MARCIPÁNOVÁ HMOTA NA POTAHOVÁNÍ DORTŮ
Potřebné ingredience
500 g cukr moučka,,,,,250 g sušené polotučné mléko,nebo sunar,,,,,2 lžíce vlažné vody,může být i mléko,,,,,2 lžíce medu,,,,,1 lžíce oleje pro lesk (olej není povinný-ale když bude těsto bude ještě více tvárnější a bude se krásně lesknout),,,,,1 lžíce mandlové tresti,,,,,barvy na obarvení
Postup přípravy
Cukr prosejeme přes síto 2X
Sušené mléko stačí 1x
přidáme vodu,med,tresť,olej
Začneme zpracovávat-bude to vypadat ,že je v těstě málo vody-ale vodu nepřidávejte.
Stačí…
Jednoduchý šlehačkový dort + postup
Potřebné ingredience
Je to opravdu rychlovka,místo krému jsem použila rostlinou šlehačku,je to jednoduché a žravé. KORPUS : 6 vajec,20 dkg cukr krupice,20dkg polohrubá mouka.Ráfek či forma o půměru cca 22 cm. Na promazaní kvalitní jahodová marmeláda-já kupuji v Lidlu,rostlinná šlehačka 2 kusy (po 200ml)+ troška vody kterou vyplachuji krabičky ,dále 2 jahodové kompoty (420ml),dortové želé,voda+cukr
Postup přípravy
KORPUS :Z bílků vyšleháme tuhý sníh,zašleháme do něj žloutky a cukr.Nakonec pomalu zašleháme polohrubou mouku.Naplníme do ráfku (průměr cca 22cm) A pečeme při 170 stupních asi…
Kilimandžáro
Potřebné ingredience
Originál je ze slovenského mmb,trošku jsem recept upravila,originál byl s mandarinkami já dala broskve a korpus je pudinkový.Dortík byl velice jedlý. Náplň :2 tvarohy měkké ve vaničce,1 šlehačka,1 vanilkový cukr,4 lžíce cukru krupice (podle chuti),2 želatinové ztužovače dr.Oetker,kompotované broskve,stačí menší balení (450gr)budeme potřebovat i šťávu. KORPUS : 6 vajec,15 dkg polohr.mouka, 15 dkg cukr krystal,1 čokoládový puding (sypký), 2 lžíce kaka,1/2 prášku do pečiva.Na potření merunˇkovou marmeládu
Krteček -s postupem
Potřebné ingredience
krteček hotový dřív než jsem si vypila kafíčko
Tvarohová kostka s ovocem
Potřebné ingredience
KORPUS : 6 vajec,15 dkg cukr krupice,15 dkg polohr mouka,1 čokoládový pudink (prášek),2 lžíce kakaa,1/2 sáčku prášku do pečiva.Ráfek,nebo hluboký plech cca 24x34 cm.Můžete použít i kulatou dortovou formu. Meruňková marmaláda. NÁPLŇ : 3 tvarohy v kostce (né vaničky),2 šlehačky na šlehání,2 vanilkové cukry,cukr krupice asi 25 dkg-podle chuti,1 broskvový kompot (menší),2 želatinové ztužovače dr.Oetker.Na poszpání 1čokoláda Margot,na ozdobu 1 ušlehaná šlehačka se ztužovačem smetany.
Postup přípravy
Korpus : z bílků vyšleháme tuhý sníh,zašleháme cukr žloutky a polohrubou mouku,přidáme čokoládový puding,kakao a prášek do pečiva-vše dobře zašleháme,těsto nalejeme do ráfku-popř…
Nepečený tvarohový čokoládovo-vanilkový mramor
Potřebné ingredience
korpus: balíček sušenek, 125g másla krém: 1xvaničkvý tvaroh,1x smetana ke šlehání,1x pomazánkové máslo, 200g cukru moučka, 2vanilkové cukry, 50g hořkého kakaa, 100ml vody. piškoty
Postup přípravy
Sušenky nahrubo nasekáme v robotu, přidáme částečně rozpuštěné máslo a promícháme.
Směsí vyložíme rovnoměrně dno formy a dáme do lednice. Mezi tím svaříme kakao s vodou na…
Slaný dort - salámový pes jezevčík - s pracovním…
Potřebné ingredience
1 malá šiška Vysočiny, 2 malé párečky, 1 špekáček, 2 nožičky čabajky,koření - hřebíček, ředkvička, špejle, párátka. Na ozdobu - mašle, chipsy, 2 krajíce tmavého chleba, karabinka, pečící papír.
Postup přípravy
Jednotlivé části pejska spojíme párátky nebo špejlemi - tělíčko je šiška Vysočiny, z čabajky jsou nožičky, které jsou k tělu připojeny špejlemi, ocásek je z tenké čabajky…
Fondant jak si delam ja
Potřebné ingredience
2 hrnky piskoveho cukru 1/2 hrnku vody 2 cajove lzicky kukuricneho sirupu
Postup přípravy
Vsechny prisady dam do hrnce a varim na mirnem ohni, micham dokud se cukr nerozpusti potom prikryju poklickou a necham bublat asi 3minuty. Jak bubla 3minuty odkryju poklicku a…
Mini dortíky Semifreda
Potřebné ingredience
Na korpus: 6-8 vajec (váha ve skořápce 500g) 8 vrchovatých lžic polohrubé mouky 3 lžíce oleje 1a1/4 lžičky prášku do pečiva 5 vrchovatých lžic moučkového cukru kakao
Postup přípravy
Žloutky šleháme asi dvě minuty s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a rozmícháme. Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh
Půlku těsta si obarvíme…
Korpus piškotový na pařez
Potřebné ingredience
Do formy 23 cm: 250g hladké mouky 0.5prášek do pečiva 4 vejce 240g cukru moučka 150ml oleje 100ml vroucí vody kakao
Postup přípravy
..vejce našleháme s cukrem, postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva. Třetinu těsta obarvíme 2-3 pl kakaa. Do vymazané a vysypané formy střídavě…