvých kvasnic kmín, semínka, co kdo rád 2lžíce domácího kvásku nebo 1,5 lžíce octu

Postup přípravy

Na háky vždycky kápnu malinko oleje, pak pivo, mouka a zbytek surovin(sůl na opačnou stranu od kvasnic). Peče se na rychlý program a tmavší kůrčičku (raději větší váha - lépe se…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vícezrnný chléb z domácí pekárny

Vícezrnný chléb z domácí pekárny

Potřebné ingredience

2 pol. lžíce oleje,330ml vlažné vody,1 pol.lžíce soli,2 pol.lžíce mléka, 450g pšeničné chlebové mouky nebo hladké,160g žitné mouky,půlka droždí,půlka pol. lžíce cukru, 3 lžíce lněných semínek,1lžíce pohankových vloček

Postup přípravy

Do pečící pekárny dáme uvedené suroviny jak jdou za sebou,a zapneme na program základní,světlost kůrky medium,a váhu 900g. Z uvedeného množství je cca 1000g chleba.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb á la ciabatta

Chléb á la ciabatta

Potřebné ingredience

350 ml vody, alespň 2 lžíce nálevu z oliv, nejlépe část vody nahradit nálevem, 2 lžíce olivového oleje, 250 g hladké mouky, 250 g chlebové mouky (dávám špaldovou), 1/2 kostky droždí, sůl, pepř, oregano, můžeme přidat lístečky bazalky a kolečka černých oliv, hrubá mouka na podsypání.

Postup přípravy

Recept na krásně voňavý a nadýchaný chlebík je následující:

1. Do pekárny dáme tekuté přísady, pak sypké. Oreganem nešetříme, bazalku doporučuji čerstvou a olivy lépe černé…

Zobrazit více...

Kategorie