Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vynikající vánočka nebo mazanec z domácí pekárny

Vynikající vánočka nebo mazanec z domácí pekárny

Potřebné ingredience

-250g hladké mouky, -250g polohrubé mouky, -250ml mléka, -100g cukru krupice, -125g másla, -2vejce, -špetka soli, -trochu rumu, -mandle, -rozinky, -citr. kůra, -1,5 lžičky sušeného droždí (lepší je 1 kostka klasického droždí)

Postup přípravy

1) všechny přísady dáme do pekárny a zapneme na program těsto (máslo rozpuštěné!)
2) po vykynutí upleteme vánočku, kterou položíme na plech (na pečící papír) a necháme pod…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
SELSKÝ CHLEBÍK  !!!

SELSKÝ CHLEBÍK !!!

Potřebné ingredience

330 ml mléka, 30g másla (já dávám 2lžíce), 1KL soli, 1a1/3 KL cukru, 500g hladké mouky, 1balíček sušeného droždí

Postup přípravy

V uvedeném pořadí vložím do formy v DP a zapnu program "NORMÁLNÍ,900g,STŘEDNĚ PROPEČENÉ". A chlebík z ní vždy vyklopím naprosto bez potíží!!Opravdu moc dobrý...!!

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté, přílohové  knedlíky s burisony (místo housky)

Kynuté, přílohové knedlíky s burisony (místo housky)

Potřebné ingredience

1/4 l vlažného mléka,1 vejce,500g hrubé mouky,1 kávová lžička soli, 1/2kávové lžičky cukru krupice,3/4 kostky droždí,3 hrstičky neochucených burisonů

Postup přípravy

Suroviny zpracujeme obvyklým způsobem.
Do pekárny vlijeme vlažné mléko, přidáme vejce,cukr,sůl,mouku a rozdrobíme droždí. Zapneme pekárnu na program TĚSTO, podle programu, před…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bábovka s třemi náplněmi

Bábovka s třemi náplněmi

Potřebné ingredience

50 dkg hl.mouky,3og droždí,10 dkg krystal.cukru,2 dl mléka,2 vejce,1 dl oleje,2 lžíce rumu,špet.soli Maková náplň:10 dkg ml máku/koupíme umletý/,3 lžíce mléka,1 lžíce cukru,trochu skořice Tvarohová náplň:10 dkg tvarohu,1 lžíce cukru,2 dkg rozinek,citr.kůra Ořechová náplň:5 lžic mléka,5 dkg ml.ořechů,1 lžíce cukru,tochu skořice

Postup přípravy

Do pekárny si dáme nejdříve mléko ,rozšlehané vejce,rum a olej ,na to nasypeme odvážené množství mouky,cukru,špet.soli a rozdrobíme čerstvé droždí-zapneme program těsto a necháme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
večky

večky

Potřebné ingredience

290ml.mléka, 500g hladké m, 2lžičky soli, 1lžička citr.štávy, 2 1/2 lžičky suš droždí (1čerstvé)

Postup přípravy

do pekárny nalijeme mléko,nasypeme mouku,do rohu sůl,do druhého citr.štávu, v prostřed uděláme důlek ka rozdrobíme droždí,nasypeme na něj trochu cukru(1/2lžičky) a zahrneme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koláče - krásně měkké a vláčné i na druhý den

Koláče - krásně měkké a vláčné i na druhý den

Potřebné ingredience

Těsto: 1/2 kostky kvasnic, 250-300ml mléka, 60g cukru krupice, 500g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek, špetka soli - do domácí pekárny dát v pořadí: žloutek, rozpuštěné máslo, špetku soli, prosátou mouku a prosátý cukr, vanilkový cukr, kvásek z kvasnic a ohřátého mléka. Po vykynutí vytvořit koláče, uprostřed zploštit, naplnit nádivkami (nejlépe sáčkem nebo zdobičkou), pomašlovat bílkem s troškou mléka a upéct na střední teplotu. Hned po upečení zacukrovat, aby se vlhkost udržela uvnitř a koláče nevysychaly.

Postup přípravy

Veškeré kynuté pečivo peču z tohoto těsta, skvěle chutná, netvrdne a nevysychá.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
OSVĚDČENÝ  A OPRAVDU VÝBORNÝ  RECEPT :Kynuté těsto na různé koláče,buchty,dukátové buchtičky, koláčky,šátečky,rohlíky,šneky,záviny aj.

OSVĚDČENÝ A OPRAVDU VÝBORNÝ RECEPT :Kynuté těsto na…

Potřebné ingredience

500g polohrubá mouka ,75 g cukru krupice ,75 g másla, 2 žloutky ,1/4 l mléka ,1/2 kávové lžičky soli ,citronová kůra z omytého citronu, nebo trošku sušené kůry ,3/4 kostky droždí

Postup přípravy

Do pekárny vlijeme vlažné mléko, přidáme rozpuštěné,vlažné máslo,žloutky,pak ostatní sypké suroviny (vše nejlépe v pokojové teplotě) a rozdrobíme droždí. Zapneme pekárnu na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
oříšková buchta-velmi jednoduchá

oříšková buchta-velmi jednoduchá

Potřebné ingredience

2dc mléka, 1 vejce,800g velmi měkké hery, 500G pol.mouky, 75g cukru, špetka soli, muškátový oříšek,citr.kůra,2 a pul lžičky suš droždí, rozinky a vlašské ořechy

Postup přípravy

nejprve vložíme mléko, heru,vejce, nasypeme mouku,do jedoho rohu sůl,do druhého mušk.oř,do třetího citr.kůru, do čtvrtého cukr,(trošinku si nechám bokem na zasypání droždí),v…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Skladaný chlebík s vôňou citrusov

Skladaný chlebík s vôňou citrusov

Potřebné ingredience

Cesto: ( 1 šalka=2,5 dcl) 3 š polohr.muky,1/4 š kr.cukru,1/2 droždia,štipka soli,1/3 š vlažneho mlieka,50g roztopeneho masla,1/4 š teplej vody,1 1/2 čl vanilk.extraktu,2 vajcia Náplň: 1/2 š kr.cukru,2 pl citronovej kôry,2 pl pomarančovej kôry,1/4 š roztopeneho masla Poleva:štava z citrona alebo pomaranča,praškovy cukor

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
BÍLÝ TOUSTOVÝ CHLEBA Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

BÍLÝ TOUSTOVÝ CHLEBA Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

Potřebné ingredience

320 ml mléka, 40g rostlinného oleje, 500g polohrubé mouky, 30g solamylu, lžička soli, 1,5 lžičky sušeného droždí.

Postup přípravy

vše dáme postupně do pekárny a dáme péct na program BASIC WHITE velikost chleba 900g, kůrka light

Zobrazit více...

Kategorie