Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Vařená potahovací hmota

Vařená potahovací hmota

Potřebné ingredience

150 ml vody, 70g másla, 150g hladné mouky, přibližně 1/2 kg močkového cukru ,mandlová tresť a potravinářské barvivo

Postup přípravy

Vodu s máslem dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Kápneme mandlovou tresť - já dala 1/2 kávové lžičky a pokud chceme jenom jednu barvu - jako já žlutou, můžeme rovnou přidat…

Zobrazit více...
DORTY
Bořek a Max s postupem

Bořek a Max s postupem

Potřebné ingredience

marcipán (nebo jiná modelovací hmota), barvy, oranžový nebo červený jedlý fix, párátka, 2 tatranky, marmeláda

Postup přípravy

viz obrázky

Zobrazit více...
DORTY
Inspirace na dorty a postupy figurek

Inspirace na dorty a postupy figurek

Potřebné ingredience

Našla jsem na picasu, jsou to španělské časopisy, možná to tu už je a budu se opakovat, dala jsem to i do návodů.....Fungující odkazy dám do komentářů. Jsou tam i odkazy na postupy na porcelánové figurky, které se dají také použít na modelování postaviček. Tak třeba ještě někdo o tom neví a pomůže mu to

Postup přípravy

http://picasaweb.google.com/dorianna12
http://picasaweb.google.com/sissyjacinto
http://picasaweb.google.com/todo.fiestas.lety
http://picasaweb.google.com/pilarcira2007…

Zobrazit více...
DORTY
Medovník

Medovník

Potřebné ingredience

Trochu jsem si recept upravila,jinak originál je tady z MMB. 400g hera, 300g cukr krupice, 3vejce, 4lžíce medu, 1jedlá soda (15g), 500g hl.mouka Krém : 1salko,2másla.

Postup přípravy

Ve vodní lázni rozehřejeme heru a med.Pak přidáme cukr a vejce,dobře vyšleháme a sudáme z lázně, nakonec přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou.Dobře vymícháme.Na pečící papír…

Zobrazit více...
DORTY
Korpus z hladké mouky

Korpus z hladké mouky

Potřebné ingredience

5 vajec- sníh, 250g hladké mouky, 200g cukru krupice, 2 PL oleje, 3 PL studené vody, trochu soli, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Sníh ušleháme se špetkou soli a 3 PL studené vody do husté pěny.
Žloutky ušleháme s cukrem, olejem do husté pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme …

Zobrazit více...
DORTY
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA - KRÁSNĚ LESKLÁ

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA - KRÁSNĚ LESKLÁ

Potřebné ingredience

80g moučkového cukru (2 vrchovaté lžíce), 1 lžíce kakaa, 1 a 1/2 lžíce horkého másla, 1 lžíce černé kávy

Postup přípravy

Do kastrůlku dáte rozehřát máslo a pak přidáte sypké směsi a zalijete lžící kávy. Mícháte, dokud není poleva hladká.
Je to velmi jednoduchý recept, ale poleva je vždy krásně…

Zobrazit více...
DORTY
Kubánský dort - nejlepší dort!:-)

Kubánský dort - nejlepší dort!:-)

Potřebné ingredience

Korpus:6 vajec,290g cukru moučka,120g polohrubé mouky,30g kakaapařížská šlehačka:0,5l šlehačky, 50g cukru krupice, 35g kakaačokoládová poleva

Postup přípravy

Vejce vyšleháme spolu s cukrem, přidáme mouku a kakao. Těsto vlijeme do papírem vyložené dortové formy a pečeme vždy ve vyhřáté troubě na 200°C asi 40 minut. Po chvilce můžeme…

Zobrazit více...
DORTY
Dortový korpus

Dortový korpus

Potřebné ingredience

Na dort : 5 vajec, 1-2 lžíce vody(studené),5 vrchovatých lžic moučkového cukru, 7 lžic (ne vrchovatých)polohrubé mouky - toto stačí na kulatou formu o průměru 25cm. Rozkrajuji ještě na polovinu, nebo na 1 plech....

Postup přípravy

Z bílků a vody ušleháme tuhý sníh, pořád šleháme a po lžících zašleháme moučkový cukr, nepřestáváme šlehat a žloutek po žloutku zašleháme žloutky.... Přestaneme šlehat a po…

Zobrazit více...
DORTY
VANILKOVÝ KRÉM - pudinkovo-máslový s kousíčkem Hery ,-)

VANILKOVÝ KRÉM - pudinkovo-máslový s kousíčkem Hery ,-)

Potřebné ingredience

600ml mléka, 2 kvalitní vanilkové pudinky ( u těch levnějších mám tu zkušenost, že je díky nim v krému pořád cítit ten škrob), 1 máslo, proužek Hery (asi 1,5-2 cm), 5 lžic cukru krupice do mléka, který máme na ohni, ještě před přidáním pudinku a 1-2 lžíce moučkového cukru do másla a Hery (tuto kombinaci všem doporučuji, mám to vyzkoušené a musím říct, že krém všem moc chutná a je VYNIKAJÍCÍ!).

Postup přípravy

Nejdříve si vyndáme máslo i Heru z lednice, aby to změklo, povolilo a získalo pokojovou teplotu, tím a ještě opravdu trpělivým čekáním, než vychladne pudink, předejdeme možnému &…

Zobrazit více...
DORTY
Mašinka Tomáš s postupem

Mašinka Tomáš s postupem

Potřebné ingredience

Nejjednodušší korpus co znám a vždy se povede----do 6ti vyšlehaných bílků přidejte 240g moučkového cukru,poté 180g polohrubé mouky,šťávu z 1citronu(stačí půlka) a nakonec 6 žloutků.Těsto neobsahuje tuk ani prdopeč.Peče se asi 45min.při 160-170°C.--- Krém použijte jakýkoliv máslový

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...

Kategorie