Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Granát s postupem

Granát s postupem

Potřebné ingredience

Piškotové těsto, marmeláda, máslový krém, broskve, marcipán.

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
DORTY
Srdíčko s čokoládovou polevou + recept

Srdíčko s čokoládovou polevou + recept

Potřebné ingredience

mramorový korpus: 4vejce, 240 cukr moučka, 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 100ml vroucí vody, 150 ml oleje vaniklový krém: 0,5l mléka, 2van.pudinky, 1máslo, 150g cukr moučka čokoládová poleva :200g čokolády, 6polévkových lžic vody,3 polévkové lžíce šlehačky, 1kávová lžička másla

Postup přípravy

žloutky vyšlehta s polovinou cukru, přidat vařící vodu, olej, mouku zamíchat,vyšlehat sníh s cukrem, opatrně zamíchat do těsta, rozdělit na 2díly do jednoho dát kakao, dělat…

Zobrazit více...
DORTY
RED VELVET CAKE (červený samet)

RED VELVET CAKE (červený samet)

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g mouky (dala jsem napůl hladkou a polohrubou), 0,5 lžičky soli, 2 lžíce holandského kakaa, 113 g másla nebo oleje, 300 g cukru krupice, 2 velká vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 240 ml podmáslí, půl lžičky gelové červené barvy, 1 lžička sody, 1 lžička octa. Krém: 500 g mascarpone, 400 ml smetany ke šlehání, 120 g moučkového cukru

Postup přípravy

Dno dortové formy (24 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Smícháme mouku se solí a prosátým kakaem.

V podmáslí rozmícháme barvu.

Změklé máslo…

Zobrazit více...
DORTY
Narozeninový Red Velvet ( červený samet )

Narozeninový Red Velvet ( červený samet )

Potřebné ingredience

Korpus: 250g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 15g holandského kakaa, 120g změklého másla, 1 lžička vanilk. aroma, 150g cukru krupice, 2 celá vejce, 240ml podmáslí, 1 lžíce červeného potravinářského barviva, 1 lžička octa, 1 lžička jedlé sody +++++Krém: 125 g Mascarpone, 2-3 lžíce moučk. cukru podle vaší chuti, 1/2 lžičky vanilk. aroma, 1 smatana ke šlehání - 200ml. Tyto suroviny vystačí na nižší kulatý dort forma 21 cm a výška 5 cm, viz. fotky

Postup přípravy

1. Mouku smíchejte s kakaem a solí.
2. Změklé máslo vyšlehejte šlehačem s cukrem, postupně přišlehejte 2 vejce a lžičku vanilkového aroma.
3. Podmáslí smíchejte s červ.…

Zobrazit více...
DORTY
VELIKONOČNÍ VAJÍČKA - minidortíky

VELIKONOČNÍ VAJÍČKA - minidortíky

Potřebné ingredience

2x plát na roládu piškotový (4 vejce, 4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce cukru), marmeláda, máslový krém /4 dcl mléka, van. cukr, van.pudink, 200 g másla), kokos, ovoce, želé (0,25 l vody, 2 lžíce cukru, želé RUF), barvivo

Postup přípravy

Upečeme dvě rolády, po vystydnutí namažeme jednu marmeládou a slepíme s druhou. Necháme do druhého dne. Uděláme si máslový krém. Z rolády vykrajujeme formičkou vajíčka, pomažeme…

Zobrazit více...
DORTY
RED VELVET          není to můj recept,ale našla jsem jej na internetu u jedné cukrářky (tak kopíruji)

RED VELVET není to můj recept,ale našla jsem…

Potřebné ingredience

´Red velvet cake´, v překladu ´dort Červený samet´, pochází z New Yorku, kde ho jako svůj autorský dezert podávali ve dvacátých letech v hotelu Waldorf-Astoria. Dort se skládá z červeně nebo červeno-hnědě zabarveného korpusu, několikrát prokrojeného a pomazaného krémem. Zářivě červené barvy se dosahuje přidáním potravinářského barviva, což by údajně nemělo být až tak nutné, protože dort sám zčervená díky reakci octa, podmáslí a kakaa. Recept je převzatý z joyofbaking.com

Postup přípravy

Ingredience (na 15 středních nebo 12 velkých dortíků )

Korpus:
250g hladké mouky
1/2 lžičky soli 15g holandského kakaa
120g změklého másla
140g cukru…

Zobrazit více...
DORTY
PISTÁCIOVÝ s postupem

PISTÁCIOVÝ s postupem

Potřebné ingredience

Korpus : 3 vejce,12 dkg cukr krupice,12 dkg polohrubá mouka,ráfek o průměru 22cm.Na promazání meruňková marmeláda. Náplň : 2 pistáciové pudinky,500 ml mléka,5 lžic cukr krupice,1 pistáciový termix, 2 šlehačky na šlehání 33% (250ml),1 želatinový ztužovač. 1 pistáciová tyčinka Deli.

Postup přípravy

Korpus : bílky vyšleháme do tuha,přidáme žloutky a cukr nakonec zašleháme polohr. mouku.Upečeme v ráfku nebo otevírací formě na dort.
Vychladlý koprus vyndáme z formy…

Zobrazit více...
DORTY
Pro babičku k 80.narozeninám

Pro babičku k 80.narozeninám

Potřebné ingredience

KORPUS - 5 vajec, 25dkg moučkového cukru, vanilkový cukr, 1 dcl oleje, 1 dcl vody, 25dkg hladké mouky, prášek do pečiva. KRÉM - 250g másla, moučkový cukr, 2x vanilkový pudink, 1/2 l mléka. MARCIPÁN. hmota, 3 balíčky.

Postup přípravy

Korpus - vše smíchat dohromady, z bílků sníh, péct na 170st.C.
Krém - uvařit 2 pudinky v půl litru mléka, bez cukru. Nechat vychladit. Vyšlehat máslo s mouč.cukrem (cukru dle…

Zobrazit více...
DORTY
Citrón

Citrón

Potřebné ingredience

KORPUS - 5 vajec, 25dkg moučkového cukru, vanilkový cukr, 1 dcl oleje, 1 dcl vody, 25dkg hladké mouky, prášek do pečiva. KRÉM - 250g másla, moučkový cukr, 2x vanilkový pudink, 1/2 l mléka. POTAH.HMOTA - 560g moučkového cukru, 270g sušeného mléka, 2 lžíce oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce másla, voda (příp. barvivo, použila jsem Kovandovi)

Postup přípravy

Korpus - vše smíchat dohromady, z bílků sníh, péct na 170st.C.\r\nKrém - uvařit 2 pudinky v půl litru mléka, bez cukru. Nechat vychladit. Vyšlehat máslo s mouč.cukrem (cukru dle…

Zobrazit více...
DORTY
slaný dort pro tatínka

slaný dort pro tatínka

Potřebné ingredience

toustový chleba, pomázánková másla různých příchutí, vlašák, různé druhy šunky, salámů a zeleniny, plátkový sýr, hermelín...

Postup přípravy

naskládáme plátky toustového chleba, promažeme buď pomazánkovým máslem, můžeme použít i vlašský salát. Až máme hotový korpus, celý ho pomažeme zase pomaz. máslem, a dle fantazie…

Zobrazit více...

Kategorie