Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb Šumava II

Chléb Šumava II

Potřebné ingredience

Suroviny: 285 ml vody 1,5 lžíce octa 1,5 lžíce oleje 1 lžíce cukru 1 lžíce soli 1,5 lžíce kmínu 270 g pšeničné chlebové mouky 108 g žitné chlebové mouky 54 g pšeničné celozrnné mouky 54 g žitné celozrnné mouky 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Do pekárny dáme nejdříve všechny tekuté přísady, pak všechny suché.

Pekla jsem v pekárně Eta Harmony - Program základní - Velký chléb (na fotografii je totiž chléb z 1,5…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Anglické rohlíky

Anglické rohlíky

Potřebné ingredience

300ml vody, 100ml oleje, 250g poluhrubé mouky, 350g hladé mouky, 1 lžička soli, asi 1/4 droždí Anglická slanina, sýr, grilovací koření, olej

Postup přípravy

Zadělat těsto v pekárně. Ohlídat a event. přidat tekutiny nebo mouku.
Vyválet rohlíky, nechat je asi 30 min. na plechu přikryté kynout, poté potřít grilovacím kořením…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pudinková bábovka z domácí pekárny

Pudinková bábovka z domácí pekárny

Potřebné ingredience

200ml oleje, 4 rozšlehaná vejce, 10lžic cukru, 1 vanilkový cukr, 5 sáčků pudinků a 1 lžíce hladké mouky s 1 práškem do pečiva

Postup přípravy

Vše v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny, zapneme program Dort, kdy se hned začnou metly otáčet, nejprve pomalu a pak rychle. Toto necháme asi 5-8 minut, pak vypneme, vyjmeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Francouzská bageta

Francouzská bageta

Potřebné ingredience

400ml vody, 1a1/2 pol.lž. medu, 1a1/2 čaj.lžičky soli, 1a1/2 čaj. lž. cukru, 800g hladké mouky, 1a1/2 balíčku suchého droždí

Postup přípravy

Jakmile je těsto hotové, rozdělíme na 2-4 díly, vymodelujeme je do tvaru dlouhých bochníků (baget) a necháme odležet po dobu 30-40 minut. Uděláme v horní části několik šikmých…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mramorová bábovka z pekárny

Mramorová bábovka z pekárny

Potřebné ingredience

Na těsto: 250ml šlehačky na šlehání (pokud máme šlehačku jen 200ml, tak zbytek dolijeme mlékem), 3 celá rozšlehaná vejce, 250ml cukru, 1 vanil. cukr, 500ml polohrubé mouky, 1 prdopeč. Na obarvení: 2PL mléka a 1,5 lžíce sypkého kakaa, cukr dle chuti.

Postup přípravy

Všechny ingredience v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program DORT, který okamžitě začne suroviny míchat. Necháme takto asi 5-10minut, pak vypneme. Do hrnečku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sekaná z pekárny

Sekaná z pekárny

Potřebné ingredience

1kg mletého mix masa, 2vejce, hrst majoránky (doporučuji méně), pepř, sůl, 4 větší stroužky česneku, 1 střední usmaženou cibulku i s trochou oleje, 2-3 lžíce strouhanky, 1/2 lžičky prdopeče, 2lžíce Bramboráku v prášku (nedávala jsem tam, bramborák v prášku nekupuji).

Postup přípravy

Vše v míse smícháme, když je řídké přidáme strouhanku. Když husté-trochu oleje. Dáme do pekárny a zapneme pečení. Peče se asi 1hod.20minut. Vyklopíme z formy a neotáčíme, krájíme.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Housky jako z krámu

Housky jako z krámu

Potřebné ingredience

250ml vody špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 lžíce solamylu 500 g hladké mouky 1,5 lžičky sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého

Postup přípravy

suroviny dáme do pekárny v pořadí mokré, suché, kvasnice nahoru
program Těsto míchá a kyne cca 2 hodiny
na vále si těsto rozdělíme na 8 dílů
každý díl na tři kousky,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Péřové rohlíky

Péřové rohlíky

Potřebné ingredience

250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla /může být i sádlo/ 1 vejce 450 g hladké mouky 1,5 lžičky soli 1 lžička cukru 1,5 lžičky sušeného droždí Na posypání mák,hrubá sůl,sezamová semínka-co má kdo rád:-)

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme ingredience do pekárny,zapneme program těsto,po vykynutí rozválíme na kulatou placku,rozdělíme na 4 části,ty na další 3,takže nám vznikne 12 trojúhelníků…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Loupáky z domácí pekárny

Loupáky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

1/2 hrnku mléka, 1/2 rozpuštěné hery, 2 žloutky, 1 hrnek cukr krupice, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky hladké mouky( lze použít ale i jeden druh mouky,někdy peču z hladké,někdy z polohrubé,podle toho,které mám doma více), 1 hrnek uvařených nastrouhaných brambor, 1/2 lžičky soli, 1 kostka droždí, 1 vejce k potírání loupáků, mák

Postup přípravy

Dáme do domácí pekárny tak,jak jsou přísady psané,ale lze vše zadělat i ručně nebo pomocí mixéru a hnětacích metel.. vytvoříme tuhé těsto.. podle potřeby lze dát více brambor i…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mléčné housky

Mléčné housky

Potřebné ingredience

250 ml mléka,150 ml oleje (dávám 75 ml rozpuštěné hery+75 ml oleje),1 vanilkový cukr,3 polévkové lžíce cukru (lze dát více,podle vaši chuti),3/4 lžičky soli,1 hrnek vařených strouhaných brambor,60 dkg hladké mouky,2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 kostly čerstvého droždí

Postup přípravy

Nedávno jsem děvčatům dávala původní recept s tím,že jsem si ho přizpůsobila.. teď jsem recept napsala tak,jak jsem ho přizpůsobila.. těsto zadělávám v domácí pekárně buď na…

Zobrazit více...

Kategorie