Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Proplétané houstičky

Proplétané houstičky

Potřebné ingredience

350ml mléka,
2 PL změklého másla,
500 gr hladké mouky,
1 čl cukru,
2 čl soli,
1 1/2 čl suš.droždí

Postup přípravy

Suroviny v uvedeném pořadí do DP na program těsto,po vykynutí upleteme hostičky ze tří pramenů
,přičemž ke dvěma krajním přiložíme proužky angl.slaniny a vplétáme,přendáme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Syrovo-grahamove tyčinky.

Syrovo-grahamove tyčinky.

Potřebné ingredience

120ml. mleka;150g rospuscene zlatá haná(maslo);1KL cukr;1/2 KL soli1 vejce vetsi;spetka pepře;150g syr 30%eidam;300g hl.mouky;100g grahamove;1/2 kostky drozdi.

Postup přípravy

Program testo.tvarujeme spiralki cca1.5cm široke, nebo tyčinki.nechame 30-40min vykinout na plechu,potirame vajickek z trochu mlekeka,posypeme:hruba sul,mak,kmin,lnene seminka…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Růžicový koláč z celozrnné mouky

Růžicový koláč z celozrnné mouky

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 2 vejce, 50g másla, 1/2 lžičky soli, 80g medu nebo melasy, 200g pšeničné celozrnné mouky, 300 g žitné celozrnné mouky, půl sáčku sušeného droždí, suroviny na nádivku...nejlépe makovou.

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny a zapneme program TĚSTO. Mezitím si nachystáme náplň..nejlépe makovou, ale může být jakákoliv jiná.
Hotové těsto vyválíme na plát,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Cibulý chléb

Cibulý chléb

Potřebné ingredience

310 ml vlažné vody
350 g hladké mouky
150 g špaldové mouky
1,5 lžičky sušených kvasnic
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
2 středně velké cibule (nadrobno nakrájená a osmažená na oleji)

Postup přípravy

Ingredience (mimo cibule) dáme do pekárny (já dávám vodu + cukr + mouky + sůl (na jednu stranu) + kvasnice (na druhou stranu) + kmín. Máme pekárnu Eta - program klasic, středně…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Buchty

Buchty

Potřebné ingredience

250 ml mléka,1 vejce,100g cukru,100g oleje(tuk hera),špetku soli,1 vanilkový cukr,500g hl.mouky,3 dkg droždí,cit.kůra,švestky,povidla,tvaroh

Postup přípravy

Vše dám do pekáry na program těsto č.8 DOMO 3955 a po vykynutí zpracuji asi 22 ks buchet s tvarohem,mák,povidla,švestky atd...Dnes16.08.09 jsem dělala švestkové 22 ks,vynikající…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Můj chléb

Můj chléb

Potřebné ingredience

300 ml podmáslí,450g hl.mouky,250g žitné chlebové,2,5CL sůl,2 PL kmín,2 PL semínko slunečnice,2 PL oleje,2 PL octa,1/2 kostky droždí,1 CL cukru

Postup přípravy

Dám do pekárny postup ,jak je mám napsané za sebou a peču na program DOMO 3955 č.1

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Francouzský sýrový chleba

Francouzský sýrový chleba

Potřebné ingredience

Na 800 g chleba
200 ml mléka
30g másla
1 vajíčko
lžička soli a cukru
500 g mouky (já dávám-300g hl. a 200g chlebové)
125 g čerstvého sýru (sýr může být nastrouhaný nebo tavený,já používám obojí)
3/4 bal.droždí

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dame do pekárny a pečeme na program klasik.Chleba je dobrý.Můžete vyzkoušet přidat také tvaroh.1/2 sýr 1/2 tvaroh.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
NEJLEPŠÍ ČESKÉ BUCHTY (NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY)

NEJLEPŠÍ ČESKÉ BUCHTY (NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY)

Potřebné ingredience

TĚSTO: takto vložíme do DP: 250ml vlažného mléka, 112g rozpuštěné Hery, trochu rumu, 2 vejce, 1 lžička citronového aroma Dr. Oetker, nebo citronová kůra, 600-620g hladké mouky (dala jsem 600g a pak přisypávala, aby těsto nebylo řídké), 1 vanilkový cukr, 112g cukru, 3/4 kostky droždí, lžička soli a špetka muškátovéoh květu. Pokud nemáme domácí pekárnu, zaděláme ve stejném množství klasickým způsobem!!

Postup přípravy

těsto necháme zadělat a vykynout v DP, já mám Moulinex XXL - takže program č.13

pak tvoříme buchty (vysvětleno u obrázkového postupu), do kterých dáváme následující náplně…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Buchta s podmáslím z domácí pekárny

Buchta s podmáslím z domácí pekárny

Potřebné ingredience

250ml podmáslí, 130g cukru, 1 vajíčko, 4 lžíce oleje, 1 nastrouhané jablko, 90g hladké mouky, 120g polohrubé mouky, malá zarovnaná lžička jedlé sody, lžíci mletých ořechů, lžíci kakaa. Kdo chce, může dát i skořici.

Postup přípravy

Do misky dáme podmáslí, vajíčko, cukr, olej a nastrouhané jablko, zamícháme a přimícháme ostatní sypké suroviny. Dáme do domácí pekárny bez háků a dáme program BAKE (pečení) a čas…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebík ze zakysané smetany

Chlebík ze zakysané smetany

Potřebné ingredience

150g zakysané smetany,
250ml vody,
2 pol.lžíce olivového oleje,
2 lžičky soli,
500g hladké mouky,
130g žitné mouky,
2 lžičky drceného kmínu,
2 lžičky sušeného droždí,
1 lžička cukru.

Postup přípravy

V uvedeném pořadí vsypeme do pekárny.

Zobrazit více...

Kategorie