Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Veka

Veka

Potřebné ingredience

290 ml mléka, 500 g hladké mouky, 2 ČL soli, 1 ČL sitrónové šťávy, 1 kostka droždí

Postup přípravy

Program těsto, po vykynutí vytvarovat požadovaný tvar, dát na plech, nechat dokynout než se rozehřeje trouba (180 stupňů, klasiký ohřev), potřít vodou.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý knedlík

Kynutý knedlík

Potřebné ingredience

1/4 - 3/8 l mléka, trocha oleje, špetka soli, špetka cukru, 500 g hrubé mouky, 1 čajová lžička droždí (1 kostka droždí), možno přidat i rohlík na kostičky.

Postup přípravy

Do pekárny vložíme ingradience (nejprve tekutiny) a pustíme program Těsto. Těsto vyjmeme z pekárny, vytvarujeme šišku knedlíku a necháme dokynout, dokud nám nezavaří voda, kterou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné houstičky,bagetky,rohlíčky

Celozrnné houstičky,bagetky,rohlíčky

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 100 ml oleje, 200 g hladké mouky, 250 g celozrnné mouky, 1/2 čerstvého droždí nebo 2 čajové lžičky sušeného, 1 čaj.lžička soli , 1 čaj.lžička cukru, zrníčka všeho druhu (sezam,mák,dýňová semínka, slunečnicová semínka,...)

Postup přípravy

Uvedené ingredience dáme přesně v tomto pořadí do domácí pekárny a uhněteme. Sledujeme konzistenci těsta, když je matlavé, přidáme hl. mouku, když se drobí, mírně podlejeme mlékem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
BALKÁNSKÝ BUREK S MLETÝM MASEM

BALKÁNSKÝ BUREK S MLETÝM MASEM

Potřebné ingredience

PRO 8-10 LIDI 1KG HLADKÁ MOUKA EXTRA BÍLÁ 0,650ML VLAŽNÉ VODY 0,030 G SOLE 1 VELKÁ CIBULE 0,500KG MLETÉHO MASA OLEJ

Postup přípravy

MOUKU ,VODU A SŮL DOBŘE PROMÍCHÁME,TĚSTO MUSÍ BÝT KRÁSNĚ MĚKKÉ,MEZITÍM SI NA PÁNVIČCE ZPĚNÍME CIBULKU DO ZLATOVA,PŘIDÁME MLETÉ MASO,SŮL A MÍCHÁME DO ZMĚKNUTÍ.PO 10 MIN.VYPRACUJEME…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
NADYCHANE OVOCNE BLBOUNY - rozplynou se jako sen!

NADYCHANE OVOCNE BLBOUNY - rozplynou se jako sen!

Potřebné ingredience

600g hrubé mouky,300ml mléka,1 vejce,30g droždí,3 lžíce cukru,sůl.\r\nNaplň:čerstvé,kompotované nebo mražené ovoce.\r\nNa posypání:moučkový cukr,mleté ořechy,strouhaný perník nebo mák.\r\nNa polití:rozpuštěné máslo,zakysanou smetanu......

Postup přípravy

Přísady vložíme ve zprávném pořadí do pekárny program těsto.\r\nZ nakynutého těsta lžící odkrajujeme kousky,ze kterých uděláme placičky.Do středu dáme ovoce a knedlík uzavřeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Olivové žemličky

Olivové žemličky

Potřebné ingredience

250ml vody (nebo mléka), 100ml olivového oleje, 2 vejce, 600g mouky (hladké, špaldové hladké nebo celozrné jemně mleté), špetka soli, špetka cukru, 50g nakrájených oliv, půl kostky čerstvého droždí, sýr a olivy na ozdobu

Postup přípravy

Ze všech surovin připravíme těsto v DP nebo klasickým způsobem.

Těsto si rozdělíme na 16 kousků, ze kterých uděláme "kuličky". Dáme na plech s pečícím papírem a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
"Rožánci" - pečivo pro zpestření :c)

"Rožánci" - pečivo pro zpestření :c)

Potřebné ingredience

Těsto: 300-320ml mléka, 350g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, 150g celozrnné pšeničné mouky, 1-2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička drceného kmínu,30g droždí, 2-3 lžíce slunečnic.semínek, 2 lžíce sezam.semín.,3 lžíce oleje***na potření 1 vejce, na posypání nastrouhaný eidam

Postup přípravy

Suroviny na těsto vložíme do pekárny,(droždí pouze nadrobíme do mouky), a zapneme program na přípravu kynutého tésta. Když je těsto hotové,rozdělíme ho na cca 4-5 stejných…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pizza placky s rozmarýnem

Pizza placky s rozmarýnem

Potřebné ingredience

Těsto na 4 placky: 160ml vody, 3 lžíce olivového oleje, 260-270g hladké mouky, lžička soli, lžička cukru, 3g sušeného droždí, rozmarýn, hrubá sůl

Postup přípravy

Výborné placky, které si dáváme k salátu nebo polévce, různým dipům...jsou mňamózní :-)

Všechny přísady, kromě rozmarýnu, dáme do pekárny a spustíme program "těsto"…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makový závin

Makový závin

Potřebné ingredience

Těsto:200 ml mléka,1 vejce,1 PL citron. šťávy,60 g másla,1 čajov. lžič. soli,40 g cukr krupice,350 g hlad. mouky,3/4 sáčku sušeného droždí (nebo půl kostky čerstvého). Maková náplň:200 ml mléka,250 g mlet. máku,2 PL medu nebo marmelády (povidla),1 PL cit. šťávy,2 PL rumu,3 PL cukru krupice.

Postup přípravy

Vykynuté těsto rozdělíme na dva stejné díly.Na pomoučeném vále vyválíme těsto na 1 cm tlustou placku,kterou plníme makovou (ořech.,tvaroh.) nádivkou.Smotáme do závinu a přendáme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
"MOTÝLCI" se sladkou náplní

"MOTÝLCI" se sladkou náplní

Potřebné ingredience

600g hladké mouky (nebo 500g hladké a 150g celozrnné pšeničné mouky),30g droždí,špetka soli,100g cukru,1 vejce, 300ml mléka, 30g rozpuštěného másla. Náplň může být jakákoliv dle Vaší chuti,ale měla by být hustá. Já jsem použila :100g strouhaného kokosu,70g změkklého másla,3,5 lžíce cukru, 1,5 lžičky mleté skořice,1 vanilin.cukr-( smícháme dohromady) a trochu rozpuštěného másla na potření před a po upečení.

Postup přípravy

Pracovní postup včetně foto.přílohy,jak uplést tohle motýlí pečivo, je uveden u mého receptu "Kynutí Motýli s nádivkou na slano",tak mrkněte,prosím, tam,neb tam se dozvíte…

Zobrazit více...

Kategorie