Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý jablečný závin

Kynutý jablečný závin

Potřebné ingredience

Na těsto :125 ml mléka,125 ml vody, 50g hery, 1 lžíce krupicového cukru, špetka soli, 400g hladké mouky, 1/4 kostky droždí Na náplň: strouhanka, máslo, nastrouhaná jablka, vanilkový cukr, skořice, rozinky 1 vejce na potření

Postup přípravy

Vše na těsto dáme do míchací nádoby pekárny-nejdříve mléko ,vodu ,rozpuštěno heru, potom mouku, cukr, sůl a navrch rozdrobené droždí-zapneme program těsto a necháme pekárnu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Alešův kváskový chléb z domácí pekárny

Alešův kváskový chléb z domácí pekárny

Potřebné ingredience

150g kvásku 150g žitné mouky 150g vlažné vody 30g oleje 10g (2 lžičky) soli 10g (2 lžičky) cukru 10g (2 lžičky) drceného kmínu 80g semínek (slunečnice, len, ...) 350g hladké pšeničné mouky 150g žitné mouky

Postup přípravy

Domácí chléb z žitného kvásku v domácí pekárně s uživatelský nastavitelným programem.

Doba přípravy je cca 10 minut
Chléb je hotov po 10-12 hodinách

Informace k…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
1700g kváskový chléb z Eta Harmony

1700g kváskový chléb z Eta Harmony

Potřebné ingredience

150g startovacího kvásku (můj je slabší, proto musím dát víc); 150g vody +150g žitné; 500g vody + 1kg pšeničné

Postup přípravy

Nejjednodušší postup dle rad z diskuze:

150g startovacího kvásku (příprava: večer vyndám 50g koncentrovaného kvásku, přidám 50g vody a 50g žitné, nechám na lince do rána).…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pocuchy - z kynutého těsta

Pocuchy - z kynutého těsta

Potřebné ingredience

Je to jednoduchá rychlovka nejen na oslavy, sešlosti apod. nebo jen tak na zobání, na chuť - k pivu, vínu... Z této celé dávky je asi 6 plechů.

Postup přípravy

Lze použít jakékoliv osvědčené kynuté těsto, na které jste zvyklí. Já používám recept z česnekových trojúhelníků a zadělávám v pekárně. Dejte v tomto pořadí:
500 ml mléka

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jugoslávské rohlíčky plněné balkánským sýrem

Jugoslávské rohlíčky plněné balkánským sýrem

Potřebné ingredience

250ml mléka, 100ml oleje,1 lžička soli, 1/2 kg hladké mouky, trochu cukru, kostka kvasnic. Kousek balkánského sýru, vejce na potření, sezamová semínka na posypání.

Postup přípravy

Uvedené suroviny dáme v tomto pořadí do pekárny na program kynutá těsta. Kdo nemá, tak ručně zpracovat. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 bochánky, vyválíme placku a každou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makovo-povidlové řezy(těsto z domácí pekárny)

Makovo-povidlové řezy(těsto z domácí pekárny)

Potřebné ingredience

230 ml vlažného mléka,2 žloutky,100g rozpuštěné hery(nebo másla),2 PL rumu,špetka soli,80 g cukru,250 g polohrubé mouky,250 g hladké mouky(část nahrazuji hladkou pohankovou),půl kostičky droždí... Náplň:200g mletého máku,půl kelímku povidel,půl lžičky skořice,velký hrnek mléka...

Postup přípravy

V uvedeném pořadí vložím do pekárny,zapnu program :těsto-kynutí.(někdy zpočátku musím malinko zaprášit moukou,vzhledem k tekuté heře)Mezitím si připravím náplň:svařím hrnek mléka…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
RÝŽOVÁ KAŠE

RÝŽOVÁ KAŠE

Potřebné ingredience

Suroviny: cca 1 litr mléka 200 g syrové rýže cukr podle chuti trochu másla možno skořice Nastavení pekárny: Program Džem / Marmeláda

Postup přípravy

Postup:
Pokud nemáte program Džem / Marmeláda, můžete zkusit program Bezlepkový (IvanaJ).
Hotovou kaši rozdělíme do misek a ochutíme.
Lze dělat i ze sušeného rostlinného…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky

Rohlíky

Potřebné ingredience

350 g pol.mouky,150 g hl. mouky,2 č.l soli,1 č.l.cukru,250 ml vody,1/2 kostky droždí ,2-3 pol.lžíce oleje,1 vejce na potření sůl,mák,kmín..

Postup přípravy

zaděláíme těsto v pekárně po 15 min. vyndáme a vypracujeme 12 ks rohlíků poklademe na plech a ještě 20 min. necháme kynout a potřem vajíčkem a posypeme co kdo má rád ..pečeme 22…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí houstičky - 12 kousků

Domácí houstičky - 12 kousků

Potřebné ingredience

500g hladké mouky,300 ml mléka,2 lžíce oleje,1 žloutek,1 lžička cukru,1 lžička soli,1 sáček sušeného droždí Na potření 1 vejce, na posyp hrubozrnná sůl, mák nebo kmín

Postup přípravy

Do míchací nádoby dáme mléko, žloutek ,olej, přisypeme mouku, do jednoho rohu dáme sůl, do druhého cukr a navrch nasypeme droždí-zapneme program těsto a necháme pracovat. …

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koláč-těsto z domácí pekárny

Koláč-těsto z domácí pekárny

Potřebné ingredience

250 ml vlažného mléka,100 ml oleje,3 žloutky,500 g polohrubé mouky,1 PL cukru,21 g droždí(půl kostičky),špetka soli...tvarohová náplň:500 g tvarohu,2 ks žloutků,150 g cukr moučka,citronová kůra,rozinky(nemusí)...drobenka:100 g polohrubé mouky,80 g cukr moučka,50 g másla...

Postup přípravy

Ingredience dám v uvedeném pořadí do domácí pekárny,zapnu program: těsto-nechám vykynout.Mezitím si připravím náplň a drobenku.Já zrovna tvarohovou náplň udělala z poloviční dávky…

Zobrazit více...

Kategorie