Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Super chleba

Super chleba

Potřebné ingredience

320ml vody,2 lžíce oleje,1 lžíce octa,2 lžičky soli,1 lžička cukru,2 lžičky sušené bramborové kaše,2 lžičky kmínu,50g špaldové mouky,100g žitné mouky,350g hladké mouky,11/2 lžičky droždí

Postup přípravy

Dáme do pekárny v tomto pořadí,program klasik.Po vytažení háků posypeme kmínem.Chlebík je opravdu vynikající.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jablková bábovka v DP

Jablková bábovka v DP

Potřebné ingredience

100g rozpuštěného másla (hery nebo jiného tuku) - 50ml mléka - 2 rozkvedlaná vejce - 250-300g strouhaných jablek - 300g polohrubé mouky - 135g cukru - trochu skořice - 1 kypřící prášek

Postup přípravy

Vše naházíme do pekárny, klasicky nejdřív tekuté, pak sypké, zapneme program dort a necháme vymíchat hladké těsto (asi 10 - 15 min.) máme-li míň šťavnatá jablka a těsto se zdá…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Švýcarky

Švýcarky

Potřebné ingredience

500mlmléka, 10dkg Hera, 1 celé vejce, 80 dkg hl.mouky, 1 lžičku soli ,10 dkg cukru krupice 1 sáček droždí skořicový cukr, máslo

Postup přípravy

nejprve dáme mléko,vejce + mouku,+ cukr+ sůl + droždí

programna kynutá těsta

pak vyválíme placku, potřeme máslem, posypeme skořicovým cukrem, zavineme a tvarujeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
bagety

bagety

Potřebné ingredience

350 vody 1 čl soli 1 čl cukru 600 hl mouky:) sáček droždí

Postup přípravy

vše standart
nejprve tekuté pak sypké :) necháme vykynout na program těsto
pak tvarujeme bud malé nebo obr bagety:)
neřízneme nožem a necháme kynout 30minu i déle:)

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
bramborové lívance,moc dobré

bramborové lívance,moc dobré

Potřebné ingredience

35dkg pol mouky,3 středně velké brambory vařené,1vejce,1žloutek,150ml mléka,sůl,kečup,strouhaný sýr mouka na vál,2lžičky suchého driždí

Postup přípravy

mouku,mléko,sůl,bramboryNASTROUHANÉ,vejce,žloutek,droždí dáme do pekárny zapneme na těsto a necháme vykynout.Poté těsto na vále zpracujeme budeme muset přidat malinko mouky…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba dle p.Soni B. (vlasson) ID 36630

Chleba dle p.Soni B. (vlasson) ID 36630

Potřebné ingredience

Přísady uvedené v tomto receptu, jsem si upravila na gramy a výsledný chlebík měl 1300g. 540g vlažné vody, 2lžíce oleje, 1lžíce octa, 440g hl.mouky, 260g pšeničné chlebové mouky, 110g žitné chlebové mouky, 1lžička cukru, 2 lžičky soli, 1lžička sušeného droždí + kmín dle chuti

Postup přípravy

:-)

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KOLÁČE KYNUTÉ Z PEKÁRNY

KOLÁČE KYNUTÉ Z PEKÁRNY

Potřebné ingredience

Těsto= 500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 35 g droždí ( kostička), 115 g rozpuštěného másla, 2 žloutky , 75 g cukru , malá lžička soli, , vanilkový cukr, žloutek na potření.

Postup přípravy

POSTUP:
MLÉKO,MÁSLO VEJCE,MOUKU,CUKR , KVASNICE,VANILKOVÝ CUKR,SUL
POSTUPNĚ DÁME A HNĚTEME

NÁPLN:TVAROH,CUKR A NACHYSTÁM SI POSÝPIKU Z CUKRU ,MASLA A JÁ DÁVÁM TROCHU…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koláče

Koláče

Potřebné ingredience

250 ml vlažného mléka, 150g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 1 polévková lžíce citronové šťávy, 500g hladké mouky, 50g cukru, 1x vanilkový cukr, strouhaná kůra z jednoho citronu, špetka soli, 1 a půl lžičky sušeného droždí. Náplň - jakákoliv, dávám tvarohovou a pak makovou (modrý sáček - přidá se mléko nebo voda a cukr a hotovo), marmeláda, jablka, ořechy, švestky ......

Postup přípravy

V daném pořadí dáme do pekárny a zapneme na program TĚSTO.
Po ukončení programu vyndáme těsto z nádoby na pomoučněný vál a rozdělujeme na hromádečky. Z nich děláme placičky a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebík, který nám chutná nejvíc

Chlebík, který nám chutná nejvíc

Potřebné ingredience

310 ml vody, 1 PL oleje, 1 PL octa, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 380g hladké mouky, 120g žitné mouky, 1 ČL sušeného droždí. Po pípnutí: 1 ČL kmínu, hrst majoránky a cibule (nakrájená)

Postup přípravy

Vše dát v uvedeném pořadí do DP

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
****Pikantní sekaná ála holandský řízek v domácí pekárně ****´ála já***

****Pikantní sekaná ála holandský řízek v domácí…

Potřebné ingredience

500g mlet.masa,200-300g nastrouh.eidamu,2 hrsti ovesných vloček,2 dl mléka,2 vejce,trošičku soli,pepř,muškát.květ,4 vrchov.lžičky plnotuč.hořčice,5-7 stroužků rozmačk.česneku,.....na posypání strouhanka..

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady,necháme pár hodin uležet,dáme do domácí pekárny-BEZ HNETACICH HAKU :: ))) a 1-2 hod.pečeme...program Pečení...před pečením posypeme masíčko -nahoře…

Zobrazit více...

Kategorie