Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Preclíky a rohlíky z jednoho těsta,výborné!!!

Preclíky a rohlíky z jednoho těsta,výborné!!!

Potřebné ingredience

175ml mléka 1 vejce 9 lžic oleje 0,5lžičky cukru 1lžička soli 500g poloh.mouky 1 sáček sušeného droždí nebo větší čtvrtka čerstvého

Postup přípravy

Suroviny v pořadí v jakém jsou napsány dáme do pekárny,nahoru přidáme droždí a zapnem na program TĚSTO.
Po umíchání a vykynutí těsto vyklopíme na plochu a naporcujem na menší…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
nadýchané slaninovo-sýrové bulky

nadýchané slaninovo-sýrové bulky

Potřebné ingredience

220 ml mléka,1 PL másla,400 g hl.mouky,1 ČL cukru,1,5 ČL soli,1,5ČL suš.droždí(1/3 čerstvého-dělám z tohoto),100 g slaniny(já měla domácí,ale dejte třeba anglickou) a 100 g nastrouhaného tvrdého sýru(např.Primátor).Vejce na potření

Postup přípravy

Slaninku si nakrájejte na drobné kostičky a osmažte dozlatova na suché pánvi.Po vypnutí hořáku klidně dejte ke slanině povolit máslo a vše vlijte do pekárny.Poté už postupujte…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
*Domácí kaiserky - houstičky*

*Domácí kaiserky - houstičky*

Potřebné ingredience

20 dkg hladké mouky, 20 dkg celozrnné ( Kaufland 13 Kč), kvasnice - stačí půlka, 200-250 ml vlažného mléka, asi lžička soli, trochu cukru do kvásku, 100 ml oleje, libovolná semínka na posyp.

Postup přípravy

Recept je pro domácí pekárnu, ale já tuhle várku dělala ručně a nechala kynout na topení. Udělat kvásek. Mouky smíchat s mlékem, kváskem, olejem, solí. Nechat vykynout na teplém…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mazánky - trénink na velikonoce

Mazánky - trénink na velikonoce

Potřebné ingredience

250ml mléka, 1/2 kostky rozehřátého másla, 100g cukru, trošička soli, 1/2kg polohrubé mouky, 50g mletých mandlí nebo oříšků, 1/4 droždí. Můžeme přidat kandované ovoce, citr. nebo pomerančovou kůru, rozinky - podle chuti a fantazie. Rumík na ovonění :-) 1vejce, 1 lžíce mléka a 1 lžička cukru - na pomašlování

Postup přípravy

Přísady vložíme do pekárny. Pokud budeme péct v pekárně, zapneme Klasik, světlý a velký. Pokud budeme mazánky péct v troubě, zapneme pouze program "těsto".
Po vykynutí…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebové zelňáky

Chlebové zelňáky

Potřebné ingredience

Vykynuté chlebové těsto (jaké kdo má rád), já dělám z chlebové mouky a z rozmixovanými ovesnými vločkami, kysané zelí, restovaná cibulka.

Postup přípravy

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý vyválíme na cca 1cm silnou placku, poklademe vyždímaným kyselým zelím, posypeme osm. cibulkou a zamotáme. Nakrájíme na cca 3cm široké…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb babičky Evy

Chléb babičky Evy

Potřebné ingredience

350ml vody, 2 lžičky cukru, 1,5 lžičky sušeného mléka, 2,5 lžičky soli, 2 lžičky octa, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky olivového oleje, 50g celozrnné mouky, 150g žitné mouky, 360g hladké mouky, 1,5 lžičky sušeného droždí, 3 lžičky semínek ( slunečnice, dýně, sezam atd.)

Postup přípravy

Ingredience vkládám do formy domácí pekárny v uvedeném pořadí. Semínka dám někdy hned na začátku do vody, ale jen ty malé... Dýně raději až po "zvukovém signálu" na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Housky z domácí pekárny

Housky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Recept mám od kamarádky: 250ml mléka, 30g másla, 175g hrubé mouky, 200g hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 1 lžíce cukru, 1 lžička sušeného droždí, příp. mletý kmín, sušený česnek, apod.+posyp

Postup přípravy

Na dno DP nalít tekuté přísady, nasypat sypké přísady, nahoru na jednu stranu sůl, na druhou droždí a cukr. Po vykynutí uplést houstičky, pomašlovat např. mlékem, příp. posypat,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka s postupem + briošky

Vánočka s postupem + briošky

Potřebné ingredience

20g droždí (1/2 kostky), 250ml mléka, 80-100g cukru krupice, 500g hladké mouky, citronová kůra, vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek, špetka soli

Postup přípravy

Výroba těsta: Na dno domácí pekárny vlít tekuté přísady (žloutek, teplé mléko, rozpuštěné máslo), nasypat sůl, citr. kůru (nebo jiné koření, např. špetku mletého anýzu), mouku (i…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky

Rohlíky

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 ml mléka špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 vejce 500 g hladké mouky 1,5 lžičky nebo necelá 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Všechny přísady dám do domácí pekárny v pořadí, jak jsu napsány, zapnu program na těsto (hnětení, kynutí). Po vykynutí těsto přendám na pomoučený vál , těsto se moc nelepí, tudíž…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Potřebné ingredience

150 ml kysané smetany, 200 ml vody, 1 lžíce octa, 1 vrchovatá lžíce jemně mletých škarků (nebo škvarkové pomazánky), 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička kmínu, slunečnicová semínka, 150 g žitné mouky chlebové, 350 g pšeničné mouky hladké, 1 lžička sušeného droždí

Postup přípravy

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Sandwich. Já mám pekárnu Moulinex a volím program 2, 750g. Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme na…

Zobrazit více...

Kategorie