Chléb Šumava II
Potřebné ingredience
Suroviny: 285 ml vody 1,5 lžíce octa 1,5 lžíce oleje 1 lžíce cukru 1 lžíce soli 1,5 lžíce kmínu 270 g pšeničné chlebové mouky 108 g žitné chlebové mouky 54 g pšeničné celozrnné mouky 54 g žitné celozrnné mouky 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí
Postup přípravy
Do pekárny dáme nejdříve všechny tekuté přísady, pak všechny suché.
Pekla jsem v pekárně Eta Harmony - Program základní - Velký chléb (na fotografii je totiž chléb z 1,5…
Anglické rohlíky
Potřebné ingredience
300ml vody, 100ml oleje, 250g poluhrubé mouky, 350g hladé mouky, 1 lžička soli, asi 1/4 droždí Anglická slanina, sýr, grilovací koření, olej
Postup přípravy
Zadělat těsto v pekárně. Ohlídat a event. přidat tekutiny nebo mouku.
Vyválet rohlíky, nechat je asi 30 min. na plechu přikryté kynout, poté potřít grilovacím kořením…
Pudinková bábovka z domácí pekárny
Potřebné ingredience
200ml oleje, 4 rozšlehaná vejce, 10lžic cukru, 1 vanilkový cukr, 5 sáčků pudinků a 1 lžíce hladké mouky s 1 práškem do pečiva
Postup přípravy
Vše v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny, zapneme program Dort, kdy se hned začnou metly otáčet, nejprve pomalu a pak rychle. Toto necháme asi 5-8 minut, pak vypneme, vyjmeme…
Francouzská bageta
Potřebné ingredience
400ml vody, 1a1/2 pol.lž. medu, 1a1/2 čaj.lžičky soli, 1a1/2 čaj. lž. cukru, 800g hladké mouky, 1a1/2 balíčku suchého droždí
Postup přípravy
Jakmile je těsto hotové, rozdělíme na 2-4 díly, vymodelujeme je do tvaru dlouhých bochníků (baget) a necháme odležet po dobu 30-40 minut. Uděláme v horní části několik šikmých…
Mramorová bábovka z pekárny
Potřebné ingredience
Na těsto: 250ml šlehačky na šlehání (pokud máme šlehačku jen 200ml, tak zbytek dolijeme mlékem), 3 celá rozšlehaná vejce, 250ml cukru, 1 vanil. cukr, 500ml polohrubé mouky, 1 prdopeč. Na obarvení: 2PL mléka a 1,5 lžíce sypkého kakaa, cukr dle chuti.
Postup přípravy
Všechny ingredience v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program DORT, který okamžitě začne suroviny míchat. Necháme takto asi 5-10minut, pak vypneme. Do hrnečku…
Sekaná z pekárny
Potřebné ingredience
1kg mletého mix masa, 2vejce, hrst majoránky (doporučuji méně), pepř, sůl, 4 větší stroužky česneku, 1 střední usmaženou cibulku i s trochou oleje, 2-3 lžíce strouhanky, 1/2 lžičky prdopeče, 2lžíce Bramboráku v prášku (nedávala jsem tam, bramborák v prášku nekupuji).
Postup přípravy
Vše v míse smícháme, když je řídké přidáme strouhanku. Když husté-trochu oleje. Dáme do pekárny a zapneme pečení. Peče se asi 1hod.20minut. Vyklopíme z formy a neotáčíme, krájíme.
Housky jako z krámu
Potřebné ingredience
250ml vody špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 lžíce solamylu 500 g hladké mouky 1,5 lžičky sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého
Postup přípravy
suroviny dáme do pekárny v pořadí mokré, suché, kvasnice nahoru
program Těsto míchá a kyne cca 2 hodiny
na vále si těsto rozdělíme na 8 dílů
každý díl na tři kousky,…
Péřové rohlíky
Potřebné ingredience
250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla /může být i sádlo/ 1 vejce 450 g hladké mouky 1,5 lžičky soli 1 lžička cukru 1,5 lžičky sušeného droždí Na posypání mák,hrubá sůl,sezamová semínka-co má kdo rád:-)
Postup přípravy
V uvedeném pořadí dáme ingredience do pekárny,zapneme program těsto,po vykynutí rozválíme na kulatou placku,rozdělíme na 4 části,ty na další 3,takže nám vznikne 12 trojúhelníků…
Loupáky z domácí pekárny
Potřebné ingredience
1/2 hrnku mléka, 1/2 rozpuštěné hery, 2 žloutky, 1 hrnek cukr krupice, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky hladké mouky( lze použít ale i jeden druh mouky,někdy peču z hladké,někdy z polohrubé,podle toho,které mám doma více), 1 hrnek uvařených nastrouhaných brambor, 1/2 lžičky soli, 1 kostka droždí, 1 vejce k potírání loupáků, mák
Postup přípravy
Dáme do domácí pekárny tak,jak jsou přísady psané,ale lze vše zadělat i ručně nebo pomocí mixéru a hnětacích metel.. vytvoříme tuhé těsto.. podle potřeby lze dát více brambor i…
Mléčné housky
Potřebné ingredience
250 ml mléka,150 ml oleje (dávám 75 ml rozpuštěné hery+75 ml oleje),1 vanilkový cukr,3 polévkové lžíce cukru (lze dát více,podle vaši chuti),3/4 lžičky soli,1 hrnek vařených strouhaných brambor,60 dkg hladké mouky,2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 kostly čerstvého droždí
Postup přípravy
Nedávno jsem děvčatům dávala původní recept s tím,že jsem si ho přizpůsobila.. teď jsem recept napsala tak,jak jsem ho přizpůsobila.. těsto zadělávám v domácí pekárně buď na…