Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtový chlebík, který nám chutná nejvíc

Jogurtový chlebík, který nám chutná nejvíc

Potřebné ingredience

150 ml bílého jogurtu (klasický jeden kelímek), 1 lžíce olivového oleje (může být slunečnicnový), 200 ml vody, 2 lžičky cukru, 2,5 lžičky soli, 350 g polohrubé mouky, 150 žitné chlebové mouky, 1 lžička sušeného droždí nebo 1/4 čerstvého droždí. Po zvukovém signálu přidávám sezam, sušený česnek, dýňová semínka a kmín.

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny tak jak jste zvyklé. Nejprve tekuté, pak mouky a pak do rožků sypké suroviny a doprostřed droždí. Peču na Základní program se středním propečením kůrky.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VÝBORNÁ PIZZA PRO RODINU HAMOUNŮ:-))!!

VÝBORNÁ PIZZA PRO RODINU HAMOUNŮ:-))!!

Potřebné ingredience

200ml mléka, 50ml oleje, 300g hladké mouky, 1ČL soli, 1ČL oregana, 1ČL cukru, 1,5ČL suš.droždí. VČERA JSEM VYZKOUŠELA DÁT MÍSTO OREGANA "PIZZA-KOŘENÍ" OD VITANY A JE TO JEŠTĚ VĚTŠÍ MŇAMKA!!! ***VYZKOUŠEJTE!!!***

Postup přípravy

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do domácí pekárny a zapneme na program TĚSTO. Měla jsem dojem, že je směsi v nádobě málo, ale opravdu to na velký plech stačí...Pokud by bylo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koblihy

Koblihy

Potřebné ingredience

dle Pavlíny D

Postup přípravy

smaží se....

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba pečený v elektrické troubě - ne v pekárně!

Chleba pečený v elektrické troubě - ne v pekárně!

Potřebné ingredience

Potřebujeme: -celozrnnou-žitnou mouku hladkou (chlebovou), -žitnou mouku hladkou (chlebovou), -pšeničnou mouku hladkou (chlebovou), vodu, sůl , kmín, semínka: např. lněné, slunečnicové, dýňové...

Postup přípravy

Rozděláme kvásek z 300g. celozrnné-žitné mouky a 300 ml. vody.
350g. hladké-žitné mouky, 350g. hladké-pšeničné mouky (obě mouky jsou "chlebové"), 1 lžíce soli, 1-2…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rozetky z domácí pekárny

Rozetky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

200 ml vlažné vody, 65 ml olivového oleje, 50 g změklého másla, půl lžičky cukru, 1 lžička soli, 450 g hladké mouky, 1 sáček droždí (7 g), dále mléko na potření a sýr na posypání; já jsem místo části hladké mouky dala celozrnnou, pro pocit zdravého stravování :-)

Postup přípravy

Domácí pekárna nám připraví těsto, potom z něj odkrajujeme kousky, ze kterých tvoříme kuličky. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, do středu kuliček vytlačíme vykrajovátkem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné pletýnky z domácí pekárny

Celozrnné pletýnky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 60 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 350 g hladké mouky, 150 g celozrnné mouky, 1 lžička soli, 1 sáček droždí, dále na potření 1 vejce, na posypání kmín, mák, sezamové semínko, hrubá sůl...

Postup přípravy

Vše dáme v uvedeném pořadí do DP na program "Těsto". Po vykynutí si těsto rozdělíme na 4 díly, každý díl ještě rozdělíme na 3, ty rozválíme na pramínky, ze kterých…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka

Vánočka

Potřebné ingredience

750 g polohrubé mouky; 150 g cukru krupice; sůl; vanilkový cukr; 300 ml mléka; kvasnice (zatím jsem vždy použila čerstvé); 2 žloutky; 150 g másla; rum; rozinky; madle...dle chuti

Postup přípravy

Vše dám do pekárny, prvně mokré, pak suché přísady. Po nakynutí zapletu vánočku, jelikož nejsem umělec,dělám tři copy, dva vedle sebe a jeden navrch.
Pomazat bílkem, posypat…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
BÁBOVKA

BÁBOVKA

Potřebné ingredience

4vejce, 150 ml oleje, 150 g cukru, 4 pudinky dle vašeho výběru (já dala vanilkové), 1 prášek do pečiva, 1 lžíce rumu (nemusí být).

Postup přípravy

Suroviny v uvedeném pořadí vložit do pekárny. Zapnout program těsto a nechat promíchat 15 min. Potom vypnout, nastavit program pečení a za cca 50min je bábovka upečená.
Po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pečivo se smaženou cibulkou

Pečivo se smaženou cibulkou

Potřebné ingredience

Těsto: 270ml mléka, 2 lžičky soli, 350g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, 60g pšeničné celozrnné mouky, 1,5 lžičky cukru, 30g droždí, 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno a na trošce oleje usmažená do zlatava až do křupava a asi 30ml oleje-můžeme použít i ten,v němž jsme cibulku smažili. 1 rozšlehané vejce na potření a semínka na posypání

Postup přípravy

Nejdřív usmažíme do křupava nadrobno nakrájenou cibulku,necháme ji vychladnout a pak ji scedíme.
Pustíme do přípravy těsta.
Všechny suroviny vložíme do formy domácí pekárny…

Zobrazit více...

Kategorie