Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Závin z majolkového těsta

Závin z majolkového těsta

Potřebné ingredience

250 ml vody 1 vanička majolky 500 g hl.mouky 1 čl cukru 1 čl soli 1/2 kostky čerstvého droždí (nebo 1,5 čl suš.droždí)

Postup přípravy

Z půlky těsta jsem pak vyválela placku, potřela plnotučnou hořčicí, pokladla plátky šunky a goudy, smotala do závinu, pomašlovala bílkem a posypala hrubozrnnou solí a závin byl na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Semínková margarita

Semínková margarita

Potřebné ingredience

Těsto: 250ml mléka, 50g oleje, 250g hladké mouky, 150g celozrnné mouky špaldové nebo pšeničné, 50g kukuřičné mouky, 50g ovesných vloček, 10g medu, 1/2 lžičky soli, 2 lžičky sušeného droždí, pravá vanilka, citronová kůra, Na potření 1 vejce, na posypání mák, sezam, slunečnice, lněné semínko, dýňové semínko

Postup přípravy

Tento recept je inspirován podobným receptem z knihy Pavly Momčilové "Domácí pekárna", trochu jsem si ho upravila :-)

Všechny přísady na těsto vložíme do pekárny a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Horácký chléb

Horácký chléb

Potřebné ingredience

30g rozehřáteho másla,1 vejce,200ml mléka,1/2 lžičky cukru,1/2kg brambor uvařených ve šlupce a nastrouhaných na jemnějším struhadle,1a1/2 lžičky sůl,1/2kg hladké mouky,2 lžičky suš. droždí,nebo 1/2 kostky droždí,

Postup přípravy

vše dáme do pekárny v napsaném pořadí a zapneme základní program.Když jsem neměla pekčku,(dostala jsem jí pod stromek)tak jsem zadělávala klasicky na vále a pekla ve formě na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
celozrnné rohlíky od Lenky

celozrnné rohlíky od Lenky

Potřebné ingredience

- 250 ml vlažné vody, 2 lžíce majolky (nebo 1 žloutek, 2 lžíce oleje), 2 lžíce sušené bramborové kaše, 1 lžička medu, 1,5 lžičky soli, 320 g hladké mouky, 35 g celozrnné žitné mouky, 80 g celozrnné směsi, 1 lžička sušeného droždí...... moje celozrnná směs: čtyřznné vločky, ovesné vločky s klíčky, pšeničné klíčky, otruby, slunečnicové, dýňové, sezamové a lněné semínko (lněné semínko je lepší opražit na suché pánvi až popraská, jinak se špatně mele), pohankové vločky, jáhly (já používám instantní jáhlovou kaši) - vše smícháme a pomeleme na masovém mlýnku - já si tuhle směs dělám do lednice ve větším množství, proto neudávám množství, dělám to od oka, a zhruba tak od všeho stejně - tuto směs přidávám i do veky nebo chleba

Postup přípravy

- pokud máte pekárnu zadělejte v ní (nemělo by lepit, záleží na složení celozrnné směsi proto kdyby se lepilo přidejte ještě třeba lžíci hladké mouky)
- hotové těsto rozdělíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pizza-těsto z DM

Pizza-těsto z DM

Potřebné ingredience

250g vody,35g oliv.oleje,2lžičky soli,1lžička suš.droždí,500g hl.mouky-vše dát do dom.pekárny,program Těsto(u mě č.8)!Jakmile je těsto hotové,vyjmeme na vál a necháme ještě 10min jen tak,potom vyválíme,na plát.V misce si připravím oliv.olej s rajs.protlakem a česnekem-tím potřu rozv.těsto,nazdobím šunkou nebo nějakým salámem,ananasem,zasypu nastr.sýrem a posypu oreganem.Pečeme až je těsto zlaté,křupavé:-)

DOMÁCÍ PEKÁRNY
DOMÁCÍ HOUSKY - k jídlu druhý i třetí den

DOMÁCÍ HOUSKY - k jídlu druhý i třetí den

Potřebné ingredience

1a1/2 lžičky sušených kvasnic, 360g hladké mouky, 280g polohrubé mouky, 1lžička cukru, 2lžičky soli, 1lžička kmínu, 400ml vody, 80ml oleje, 1žloutek (bílek na potření)

Postup přípravy

Vyzkoušela jsem mnoho receptů, ale bohužel mi žádný recept nevyhovoval, housky byly k jídlu vždy jen čerstvě upečené, druhý den tak na sušení, tak jsem se pustila do vlastního…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlieb (nielen)  pre začiatočnikov

Chlieb (nielen) pre začiatočnikov

Potřebné ingredience

3,5 šalky (2,5 decovej )hl.muky,1 1/2 šalky teplej vody,1 1/2 čl soli,3/4 čl droždia (inst.) alebo 1/2 kocky čerstveho,1 čl rasce

Postup přípravy

Postup je veeelmi jednoduchy,takze kto začina piect chlebiky, tak pre neho idealny..Stručne by som napisala postup ako zmiesit,vykysnut a upiect..

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
česnekové trojúhelníčky

česnekové trojúhelníčky

Potřebné ingredience

TĚSTO: 500 ml mléka 100 ml oleje 1 lžička cukru 2 lžičky soli 750 g hladké mouky 4 čl suš.droždí nebo 50 g čerstvého NÁDIVKA: 250 g změklého másla sůl dle chuti 12 - 14 prolisovaných stroužků česneku 6 žloutků(máslo si trochu nahřejeme v mikrovlnce-nesmí být horké,aby se žloutky nesrazily+sůl+česnek) NÁPLŇ:šunka(nebo anglická slanina) a sýr ,který máte rádi(já dělala 3x s eidamem+3x s Hermelínem)

Postup přípravy

Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 6 dílů, které rozválíme, potřeme nádivkou a posypeme Vegetou, na krajní třetinu těsta poklademe šunku,na ní sýr a opět šunku. Zavineme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
"Bagely"  - pečivo

"Bagely" - pečivo

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 100g polohrubé mouky ( místo polohrubé můžeme použít celozrnnou mouku), 30g droždí, 200ml mléka, 70ml vody, 1 lžíce cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 1 vejce, 50g změklého másla. Na potření 1 rozšlehané vejce a slunečnicová semínka na posypání + 1 kulaté vykrajovátko Po upečení rozkrojit a naplnit např.vlašským salátem či sýrem,plátkem šunky,čerstvou zeleninou atd.atd.,zkrátka podle chuti:)

Postup přípravy

Těsto necháme vypracovat a nakynout v domácí pekárně-všechny suroviny na těsto vložíme do pekár.formy,droždí pouze nadrobíme do mouky,kvásek neděláme.Zapneme program na přípravu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bageta z domácí pekárny

Bageta z domácí pekárny

Potřebné ingredience

150 ml vody, 200 ml mléka, 3 lžíce oleje, 200 g polohrubé mouky, 100 g žitné celozrnné mouky, 200 g grahamové mouky, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 1/2 kostky droždí

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu.…

Zobrazit více...

Kategorie